Predstava „Bizarno“ izvedena na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru

104
0
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Odličan komad, sjajna režija, izvanredna gluma samo su neki od aspekata koji su zadovoljili sva očekivanja zaječarske publike, koja je sa oduševljenjem odgledala predstavu „Bizarno“.

Pozorišni komad „Bizarno“ autora i reditelja Željka Hubača, koji je izveden na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, ljubitelji pozorišne umetnosti nagradili su gromoglasnim aplauzom.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Tri priče i po tri različite uloge za svakoga, a odlične glumačke kreacije ostvarili su glumci: Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Ana Bretšnajder, Jelena Rajić, Vujadin Milošević.

Ako se tome doda efektna scenografija koju je realizovao Mirko Stokić i odlični kostimi Gorice Ilić, ali i scenski pokret i muzika, dobija se celina jako dobre predstave zaječarskog teatra.

„Bizarno je crnohumorna fuga o smrti, koja se odvija na različitim nivoima jednog solitera u kome žive narkomani, sponzoruše i mafijaši, a kroz koju provejava zanimljivo plasiran osećaj neizbežnosti tragičnog ishoda“, navedeno je u citatu iz pozorišne kritike koja je o dramskom tekstu „Bizarno“ objavljena u Američkom pozorišnom magazinu u Njujorku 2010. godine.

Iako je pisan kao refleksija na devedesete godine prošlog veka u Srbiji, ovaj komad je aktuelan i danas i primenjiv u svim državama i svim sistemima. Zato nije ni čudo što je od svih komada Željka Hubača najviše igran u inostranstvu. Osim u Americi i Evropi izveden je i u Aziji, letos u Tokiju.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“