Veliko interesovanje publike: Uspešna premijera predstave „BLISKOST“ u Zaječaru

160
0
predstava bliskost
Predstava "Bliskost" , Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović"

Sinoć je u zaječarskom pozorištu izvedena premijera predstave „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki. Sala Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Ova ljubavna melodrama sa komičnim elementima ispunila je sva očekivanja gledalaca. Dobar komad, sjajna režija, odlična gluma. Uloge su poverene Nataši Petrović, Ani Bretšnajder, Milošu Tanaskoviću i Milošu Đuričiću.

predstava bliskost
Predstava „Bliskost“ , Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Saradnik za scenski pokret i koreografiju Petar Pjer Rajković doprineo je da „Bliskost“ postane pravi spektakl, a ne obična verbalna drama. Ako se tome dodaju efektna scenografiija Mirka Stokića, kostimi Snežane Kovačević, fotografije Tatjane Galić Zetović i dizajn video materijala Pavla Kunovčića, dobija se celina jedne fenomenalne predstave.

Predstava „Bliskost“ , Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Rediteljka predstave Snežana Udicki ističe da junaci predstave u sebičnoj želji da dobiju više nego što imaju i što ih čini srećnim na kraju izgube sve što imaju.

Predstava „Bliskost“ , Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

„Naša predstava na ironičan način pokazuje današnje shvatanje ljubavne veze i postavlja možda najbitnija pitanja a to su – zašto se plašimo bliskosti, da li je uopšte moguća potpuna bliskost i ako jeste koliko može da traje?“

predstava bliskost, desimir stanojevic, irfan mensur, vlada djuricic
Na premijeri predstave „Bliskost“ , Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Snežana Udicki dodaje da je ovo njena prva režija u zaječarskom pozorištu i da je saradnja sa glumcima i kreativnim timom bila toliko dobra, da joj se činilo da sarađuje sa „drim timom“.

predstava bliskost, publika
Na premijeri predstave „Bliskost“ , Foto: NPTK CK „Zoran Radmilović“

Publika nije krila svoje oduševljenje predstavom pa je glumce i „drim tim“ nagradila gromoglasnim aplauzom.