Preporuke stručnjaka o biorazgradivom otpadu u Knjaževcu

U Timočkom klubu u Knjaževcu u utorak, 11.septembra organizovan je skup na kojem su predstavljene preporuke opštini Knjaževac u vezi sa upravljanjem biorazgradivim otpadom.

177
0
www.timokpress.rs

Biorazgradivi otpad u Knjaževcu čini oko 55 % ukupnog otpada koji se odlaže na deponijama. Kako smanjiti količinu te vrste otpada, koji je najbolji način da se njim upravlja kao i o uvođenju kompostiranja na nivou lokalne smouprave govorio je Nebojša Pokimica, ekspert za zaštitu životne sredine na skupu u Knjaževcu.

Jedna od važnijih preporuka jeste kompostiranje na nivou JKP „Standard“ kojim bi se smanjio otpad na deponijama a dobio bi se kompost koji bi se koristio za parkove i rasadnike.

I dok organski otpad u razvijenim zemljama predstavlja začajan izvor prihoda mi smo još uvek u fazi pripreme i organizacije boljeg upravljanja otpadom – istakao je Pokimica.

www.timokpress.rs

Na skupu u Knjaževcu, koji je organizovao Institut za pogranična područja u okviru projekta „Moj Knjaževac, čistiji i lepši“, prisustvovali su između ostalih i predstavnici lokalne samouprave i javnih komunalnih preduzeća.

D.S.