Koncert Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ oduševio Zaječarce

117
0
Gradsko pevačko društvo
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

U punoj sali zaječarskog teatra u utorak, 10. marta održan je koncert Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara pod rukovodstvom Maje Milenković, „Ljubavi, neka bude volja tvoja“, posvećen ženama povodom njihovog praznika. Ovo muzičko-poetsko veče oduševilo je publiku koja je gromkim aplauzom  gradski hor dva puta vraćala na scenu .

Gradsko pevačko društvo Zaječar
Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Koncert koji je organizovan dve godine nakon osnivanja zaječarskog pevačkog društva potvrdio je veliki napredak u pevanju u odnosu na prvi nastup najmađeg zaječarskog hora. Publika je sa uživanjem slušala odličnu interpretaciju kompozicija iz bogate tradicije vizantijskog horskog pevanja koje je hor izveo na prošlogodišnjem Antika festu u predstavi „Opsada i pad Konstantinopolja“, zatim ruske pesme: „Konj“ i „Rjabinuška“, kompozicije iz opusa Stevana Stojanovića Mokranjca i drugih domaćih autora, kao i narodne pesme „Pošla rumena“, „Ajde Jano“ i „Mndra mja“ ( Lepotice moja).

Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Korepetirori su bili : Dušan Đorđević na harmonici, Miloš Trajković na tarabuci i Vesna Obradović Kostić, klavir.

Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Kompletnom užitku doprineli su glumci zaječarskog pozorišta : Nataša Petrović u ulozi voditelja i Branislav Mijatović koji je govorio stihove o ljubavi. Najlepše stihove govorila je i članica hora, profesorka Slavica Stanković. Uz odlične video animacije, bilo je ovo veče za pamćenje.