Naslovna Kultura Dani Zorana Radmilovića: Izložba slika Miloša Šobajića „U čast Zoranu Radmiloviću“

Dani Zorana Radmilovića: Izložba slika Miloša Šobajića „U čast Zoranu Radmiloviću“

20
izložba - Miloš Šobajić
Foto: www.timokpress.rs

„U čast Zoranu Radmiloviću“ naziv je izložbe slika Miloša Šobajića koja je otvorena juče u Istorijskom arhivu Timočke krajine u Zaječaru.

„Miloš Šobajić je jedan od najvećih živih srpskih slikara i kada on u nekom gradu postavi izložbu slika, to je ne samo čast za taj grad već je kulturni događaj sezone“. Ovo je na otvaranju izložbe rekao direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić i zahvalio slavnom slikaru što je pozorištu poklonio sliku na kojoj su likovi iz uloga Zorana Radmilovića, uradio dizajn plakata festivala i priredio izložbu slika.

Ivan Bekjarev i Miloš Šobajić
Foto: www.timokpress.rs

Izložbu slika Miloša Šobajića otvorio je predsednik umetničkog saveta 28. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, naš legendarni glumac Ivan Bekjarev, koji je istakao da mu je zadovoljstvo i čast da otvori izložbu svog dugogodišnjeg prijatelja.

„Miloš Šobajić je mnogo više cenjen u inostranstvu nego kod nas. Uostalom, on je čovek koji je, prema rečima mnogih stručnijih od mene, napravio veliki pomak u smislu razbijanja starog manirizma u slikarstvu, čovek koji je zaslužan za nove tendencije u slikarstvu“, naglasio je Bekjarev.

Praveći paralelu između pozorišnih i likovnih umetnika, Bekjarev je rekao da kašnjenje gledalaca na pozorišnu predstavu ili kada zaborave da isključe mobilni telefon jednako dekoncentriše glumca kao i kada slikaru dok slika neko gurne ruku. Zato je zamolio publiku da ne kasni na predstave i podsetio ih da obavezno isključe mobilne telefone.

Miloš Šobajić
Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Miloš Šobajić je zahvalio divnim ljudima koji su tako lepo o njemu govorili i istakao: „Zaječar ima slavne ljude, počev od Nikole Pašića, preko glumaca i režisera, do građana koji uspevaju da održe ovu sredinu ovako divnom i kulturnom, da organizuju ovako divan festival sa našim velikim organizatorom Đuričićem i sa divnim glumcima, a moja izložba pokušava da ulepša ceo taj događaj“.

- mesto za reklamu -
IZVORNarodno pozorište Timočke krajine - Centar za kulturu "Zoran Radmilović" Zaječar
Prethodni tekstFestival malih pozorišnih formi: Srna Lango u monodrami „Lov na srne“
Sledeći tekstBorska policija zaplenila ekstazi, heroin, metadon…