Završava se 27. Festival „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru

185
0
Glumac Zoran Radmilović
Foto: www.timokpress.rs

Pozorišni festival 27. „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru biće završeni večeras dodelom nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu, za najbolju predstavu po izboru publike i za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“.

Na prigodnoj svečanosti biće uručene i nagrade najboljima na Festivalu malih pozorišnih formi. U čast nagrađenih, večeras će nastupiti Umetnički ansambl iz provincije Henan u Narodnoj Republici Kini. Ova folklorno – plesna grupa predstaviće se atraktivnim  programom kroz igračke, pevačke i plesne tačke. Početak je u 20 sati, u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

U pratećem programu Festivala biće održana promocija knjige „Četiri ludila“ Miloša Latinovića. Pored  autora  o knjizi  će govoriti dr Miroslav Radonjić. Početak je u 19 časova.

Prethodnih devet festivalskih dana, zaječarska publika je mogla da pogleda predstave: „Audijencija“ i „Vernisaž“ Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ koje su van konkurencije za nagrade, zatim „Ustav Republike Hrvatske“ Kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba, „Noćna straža“ „Atelja 212“ iz Beograda, „Krivac“ bugarskog pozorišta „Ivan Vazov“, „Korešpodencija“ „Zvezdara teatra“ iz Beograda, „Kralj Lir“ Narodnog pozorišta iz Sarajeva, „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta iz Beograda, kao i „Naši dani“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke. Takođe, u Domu kulture u zaječarskom naselju Kotlujevac, publika je uživala u monodramama na Festivalu malih pozorišnih formi koji se ove godine prvi put održava.