Zaječar: Hapšenja zbog obljube i polnog uznemiravanja

138
0
Policijska uprava Zaječar Foto: www.timokpress.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su R.M. (1971.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo polno uznemiravanje.

Sumnja se da je on tokom novembra 2018. ispred jedne osnovne škole prišao oštećenoj devojčici koja je stajala sa drugaricama. Osumnjčeni je stao sa njom ispod kišobrana, zagrlio je, dodirivao i pokušao da je poljubi, nakon čega je ona pobegla.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

****************************************************

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su jednog šesnaestogodišnjaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad detetom.

Osumnjičeni se tereti da je tokom maja ove godine oštećenu dvanaestogodišnju devojčicu, koju je upoznao preko društvenih mreža, doveo u svoju porodičnu kuću i sa njom zasnovao vanbračnu zajednicu.

Sumnja se da je tokom vremena u kome je oštećena živela sa osumnjičenim izvršio u više navrata nad njom obljubu.

Inače, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u više odvojenih akcija, uhapsili su 23 osobe na području Republike Srbije, dok su protiv još pet osoba podneli krivične prijave u redovnom postupku. Hapšenja su realizovana u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja opšteg kriminala.