Održano „Veče sevdaha“ na Popovoj plaži u Zaječaru

172
0
FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović"

Sevdalinke „Čudna jada od Mostara grada“, „Zvijezda tjera mjeseca“ „Sve behara i sve cvjeta“, „Zora zori dan se bjeli“ ali i kompozicije Dragana Živkovića Tozovca i Miroslava Ilića „Vlajna“, „Oči jedne žene“ „Ide Mile Lajkovačkom  prugom“, „Još te nešto čini izuzetnom“, kao i mnoge druge pesme kvalitetne narodne muzike koje ne spadaju u turbo folk, mogle su se čuti na koncertu „Veče sevdaha“ koje je priređeno sinoć na Popovoj plaži u Zaječaru.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Pevači iz Timočke Krajine Boris Stanojević, Mile Kostadinović Safet, Veljko Milovanović i Obren Nikolić, kao i orkestar Ivana Kostadinovića Cabe oduševili su zaječarsku publiku koja ih je posle izvođenja svake kompozicije pozdravljala gromkim aplauzom, navodi se u saopštenju NPTK CK „Zoran Radmilović“.

Uspešnosti nastupa timočkih pevača doprineli su lep ambijent, dobro ozvučenje i svetlo, kao i lepo vreme. Koncertu „Veče sevdaha“ predhodio je nastup kulturno-umetničkog društva „Penzioner“ iz Zaječara.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Organizatori koncerta su Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i MG studio,a pokrovitelj je Grad Zaječar.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“
FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“