U Zaječaru sinoć izvedena predstava „Otac“ leskovačkog pozorišta

59
0
Predstava
Predstava "Otac", foto: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

U zaječarskom teatru sinoć je gostovao ansambl Narodnog pozorišta iz Leskovca sa predstavom „Otac“, Augusta Strindberga u adaptaciji i režiji Miloša Jagodića. Ovu dramu zaječarska publika je oblično prihvatila.

Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

„Komad je napisan pre 140 godina a u leskovačkom pozorištu je premijerno izveden 22 januara 2019. godine, na dan kada je pre 170 godina rođen švedski pisac August Strindberg. U pitanju je porodična priča koja govori o odnosu muškarca i žene u čiju se vezu uvukao crv sumnje da li je glavni lik otac deteta“, kaže glumac Dragan Boža Marjanović koji tumači kapetana, jednu od dve glavne uloge u predstavi.

Predstava „Otac“, foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

„Strindberg je specifičan pisac i njegove drame su teške, ali kada se starinska predstava napravi na moderan način, kako je to učinio reditelj Miloš Jagodić, publika je dobro prihvata“, smatra Marjanović.

U drami „Otac“ igraju još i Suzana Grujić, Petar Dimitrijević, Ivan Janković, FIlip Radivojević i Dušica Milošević. Scenografiju potpisuje Selena Org, kostime je radio Dalibor Blagojević Darius, a muziku Miodrag Mika Mladenović.

IZVORNPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar
Prethodni tekstTribina „Bezbednost dece i mladih u saobraćaju na teritoriji grada Bora“ u četvrtak u Narodnoj biblioteci
Sledeći tekstPronađeno beživotno telo starijeg muškarca u Zaječaru