Naslovna Kultura 27. Dani Zorana Radmilovića: „Noćna straža“ nasmejala publiku, „Zoranov brk“ dobio Nebojša...

27. Dani Zorana Radmilovića: „Noćna straža“ nasmejala publiku, „Zoranov brk“ dobio Nebojša Ilić

Treće festivalske večeri na sceni zaječarskog pozorišta izvedena je predstava „Noćna Straža“ Fedora Šilija, u režiji Borisa Liješevića.

56
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović"

Radnja ove komedije prati porodicu propalih bogataša u Beogradu tridesetih godina prošlog veka, koja pokušava da povrati bogatstvo raznim obmanama i spletkama koje uključuju loše pesnike, lažne aristokrate i osiromašeno plemstvo.

Foto: www.timokpress.rs

Zaječarsku publiku je kroz ovaj vodvilj odlično vodila bogata glumačka ekipa „Ateljea 212“ koju čine: Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Jelena Petrović, Uroš Jakovljević, Nebojša Ilić, Gorica Popović, Jelena Stupljanin, Bojan Žirović, Tamara Dragičević i Stefan Bundalo.

Foto: www.timokpress.rs

Nagradu „Zoranov brk“ dobio je Nebojša Ilić za ulogu Grofa Andrenjija Ištvana, mađarskog plemića. Na konferenciji za novinare Ilić je izjavio da je sve sa tom ulogom jako čudno.

Foto: www.timokpress.rs

„Ja sam ovaj komad čitao pre nego što je počeo da se radi ali nisam dobio ulogu, a onda sam uskočio kao zamena Gordanu Kičiću koji je zbog obaveza ove godine odsutan iz predstave. Kod uskakanja je nezgodno što svi misle da si uljez i da tu ne pripadaš. Ispada da oni igraju predstavu, a ja i dalje probam, što nije ni loše, mada je malo stresno. Osvojiti Brk drugi put znači mnogo, to je možda neka potvrda naše želje da pripadamo Zoranu i da pripadamo celoj toj generaciji glumaca u Ateljeu, da smo zbog njih počeli da se bavimo glumom, da verujemo u pozorište u koje su oni verovali, da imamo odnos prema poslu kakav su nam oni ostavili. To što je radio Zoran Radmilović, duboko zaoralo tu brazdu u Ateljeu 212, toliko duboko da će to zauvek da se oseća u Zoranovom pozorištu.“– kaže glumac i dodaje da je tek sada zavoleo ulogu i polako počeo da se opušta i igra sa njom.

Foto: www.timokpress.rs

Ovo je drugi Brk koji je Ilić osvojio na Zoranovim danima. Prvi je dobio 2010. godine za predstavu „Čekaonica“, takođe u režiji Borisa Liješevića.

Na programu Zoranovih dana u zaječarskom teatru u sredu 17. oktobra je bugarsko Narodno pozorište „Ivan Vazov“ iz Sofije sa predstavom „Кrivac“ Dimitra Dimova u režiji Jurija Dačeva. Početak predstave je u 20 sati.

- mesto za reklamu -
IZVORtimokpress.rs