Naslovna Kultura Zaječar: Završen Prvi Festival školskog teatra (FEŠTA)

Zaječar: Završen Prvi Festival školskog teatra (FEŠTA)

79
0
FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Najbolja predstava Prvog Festivala školskog teatra (FEŠTA) je „Hasanaginica“ Srednje škole „Vuk Karadžić“ iz Ljubovije. Pobednik FEŠTE proglašen je na svečanoj dodeli nagrada trodnevnog festivala, koji je održan u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Petru Vidojeviću, učeniku OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca. Vidojević je dobio nagradu za ulogu Vetrenog u predstavi „Bajka o vremenu“, u režiji Olivere Ranđelović. Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeljena je Bojani Petković, učenici Gimnazije „Bora Stanković“ iz Bora za monodramu „Poslednja šansa“ u režiji Sandre Živković.

Kako stoji u obrazloženju žiri u sastavu: Nataša Petrović-predsednik, Miloš Đuričić-član, i Gabrijel Bećarević-član, birao je između pet predstava i više desetina mladih glumaca i glumica.

Ove nagrade su priznanje dobitnicima, ali i podstrek onima koji nisu dobili nagrade da se sledeće godine ponovo prijave za FEŠTU 2019.

Na Festivalu školskog teatra dodeljena je i nagrada za najbolji trejler za predstavu, koja je pripala Gimnaziji „Bora Stanković“ iz Bora. Najbolji trejler odabrao je Pavle Kunovčić, montažer iz Zaječara.

U čast nagrađenih, Školska dramska družina Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović iz Zaječara izvela  je predstavu „Oprostite, izvinite, pardon“ po tekstu i u režiji Stevana Jovanovića, Nataše Petrović i Gabrijela Bećarevića. Komad je oduševio publiku u prepunoj sali zaječarskog pozorišta.

Tokom predhodna dva dana izvedeno je pet predstava školskiih dramskih trupa iz Bijeljine, Bora, Knjaževca i Ljubovije.

Uspešni organizator FEŠTE je Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

 

IZVORNPTK CK "Zoran Radmilović"
Prethodni tekstBez vode Vražogrnac i Rgotina 20. decembra
Sledeći tekstPolovina Srba slavi, a druga polovina ide u goste – Sveti Nikola!