Preminula Milena Dravić!

109
0
printscreen/youtube.com

Nakon duge i teške bolesti, diva srpskog glumišta Milena Dravić (78), preminula je noćas u Beogradu.

Milenu ćemo pamtiti po izvanrednim ulogama, a za sobom je ostavila mnogobrojna filmska, serijska, televizijska i pozorišna ostvarenja.

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima „Kozara“, „Ljubavni život Budimira Trajkovića“, „Rad na određeno vreme“, „Moj tata na određeno vreme“, „Sekula se opet ženi“, „Nije lako sa muškarcima“ i „Zona Zamfirova“. Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije „Priče iz Nepričave“, Vera iz „Policajca sa Petlovog brda“, zatim kao Vukosava Petrović i Spomenka iz TV–komedija „Pozorište u kući“ i „Lud, zbunjen, normalan“. Sa svojim suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program „Obraz uz obraz“.

Na jednom snimanju filma upoznala je Dragana Nikolića i sa njim počela ljubavnu vezu. U pauzi između snimanja 31. decembra 1971. otišli su u Opštinu Vračar i venčali se, a kuma im je bila Seka Sablić. Nikolić, koji je tri godine mlađi od nje, postao je popularan tek dve godine kasnije, sa jugoslovenskom hit serijom „Otpisani“.

 

IZVORsr.wikipedia.org
Prethodni tekstZaječar: Uskoro „Sunčana staza“ na Кraljevici.
Sledeći tekst27. Dani Zorana Radmilovića – Večeras svečano otvaranje festivala