Otvorena samostalna izložba slika Nataše Božović u Zaječaru

212
0
FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović"

U galeriji Doma kulture u Kotlujevcu u Zaječaru, otvorena je samostalna izložba slika Nataše Božović iz Bijelog Polja u Crnoj Gori, koja je autor više samostalnih izložbi i učesnik više međunarodnih kolonija, kao i mnogobrojnih kolektivnih izložbi.

Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u Zaječaru, izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja izložbe slika umetnice iz Bijelog Polja i najavio da je ovo početak saradnje sa njom i umetnicima iz tog kraja.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Izložbu je otvorio Dragoljub Firulović Firul – slikar, pesnik i muzičar iz Negotina. On je naglasio da je Nataša Božović samouka slikarka, ali veoma talentovana.

„Njeno slikarstvo nosi pečat, boju i titraje rodnog mesta, ali i Grčke, gde je slikarka živela i stvarala tokom jednog perioda života. Svaka njena slika je priča za sebe. Nataša Božović svoju autobiografiju ispisuje bojom i crtežom, a ne rečima”, istakao je Dragoljub Firulović.

Na 20 izloženih slika preovlađuju pejzaži, mrtva priroda, enterijeri. Ono što daje vrednost njenim slikama je kolorit na kome joj mogu pozavideti ozboljni slikari.

Autorka izložbe Nataša Božović je naglasila da joj je čast što izložbu slika priređuje u Zaječaru, gradu umetnosti, gradu Zorana Radmilovića i zahvalila organizatorima, Ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” što su joj omogućili da izloži svoje radove.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“