Ilustracije i mala plastika Dragana Boškovića u zaječarskom muzeju

201
0
Izložba Dragana Boškovića
Foto: www.timokpress.rs

U galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru u utorak, 15. oktobra otvorena je izložba ilustracija i male plastike – Autohtoni svet Dragana Boškovića.

Na izložbi su prikazani crteži, slike i male figruice grotesknih stvorenja iz umetnikovog sveta mašte koji je stvarao u poslednjih 30 godina.

izložba
Foto: www.timokpress.rs

Njegovi likovi iz sveta fantastike su strašni, ružni, simpatični, zbunjeni, samouvereni, razuzdani, lukavi, stidljivi, plašljivi…

figurice
Foto: www.timokpress.rs

Dugovrati, Trbati, Trio, Mirotvorac, Strašni, Konj jezičar i na stotine drugih grotesknih karaktera kao da čekaju svoje posmatrače kako bi komunicirali sa njima.

izložba Dragana Boškovića
Foto: www.timokpress.rs

Na otvaranju izložbe govorili su dr Maja Živić, direktorka Narodnog muzeja „Zaječar“, Nina Pogarčić, istoričar umetnosti a publiku je pozdravio i sam autor Dragan Bošković.

Dragan Bošković završio je Školu za dizajn. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek industrijski dizajn i magistrirao na istom fakultetu i odseku.

izložba
Foto: www.timokpress.rs

Profesor je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu. Bavi se grafičkim dizajnom, dizajnom knjige i časopisa, ilustracijom, tradicionalnim i 3D modelovanjem, industrijskim dizajnom…

Publika će izložbu moći da razgleda do 6. novembra.