Otvorena izložba „Ekološka istina 2018“ u Zaječaru

137
0
FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović"

U Radul begovom konaku u Zaječaru otvorena je izložba fotografija „Ekološka istina 2018“, rečeno je u saopštenju.

„Međunarodna izložba fotografija „Ekološka istina 2018“ jedna je od najznačajnijih manifestacija koje organizuje Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru i ponosan sam što je ona deo našeg programa“, istakao je otvarajući izložbu vd direktora ustanove „Zoran Radmilović“ Vladimir Đuričić.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Osnivač i autor izložbe Radojica Raša Milojević je podsetio da je izložba nastala kao prateća manifestacija naučnog ekološkog skupa Zavoda za zaštitu javnog zdravlja „Timok“, ali je postala samostalna postavka i kao takva se održava već 13 godina.

Ovogodišnja izložba obuhvata izbor nagrađenih radova od ukupno 5 hiljada koliko je pristiglo na konkurs iz celog sveta.

„Na jednoj strani mogu se videti fotografije na temu „Zemlja pati“ na kojima je prikazano kako čovek uništava planetu, a na drugoj strani je netaknuta priroda, koja treba da posluži kao primer kako zaštititi životnu sredinu“, rekao je Milojević.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Ovo je kružna izložba, koju su pre Zaječaraca imali priliku da vide građani Sofije u Bugarskoj i Nove Gorice u Sloveniji.

U Radul begovom konaku u Zaječaru izložba fotografija može se razgledati narednih 10 dana. Pokrovitelj izložbe je Grad Zaječar.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“