Naslovna Kultura U klubu kulture u Kotlujevcu promovisana knjiga Radovana Kalabića

U klubu kulture u Kotlujevcu promovisana knjiga Radovana Kalabića

12
Radovan Kalabić
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović"

U Klubu kulture „Naše mesto“ u Kotlujevcu sinoć je promovisana knjiga „Pod prekornim pogledom istorije“ Radovana Kalabića.

promocija knjige publika
Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Prema rečima autora naslov je trilogija koja obuhvata njegove članke, eseje i  istoriografske studije od 2008-2018. godine. Knjiga donosi nova i do sada nepoznata tumačenja mnogih istorijskih događaja. Počev od ubistva i izdaje vožda Prvog srpskog ustanka Karađorđa Petrovića, preko izdaje i hvatanja generala Dragoljuba Draže Mihailovića do osnivanja Republike srpske.

knjiga radovana kalabica
Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Govoreći o autoru Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ je rekao da nisu istomišljenici po mnogim stvarima, ali poštuju međusobno različite stavove.

Radovan Kalabić magistrirao je na Filološkom fakultetu, objavio preko 100 naučnih radova, desetak knjiga, bavi se publicističkim radom. Bio je i direktor i odgovorni urednik „Radio Indeksa“.

Klub kulture Kotlijevac
Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Promocija je organizovana na renoviranoj terasi Doma kulture u Kotlujevcu. Prema rečima Đuričića, plan je da se klub kulture „Naše mesto“ dodatno uređuje  i koristi  tokom cele godine.

- mesto za reklamu -
IZVORNarodno pozorište Timočke krajine - Centar za kulturu "Zoran Radmilović" Zaječar
Prethodni tekstKoncert gudačkog kvarteta „Dinamika music“ na zaječarskom skveru u ponedeljak, 24. juna
Sledeći tekstNevreme praćeno gradom pogodilo i Zaječar