Zaječar: Uhapšen zbog droge, pronađeni zasadi konoplje!

105
0
FOTO: www.timokpress.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su M.J. (44) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u ranijem periodu otkrila dva zasada od ukupno 11,5 kilograma marihuane u sirovom obliku, prenosi mup.gov.rs.

Postoji osnovi sumnje, da je M.J. na njivi u blizini svoje vikendice u mestu Grljan kod Zaječara i na drugoj parceli u ataru sela Skrobnica kod Knjaževca, posadio i uzgajao pomenute biljke indijske konoplje.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u više odvojenih akcija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodna tri dana uhapsili su 28 osoba na teritoriji Republike Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja; držanje; nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na području Republike Srbije u ovoj akciji oduzeto je ukupno 30,6 kilograma narkotika, od čega 28,6 kilograma marihuane, 1,4 kilogram heroina, 509 grama amfetamina, 35 tableta ekstazija, 28,5 grama kokaina, 22 grama hašiša i 200 tableta različitih vrsta.

Takođe, oduzeto je i 12 pušaka, sedam pištolja, od kojih je jedan automatski, jedan revolver, kao i 1.871 komad municije različitog kalibra.

Zbog istih krivičnih dela protiv još 28 osoba podnete su krivične prijave u redovnom postupku.