Na Zoranovim danima odigrana poslednja takmičarska predstava, nagradu žirija dobio glumac Ljubiša Savanović

254
0
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović"

Pozorišna predstava „Naši dani“ Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića i izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, oduševila je zaječarsku publiku, koja je glumce nagradila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Nastala na potki pesme “Naši dani” Vladislava Petkovića Disa, ova predstava slika život današnjice veoma plastično i živo, bez  zazora i što je možda još važnije, bez sakrivanja svih onih grubih detalja koji nas okružuju. Okosnicu radnje predstave čini jedan konkurs za lektora u samom pozorištu i sve što u paketu sa njim dolazi: spletke, nepotizam, stranačka uplitanja, dilentantizam, nekompetentnost…

Ljubiša Savanović, dobitnik „Zoranovog brka“ ; Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Žiri kojim je predsedavao Nebojša Bradić „Zoranov brk“ je dodelio Ljubiši Savanoviću za ulogu Draga Ćuka. On je izrazio veliko zadovoljstvo što je dobio nagradu koja nosi ime velikana glumišta Zorana Radmilovića, pogotovo zato što na „Zoranovim danima“ kao glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske  nastupa već osam puta. Savanović je istakao da se dobro  pozorište bavi se aktuelnim temama, koje ljudi prepoznaju u svakodnevnom životu, da se nije bilo teško glumiti Ćuka, jer smo okruženi takvim likovima.

„Iz tehničkih razloga bili malo udaljeniji od publike, ali smo ipak osetili da publika pažljivo prati predstavu i da reaguje“, rekao je Savanović.

Zavesa na pozorišni festival 27. „Zoranovi dani“ biće spuštena u ponedeljak 22.10.2018. dodelom festivalskih nagrada i nastupom  kineske Folklorno – plesne grupe iz provincije Henan, u čast nagrađenih.