Počelo „Negotinsko leto 2018“

181
0
facebook.com

Opština Negotin od 2. jula do 12. avgusta ove godine organizuje niz programa u okviru Negotinskog leta. Biće organizovano 27 letnjih programa, navodi negotin.rs.

Počelo se obeležavanjem Dana Dunava, a završiće se koncertom povodom obeležavanja 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih.

„Manifestaciju Negotinsko leto 2018 čine programi namenjeni svim uzrastima. Biće organizovane kreativne radionice za decu, izložbe, promocije, okupljanja naše dijaspore, muzički programi za različite muzičke ukuse u centralnoj pešačkoj zoni, koncert „Moj život je moje blago“ treći po redu, prvi Moto skup u Prahovu i po prvi put dočekaćemo Regatu Reka u Prahovu. Ove godine po prvi put imaćemo i stend ap komičara Miodraga Stošića u Muzičkom paviljonu, a obeležićemo i veliki jubilej jedne od najstarijih crkvi kod nas, 220 godina crkve u Brestovcu. Organizatora je puno, počev od naših opštinskih institucija, mesnih zajednica, udruženja. Pozivam naše sugrađane i goste koji će u letnjim danima biti u Negotinu da posećuju programe i nadam se da će uživati u programima i letu u Negotinu.” – istakao je Vladimir Veličković, najavljujući manifestaciju Negotinsko leto 2018.

Programi ovogodišnje manifestacije organizuju se uz podršku lokalne samouprave.