Takmičenje za najboljeg izvođača izvorne vlaške pesme na manifestaciji Vlaške lepote Balkana

164
0
ilustracija/pixabay.com

Takmičenje za najboljeg izvođača izvorne vlaške pesme biće održano u okviru manifestacije Vlaške lepote Balkana 31. avgusta i 1. septembra u Velikoj Jasikovi, kod Zaječara. Kandidati za takmičenje ne mogu biti mlađi od 16 godina.

Učesnici takmičenja mogu da nastupe u pratnji orkestra koji je obezbeđen od strane organizatora, ili samostalno. Organizator će izabrati do 20 izvođača koji će se nadmetati za titulu najboljeg izvođača izvorne vlaške pesme.

Zainteresovani prijave mogu slati do 25. avgusta na adresu Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, ulica Timočke bune br. 16, 19000 Zaječar, sa naznakom: „Za najboljeg izvođača izvorne vlaške pesme“, ili doneti lično u prostorije Pozorišta.

U okviru iste manifestacije, biće održano takmičenje i za najlepšu Vlajnu Balkana.

Učesnice će imati tri pojavljivanja pred publikom, od kojih jedno treba da bude u narodnoj nošnji, drugo u večernjoj toaleti, a treće po slobodnom izboru. Rok za podnošenje prijava je 25. avgust, a prijava treba da sadrži lične podatke kandidatkinje i dve fotografije.

Kandidatkinje ne mogu biti mlađe od 16 godina. Prijave slati na adresu: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, ulica Timočke bune br. 16, 19000 Zaječar, sa naznakom: „Za najlepšu Vlajnu Balkana“, ili doneti lično u prostorije Pozorišta.

Zainteresovani više informacija mogu dobiti na broj 019/425-426.