Naslovna Kultura Predstava „Žene iz Troje“ otvorila pozorišni festival u Smederevu

Predstava „Žene iz Troje“ otvorila pozorišni festival u Smederevu

13
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Predstavom „Žene iz Troje“ Euripida u režiji  Nebojše Bradića , otvoren je  šesti pozorišni festival „Teatar u tvrđavi“ u Smederevu. Festival se održava od 10. do 14. jula i revijalnog je karaktera.

Predstava „Žene iz Troje“ rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine i zaječarskog pozorišta. Bazirana je na Euripidovom delu „Trojanke“.

Ova davna i poznata priča prezentuje epilog grčkog osvajanja Troje i prikaz finalnog pada žena, majki i supruga trojanskih ratnika i vladara.

Nagrađena je specijalnom nagradom za scenski govor na 6. pozorišnom  festivalu „Novi tvrđava teatar“ koji je od 4. do 9. jula održan u Čortanovcima.

Kostimograf je Marina Vukasović Medenica, kompozitor Zoran Erić. Scenski pokret u predstavi radila je Vera Obradović, scenski govor Vlado Kerošević.

Trojanke
Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Glumačku ekipu čine glumci zaječarskog i prištinskog teatra: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Zaječarska premijera predstave „Žene iz Troje“ biće krajem avgusta na Romulijani, u okviru „Antika festa“.  

- mesto za reklamu -
IZVORNarodno pozorište Timočke krajine - Centar za kulturu "Zoran Radmilović" Zaječar
Prethodni tekstZbog radova na putu Minićevo – Novo Korito povremena obustava saobraćaja
Sledeći tekstOdbojkaški kamp Vanje Grbića uskoro i u Zaječaru