Naslovna Kultura Žene iz Troje u Bitef teatru naišle na dobar prijem beogradske publike

Žene iz Troje u Bitef teatru naišle na dobar prijem beogradske publike

Žene iz Troje u Bitef teatru
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Beogradska premijera predstave „Žene iz Troje“ oduševila je sinoć publiku u Bitef teatru. To je prva predstava zaječarskog pozorišta koja je izvedena u ovom beogradskom teatru, kažu u zaječarskom pozorištu.

Komad je prema tekstu Evripida režirao Nebojša Bradić. Do sada je učestvovao na svim prestižnim pozorišnim festivalima tokom leta. Okitio se i značajnim  priznanjima: Specijalnom nagradom za scenski govor na festivalu „Novi tvrđava teatar“ u Čortanovcima i Nagradom za najbolje korišćenu muziku na „Nišvil džez teatarskom festival“ u Nišu.

Kostimograf je Marina Vuksanović Medenica, asistent scenografa Slavica Marković, kompozitor Zoran Erić, scenski pokret potpusuje Vera Obradović  a scenski govor Vlado Kerošević.

Igraju: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković,  Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine  „Zoran Radmilović“, Narodnog pozorišta iz Prištine i Udruženja „Dunav fest“.

Predstava "Žene iz Troje" premijerno pred beogradskom publikom!

Gepostet von Dunav Fest am Dienstag, 26. November 2019