U zaječarskom muzeju otvorena izložba slika Selene Vicković

311
0
FOTO: timokpress.rs

“Igre” naziv je izložbe slika autorke Selene Vicković, koja je danas otvorena u Narodnom muzeju u Zaječaru.

FOTO: timokpress.rs

Na izložbi koja je otvorena u okviru 29. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ predstavljeno je desetak slika ove autorke, inače sestričine Zorana Radmilovića.

„Ova izložba je sastavni deo programa ovogodišnjeg festivala “Dani Zorana Radmilovića” i nadam se da će publika uživati u slikama ove vrsne umetnice. S obzirom da je Selena sestričina Zorana Radmilovića, otvaranje ove izložbe u Zaječaru ima poseban značaj“, kaže dr Maja Živić, direktorka zaječarskog muzeja.

FOTO: timokpress.rs

“Drago mi je što sam deo ovog festivala, što se svi trudite da ovaj festival opstane i u ovim vremenima. Za mene je ovo velika čast”, rekla je autorka izložbe Selena Vicković.

FOTO: timokpress.rs

Selena Vicković je rođena 1958. u Beogradu, gde je i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti 1982. godine. Kao stipendista francuske vlade je bila na specijalizaciji na Ecole Nationale Su–perieure des Beaux–Arts u Parizu 1984–86. Magistrirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1988, gde predaje na predmetima Crtanje i Slikanje 1989–99, i ponovo od 2013. godine. Dobitnica je nagrade Salona savremene umetnosti Monrouge, Pariz 1999. Selena Vicković je sestričina Zorana Radmilovića.

FOTO: timokpress.rs