Premijera predstave „Monsieur Chasse ili Idemo u lov“ u sredu, 4. marta

88
0
predstava
U Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ danas je održana konferencija za novinare povodom premijere predstave „Monsieur Chasse ili Idemo u lov“ Žorža Fejdoa u adaptaciji i režiji Spasoja Ž. Milovanovića.
konferencija pozorište
Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

„Predstava se na univerzalan način bavi muško-ženskim odnosima, toliko da može da se postavi i kod nas i na drugoj strani planete i svuda će biti aktuelna“, rekao je govoreći o predstavi Miloš Đuričić, umetnički rukovodilac zaječarskog teatra i dodao:

„Ovaj vodviljski žanr ima svoja pravila, ali smo radom sa rediteljem Spasojem Ž. Milovanovićem napravili miks žanrova tako da će predstava biti laka u formi ali ne i u sadržaju. Originalan tekst je dosta adaptiran od strane reditelja i na komičan način će zabaviti publiku. Mislimo da će publika uživati u predstavi kakva nije skoro viđena u Zaječaru s obzirom na autentičnost koju je Spasoje Ž. Milovanović doneo i inkorporirao u ono što su glumci našeg pozorišta izveli do kraja“, istakao je Miloš Đuričić.

„Predstava je vedra i vesela i karakterišu je bogata scenografija i bogati kostimi koje potpisuje Milica Bajić Đurov. Mislim da je takva predstava potrebna našem repertoaru pogotovo zato što u njoj učestvuje gotovo ceo pozorišni ansambl  i nadamo se da ćemo sa njom ići na gostovanja i da ćemo moći da se pohvalimo“, istakao je Đuričić i dodao da je u pitanju prva večernja predstava kada će gotovo svi glumci zajedno biti na sceni.

Igraju: Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder, Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Gabrijel Bećarević, Predrag Grbić, Sanja Nedeljković, Branislav Mijatović i Miloš Tanasković.

Premijera predstave „Monsieur Chasse ili Idemo u lov“ biće izvedena u zaječarskom pozorištu u sredu 4. marta od 20.00 sati. Cena ulaznice je samo 250 dinara.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljena su i dva koncerta povodom Dana žena.
Lutajuća srca

Legendarna niška grupa „Lutajuća srca“ održaće koncert pod nazivom „Damama na dar“ 5. marta od 20.00 sati uz simboličnu cenu ulaznice od 100 dinara.

Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ održaće koncert 10. marta pod nazivom „Ljubavi, neka bude volja tvoja“. Početak je takođe u 20.00 sati, a ulaz će biti besplatan, uz karte koje će se preuzimati na blagajni pozorišta.

IZVORNPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar
Prethodni tekstZaječar: Izmenjen režim saobraćaja u ulici Generala Gambete u utorak, 3. marta
Sledeći tekstPrognoza vremena za sredu, 4. mart