Turizam na dva točka u Negotinu

1445
0
Iznajmljivanje bicikla i kamp Stanisavljević u Negotinu
Foto: europa.rs

Međunarodna biciklistička staza Eurovelo 6, koja povezuje Atlantski okean i Crno more, jedna je od najatraktivnijih od biciklističkih ruta u Evropi. Dunavska biciklistička ruta kroz Srbiju duga je 667km, a mnoga domaćinstva duž rute u cikloturizmu vide svoju šansu za razvoj.

Na mestu gde izlazi iz Srbije i prelazi u Rumuniju nalazi se grad Negotin, a domaćinstvo porodice Stanisavljević dobro je poznato turistima koji na biciklima istražuju Srbiju i svet. Kod njih je u protekle četiri godine boravilo na hiljade turista, najviše biciklista, iz više od 50 zemalja. Kako bi proširili svoju turističku ponudu uz pomoć EU, renovirali su svoje smeštajne apartmanske kapacitete, te nabavili novu opremu za kampovanje i biciklizam.

Foto: europa.rs

„Dobili smo po dva obična i elektronska bicikla, koji su na raspolaganju turistima koji dođu kod nas automobilom. Dobili smo i kamp opremu koju gosti mogu da koriste. Na teritoriji Negotina mogu uzeti šatore i prespavati negde u prirodi,“ kaže vlasnik Mališa Stanisavljević.

Mesta imaju i za kampere ali i za one koji žele apartmanski smeštaj. Stanisavljevići su među 120 dobitnika grantova pomoći EU za ublažavanje posledica pandemije Kovid-19.