Ministar Vulin najavio: 400 policajaca pozornika u svim većim gradovima Srbije do kraja godine

1386
0
Aleksandar Vulin
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, foto: MUP RS

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas da će uskoro u svim većim gradovima u Srbiji, do kraja godine, biti raspoređeno 400 policajaca pozornika, što je još jedan odgovor države na ulični kriminal, objavljeno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

„Građani će imati kome da se požale, a pozornik će u svom rejonu znati ko se gde okuplјa, ko dolazi ispred škola, a nije mu tu mesto i najbitnije, učinićemo im život nemogućim, a gde god ti kriminalci budu, bićemo i mi, da znaju da smo prisutni i sprečićemo njihove kriminalne poslove“, rekao je ministar Vulin.

Pokrenuli smo, dodao je ministar Vulin, i akciju „Gnev“, gde je svaka policijska uprava dostavila spisak lјudi koji su bezbednosno zanimlјivi iz bilo kog razloga.

„Ako ne možemo da dokažemo da se bavi drogom, možda ima zgradu koju gradi „na crno“, naveo je ministar Vulin i podvukao da nije bitno za šta će kriminalac da „padne“, uz poruku „važno je da padne“.

„Bitno je da znaju da će im život biti teži, a pozornici i naravno čitava policija će se pobrinuti i raditi na tome da to tako i bude uz puno poštovanje zakona“, rekao je ministar Vulin.