pčela
Foto ilustracija: Capri23auto/Pixabay

Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela počinje u ponedeljak 15. aprila i trajaće do 31. maja tekuće godine.

Pčelari su prvi koji će za „podsticaje po košnici“ moći da podnesu zahtev elektronskim putem, zahvaljujući pilot projektu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Na ovaj način će procedura ostvarivanja prava na podsticaj biti olakšana, kažu u Upravi za agrarna plaćanja.

Pristup aplikaciji za podnošenje elektronskog zahteva je omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja uap.gov.rs.

Pčelari koji imaju registrovan elektronski potpis, ceo proces će obaviti unošenjem traženih podataka u aplikaciju. Unose se podaci o podnosiocu zahteva, broj poljoprivrednog gazdinstva, HID broj i broj pčelinjih stajališta. Rešenje povodom ovog zahteva biće im takođe prosleđeno elektronskim putem.

Podnosioci zahteva koji nemaju registrovan elektronski potpis, moći će da nakon unošenja traženih podataka, generišu obrazac za podnošenje zahteva. Generisani obrazac sa bar kodom je neophodno odštampati, svojeručno potpisati, ili overiti (u slučaju da je podnosilac zahteva preduzetnik). Obrazac potom poslati preporučenom poštom na adresu:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 720 dinara po košnici pčela.

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

- mesto za reklamu -