Naslovna Kultura Počeo Međunarodni festival folklora „Zlatno kolo“ u Boru (FOTO + VIDEO)

Počeo Međunarodni festival folklora „Zlatno kolo“ u Boru (FOTO + VIDEO)

12
TIMOKPRESS.RS

„Zlatno kolo“ naziv je Međunarodnog festivala folklora koji se četvrti put održava u Boru.

Defileom učesnika Međunarodnog festivala folklora, u ulici Moše Pijade u Boru, svečano je otvorena ova manifestacija. Cilj Festivala je predstavljanje različitih kultura i tradicija kroz igru i pesmu.

Šarenolikost narodnih nošnji i zvuci ansambala iz Kolumbije, Rusije i Srbije oduševili su publiku koja je aplauzom pozdravila učesnike, a nakon defilea usledio je koncert na platou ispred Doma kulture u Boru.

Program je počeo himnom zemalja učesnika, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, istakavši da je grad Bor spreman za ovakve događaje koji neguju kulturu i tradiciju.

„Ovaj Festival predstavlja manifestaciju od opšteg interesa za grad Bor, jer Bor ima šta da pokaže zato što je jedna multinacionalna sredina u kojoj živi 27 nacija – 27 različitih kultura. Borani na ovoj manifestaciji imaju prilike da čuju i vide kako to izgledaju kulture drugih naroda, a Bor takođe ume da neguje tradiciju i kulturu i zbog toga ovakve festivale forsiramo“, poručio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Čast da prvi nastupe na koncertu u amfiteatru Doma kulture, imali su domaćini Kulturno-umetničko društvo „BOR“. Koncerti se održavaju 21. i 22. avgusta 2018. godine od 18.30 sati.

Na ovom tradicionalnom Festivalu, pored domaćina KUD-a „BOR“, nastupaju: Ansambl folklornog plesa „Rossiyanochka“ – Rusija , KUD „Lovćenac“ iz Lovćenca – R. Srbija, FA „Karanovac“ iz Kraljeva – R.Srbija, „Corporación Folclórica Amanecer Colombiano“ – Kolumbija.

Organizator IV Međunarodnog festivala folklora „Zlatno kolo“ je Ustanova „Centar za kulturu grada Bora“, a pokrovitelj je Grad Bor.

Kako je izgledalo otvaranje IV Međunarodnog festivala folklora „Zlatno kolo“ u Boru, pogledajte ovde:

#festivalfolklora #manifestacija #zlatnokolo #bor

A post shared by TIMOK PRESS (@timokpress) on

 

K.M.

- mesto za reklamu -
IZVORtimokpress.rs