Mladi bubnjari iz Zaječara nagrađeni na Drum Dum Festu!

234
0
FOTO: drumdumfest.com

U prepunom leskovačkom pozorištu svoja vrata zatvorio je osmi po redu Drum Dum Fest, u iščekivanju devetog izdanja i sa željema što učesnika, što publike da potraje barem „još 88 godina“.

Jedan od ciljeva jedinstvenog bubnjarskog festivala na Balkanu je i da omogući mladim nadama mogućnost da rade sa najeminetnijim muzičarima kroz radionice.

Čast da učestvuju na ovom prestižnom festivalu, jedinstvenom na Balkanu imali su i bubnjari  „Dečijeg centra Zaječar“ predvođeni Milošem Trajkovićem, koji su se iz Leskovca vratili puni utisaka i bogatiji za zahvalnicu za doprinos i saradnju u realizaciji „DRUM DUM FEST-a“, jedinog Balkanskog festivala bubnjeva i perkusija u gradu na Veternici.

Zaječar je pre revijalnog dela predstavio svoj petočlani bubnjarski sastav koga su činili Dušan Cvetković, Lazar Micić, Miloš Stanojev, Branko Stojković i Miloš Trajković.  

Škola trenutno ima 8 polaznika i radi po najnovijim metodama edukacije mladih bubnjara.

„Škola postoji već četvrtu godinu, najmlađi klinci su peti razred Osnovne škole, a ima učenika i iz Srednje škole. Ja sam lično oduševljen njima, trude se, vežbaju, kapiraju. Imam osećaj da ponekad i oni mene upute na neke stvari. Na Drum Dum Festu se osaćamo kao domaćini i domaćini su dobri prema nama, uvek nas ispoštuju maksimalno. Ponos je biti ovde i sa ovako velikim ljudima“, poručio je vođa škole bubnjeva iz Zaječara Miloš Trajković.

U Leskovačkom Kulturnom Centru otvorena je izložba fotografija, odnosno radova koji su pristigli na DDF konkurs  „Objektivom kroz muzikom“. Pristiglo je oko 200 fotografija, a prvog dana Festa proglašeni su i najbolji autori.

Prvo mesto osvojio je Danko Strahinić iz Beograda, drugo mesto zauzela je Ljiljana Jovanović iz Zaječara, dok je treće mesto pripalo Tei Jagodić iz Banja Luke.

Za izuzetnu fotografsku kreativnost nagrađeni su, Branko Šekerović iz Beograda i Jelena Petrović iz Loznice.  Nagrade je uručio Aleksandar Stojanović, istaknuti predstavnik Foto kluba „Leskovac“ ujedno i predsednik žirija.

Organizator pomenutog festivala bilo je Udruženje „Muzička komunikacija“ iz Leskovca u saradnji sa leskovačkim Kulturnim centrom, a pokrovitelj je bio grad Leskovac.