Hapšenja u više odvojenih akcija u Boru!

132
0
Policija
Foto: www.timokpress.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu protiv pedesetpetogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Sumnja se da je on svoju maloletnu ćerku, dok su bili sami u kući, dodirivao po intimnim delovima tela, navodi se u saopštenju.

****************************************************

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, podneli su krivičnu prijavu protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da je on 11. oktobra 2018. podmetnuo požar u dva objekta u njegovom vlasništvu i na taj način izazvao opasnost po objekte u neposrednoj blizini.

****************************************************

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, podneli su krivičnu prijavu protiv pedesetosmogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela nasilje u porodici i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je on na jednom salašu drvenom motkom pretukao oca i majku koji su tom prilikom zadobili lake telesne povrede, kao i da im je pretio lovačkom puškom, ručne izrade, koju je držao uperenu ka njima. Takođe im je, kako se sumnja, pretio da će na njih baciti bombu.

Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili su 53 osoba na teritoriji Republike Srbije, osumnjičenih za krivična dela iz oblasti opšteg kriminala, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv još 28 osoba.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela lažno predstavljanje, teška telesna povreda, nasilničko ponašanje, nasilje u porodici, izazivanje opšte opasnosti, ugrožavanje sigurnosti, izazivanje nacionalne, rasne, verske mržnje i netrpeljivosti, učestvovanje u tuči, izazivanje opšte opasnosti, falsifikovanje isprave, falsifikovanje novca, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje i druga krivična dela.