U Gamzigradskoj banji završena 25. Međunarodna likovna kolonija „Gamzigrad 2018“ (FOTO)

188
0
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović"

U Gamzigradskoj banji kod Zaječara, završena je 25. Međunarodna likovna kolonija „Gamzigrad 2018“, na kojoj  je učestvovalo 15 umetnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Francuske. Likovna kolonija „Gamzigrad 2018“ otvorena je 20. avgusta 2018. godine, u galeriji Doma Kulture u zaječarskom naselju Kotlujevac, izložbom slika sa prošlogodišnje kolonije.

Desetodnevna kolonija odlično je organizovana i svi učesnici poneće sa sobom najlepše utiske. Umetnici, među kojima je 13 slikara, jedan vajar i jedan fotograf, pokloniće gradu Zaječaru po dva umetnička dela, kao legat.

Novina je da će svi učesnici organizovati izložbu radova sa kolonije u mestu odakle dolaze. Prva izložba biće organizovana već 10. septembra u Tršiću, s obzirom na to da se rodno mesto Vuka Karadžića nalazi u opštini Loznica, odakle dolazi selektor i učesnik ovogodišnje likovne kolonije mr Drago Simić.

Organizatori likovne kolonije „Gamzigrad 2018“ su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Elektroprivreda Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Autor fotografija: Rajko Karišić, učesnik kolonije, likovni umetnik fotografije ULUPUDSa.