Uhapšeni zbog šumske krađe u Boljevcu i Knjaževcu

231
0
Uhapšen Zaječarac
Foto ilustracija: pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su M.I. (1992.) i B.I. (1968.), zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela šumska krađa i pustošenje šuma, dok je zbog istih dela krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv tri osobe.

Njih dvojica se terete da su u 2017. godini angažovali tri osobe za krađu 884 stabala bukve i hrasta u šumi na parcelama koje su u vlasništvu više građana sa područja Кnjaževca, ukupne zapremine 367 kubnih metara, koja prethodno nisu bila obeležena za seču.

Oni su osumnjičeni da su na ovaj način oštetili građane za 1.441.155 dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

****************************************************

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su K.D. (1972.) iz Boljevca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela šumska krađa i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da je on, u periodu od 17. jula do 14. avgusta 2018. godine, doveo u zabludu šumara Šumske uprave Boljevac da odabere i obeleži stabla za seču na parcelama, koje su u vlasništvu više građana, za koje nije podneo zahtev za doznaku stabala, nakon čega je izvršio bespravnu seču šume.

Prevoz stabala u količini od 78,8 kubnih metara izvršen je na osnovu doznačnih listova koje je sačinio šumar i u koje su uneti neistiniti podaci o poreklu drvne mase. Na ovaj način K.D. je, kako se sumnja, oštetio više osoba za 279.000 dinara. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

****************************************************

U akciji je uhapšen i T.D. (1981.) iz Boljevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pustošenje šuma.

On se sumnjiči da je u prethodnom periodu protivno propisima i naredbama državnih organa vršio seču i krčenje šume na parceli vlasništvo muškarca iz Boljevca, koga je oštetio za 568.563 dinara. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.