Otvoren konkurs za sufinansiranje e-mobilnosti umetnika

168
0
Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas raspisan novi Konkurs za sufinansiranje e-mobilnosti umetnika – umetničkih sadržaja i dela i mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti u 2020. godini.

Pomenuti konkurs raspisao je Sektor za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture tog ministarstva.

U pitanju je novoustanovljena kategorija u okviru postojećeg Konkursa za sufinansiranje mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti, koja je nastala kao odgovor na okolnosti prouzrokovane pandemijom zarazne bolesti COVID-19, kojom je posebno ugroženo odvijanje tradicionalne međunarodne kulturne razmene.

Sredstva opredeljena na ovom konkursu omogućiće pokrivanje određenih troškova koji se odnose na produkciju i pripremu umetničkih sadržaja i dela za potrebe učešća umetnika iz Srbije na međunarodnim onlajn festivalima, stručnim skupovima, galerijama/postavkama i drugim vidovima onlajn prezentacija u inostranstvu.

Prijave se mogu podnositi od danas do 20. septembra ove godine, a detaljnije informacije o konkursu dostupne su na sajtu Ministarstva kulture i informisanja, u rubrici Konkursi, navodi se u saopštenju.