Predstava „Teško je reći zbogom“ oduševila zaječarsku publiku (FOTO)

142
0
FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović"

Sala Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru bila je pretesna da primi sve Zaječarce koji su želeli da pogledaju pozorišnu predstavu „Teško je reći zbogom“ Mira Gavrana, a u produkciji „Teatra Vihor“ iz Beograda. Međutim, nekolicini gledalaca nije smetalo čak i da stoje usled nedostka mesta kako bi odgledali predstavu.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Mladi glumci Dragana Dabović, Nevena Ristić i Ivan Mihailović oduševili su publiku koja je istinski uživala u dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta, u čijem su središtu muško – ženski odnosi.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

U pozorišnom tekstu „Teško je reći zbogom“ susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. “Žrtva“ i „progonitelj“ menjaju mesta, „istine“ postaju „laži“, a „laži“ – „istine“. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu, s kojom se današnji gledaoci lako poistovećuju, pronalazeći se u sudbinama prikazanih junaka.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Prva gostujuća predstava u novoj pozorišnoj sezoni bila je odlična uvertira u predstojeći 27. Festival „Dani Zorana Radmilolovića“, koji će na radost ljubitelja pozorišne umetnosti u zaječarskom pozorištu biti održan od 14. do 22. oktobra 2018.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“