Autohtoni svet Dragana Boškovića u Narodnom muzeju „Zaječar“ u utorak, 15. oktobra

182
0
Zaječar
Foto: www.timokpress.rs

U galeriji Narodnog muzeja „Zaječar“ u utorak, 15. oktobra biće otvorena izložba ilustracija i male plastike Dragana Boškovića pod nazivom „Autohtoni svet Dragana Boškovića“.

Izložba obuhvata ilustracije bizarnih, grotesknih, animalnih i čovekolikih karaktera nastalih iz ljubavi prema crtežu. Likovi sa crteža su lepi, ružni, nasmejani, plašljivi, strašni, stidljivi, crveni, žuti, patuljasti, visoki i izazivaju različitu reakciju publike.

Otvarnje izložbe je u 19 sati.

crtež

Dragan Bošković rođen je 1962. godine u Beogradu. Završio je Školu za dizajn u Beogradu, smer industrijski dizajn, 1981. godine. Diplomirao na FPUD u Beogradu, odsek industrijski dizajn, 1987. godine i magistrirao na istom fakultetu i odseku 2004. godine. Od 1994. do 1996. godine bio je saradnik na petoj godini studija na FPUD na odseku industrijski dizajn. Od 1996. do 1997. godine bio je profesor na odseku industrijsko oblikovanje u Školi za dizajn. Od 2002. godine radi na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu. Godine 2007. izabran je u zvanje profesora.

Bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom knjige i časopisa, ilustracijom, tradicionalnim i 3D modelovanjem, industrijskim dizajnom, CAD/CAM projektovanjem.

Autor je većeg broja projekata iz oblasti dizajna. Vredno je pomenuti njegovu samostalnu izložbu male plastike i crteža, DКC Beograd, Galerija Stepenik, kao i Ilustracije za knjigu Mala škola smicalica; ilustracije za časopis Oki Doki; dizajn, prelom i ilustracije za knjige Aleksandra Diklića „Beograd večiti grad i 100 senki nad Beogradom“, itd.

autohtoni svet