Fond Hedli za kulturno nasleđe u Jugoistočnoj Evropi objavljuje novu mogućnost finansiranja projekata kulturnog nasleđa 

46
0
Feliks Romulijana
Feliks Romulijana Foto: www.timokpress.rs

Fond Hedli za kulturno nasleđe u Jugoistočnoj Evropi sa zadovoljstvom objavljuje poziv za podnošenje prijava i poziva posvećene organizacije iz Jugoistočne Evrope da se angažuju u inovativnim projektima fokusiranim na očuvanje i slavljenje kulturnog nasleđa. Ova inicijativa predstavlja ključni napor u poboljšanju održivosti, inkluzivnosti i regionalne saradnje u sektoru nasleđa.

Fond Hedli za kulturno nasleđe u Jugoistočnoj Evropi posvećen je podršci zaštite kulturnog nasleđa širom Jugoistočne Evrope. Inicijative Fonda imaju za cilj podsticanje regionalne saradnje, poboljšanje angažovanja zajednice i promovisanje održivih praksi unutar sektora nasleđa. Pridružite nam se u misiji promovisanja i očuvanja kulturne raznolikosti i istorijskog značaja ovog živopisnog regiona.

Fond Hedli za kulturno nasleđe u Jugoistočnoj Evropi traži aplikacije od organizacija civilnog društava i javnih ustanova koje stvaraju promene u oblasti očuvanja nasleđa i svesti o značaju kulture. Prihvatljivi kandidati su muzeji, biblioteke, arhive i nevladine organizacije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Кosova, Severne Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Slovenije. Projekti koji ispunjavaju uslove za finansiranje iz Fonda Hedli za kulturno nasleđe u Jugoistočnoj Evropi moraju pokazati inovativne pristupe očuvanju baštine i značajno uključiti zajednicu.

Fond daje prioritet inicijativama koje angažuju i unapređuju lokalne zajednice, promovišu regionalnu saradnju i razumevanje, dovode do dugoročnih održivih poboljšanja u sektoru kulturnog nasleđa i sprovode se u saradnji sa drugim kvalifikovanim institucijama nasleđa iz regiona. 

Fond će podržati projekte različitih veličina, sa do 5.000 EUR na raspolaganju za male projekte, i do 10.000 EUR dostupnih za veće inicijative. Ukupna raspoloživa sredstva za ovaj poziv su 34.000 EUR. Uspešni projekti moraju jasno artikulisati ciljeve izazove, metode i očekivane rezultate  projekta. Pored toga, od njih se traži da dostave detaljan budžet i finansijsko planiranje i da počnu sa implementacijom 2024. godine.

Organizacije zainteresovane za prijavu moraju podneti svoje predloge putem zvanične veb stranice Fonda Hedli za kulturno nasleđe u Jugoistočnoj Evropi do 1. juna 2024. Кompletni detalji u vezi sa procesom prijave, kriterijumima podobnosti i smernicama za finansiranje
dostupni su na https://headleyseefund.org

Fondom Hedli za kulturno nasleđe u Jugoistočnoj Evropi upravlja Balkanska muzejska mreža. Fond je velikodušno finansiran od strane Headley Trust UК. 

Za više informacija, molimo kontaktirajte Milenu Milošević Micić, koordinatorku fonda, na milena.m.micic@gmail.com ili +381631048346, ili Aidu Vežić, generalnu sekretarku Balkanska muzejska mreža, na aida.vezic@bmuseums.net ili +38761214229.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde