Saslušani novi svedoci u istrazi ubistva devojčice Danke

219
0
Zaječar
Viši sud u Zaječaru Foto: www.timokpress.rs

U dosad dostavljenim biološkim veštačenjima nije ustanovljen DNK profil male Danke

U nastavku istrage za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su saslušana dva nova svedoka.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, ispitan je direktor JKP „Vodovod” iz Bora, koji je dao ostavku nakon što su zbog zločina uhapšeni radnici tog preduzeća Dejan Dragijević i Srđan Janković. Drugi svedok koji je juče saslušan je meštanin sela Luka.

Prema nezvaničnim saznanjima, bivši direktor „Vodovoda” svedočio je o radnim nalozima za Dragijevića i Jankovića, o njihovom odlasku i povratku sa terena 26. marta, kada su, kako se sumnja, u Banjskom polju kod Bora službenim automobilom oborili devojčicu, a zatim njeno telo ubacili u vozilo i kasnije ga bacili na deponiju.

Meštanin sela Luka poznanik je Jankovića. Postavljana su mu pitanja u vezi sa pozajmljivanjem automobila ovom osumnjičenom u danima nakon Dankinog nestanka do dana hapšenja.

Za sada tužiocu koji vodi ovaj slučaj nisu dostavljeni novi forenzički dokazi koji bi predstavljali tragove zločina.

„U dosad dostavljenim biološkim veštačenjima nije ustanovljen DNK profil Danke Ilić. Tužilaštvo očekuje ostatak bioloških veštačenja”, rečeno je u VJT Zaječar.

U daljem toku istrage planirano je saslušanje još nekih svedoka.