Naslovna Kultura Žene iz Troje u Bitef teatru naišle na dobar prijem beogradske publike

Žene iz Troje u Bitef teatru naišle na dobar prijem beogradske publike

Žene iz Troje u Bitef teatru
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Beogradska premijera predstave „Žene iz Troje“ oduševila je sinoć publiku u Bitef teatru. To je prva predstava zaječarskog pozorišta koja je izvedena u ovom beogradskom teatru, kažu u zaječarskom pozorištu.

Komad je prema tekstu Evripida režirao Nebojša Bradić. Do sada je učestvovao na svim prestižnim pozorišnim festivalima tokom leta. Okitio se i značajnim  priznanjima: Specijalnom nagradom za scenski govor na festivalu „Novi tvrđava teatar“ u Čortanovcima i Nagradom za najbolje korišćenu muziku na „Nišvil džez teatarskom festival“ u Nišu.

Kostimograf je Marina Vuksanović Medenica, asistent scenografa Slavica Marković, kompozitor Zoran Erić, scenski pokret potpusuje Vera Obradović  a scenski govor Vlado Kerošević.

Igraju: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković,  Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine  „Zoran Radmilović“, Narodnog pozorišta iz Prištine i Udruženja „Dunav fest“.

Predstava "Žene iz Troje" premijerno pred beogradskom publikom!

Gepostet von Dunav Fest am Dienstag, 26. November 2019

OSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar!
Molimo vas unesite vaše ime