Naslovna Magazin Zanimljivosti Da li ste znali? MIKI MAUS slavi 90. rođendan!!!

Da li ste znali? MIKI MAUS slavi 90. rođendan!!!

Najpoznatiji miš na svetu - Miki Maus slavi 90. rođendan!!! 

116
printscreen/youtube.com

Planetarno najpopularniji Diznijev junak – Miki Maus napunio je 18. novembra 2018. tačno 90 godina. Miki Maus prvi put se pojavljuje 18. novembra 1928. godine u crtanom filmu „Parobrod Vili“, koji je prikazan u Njujorku.

Inače, Miki Maus je nastao u vozu, dok je njegov tvorac Volt Dizni putovao, a u tom periodu prolazio je i kroz najteže trenutke u svom životu.

printscreen/youtube.com

Ovaj poznati miš, uz kog su generacije odrastale, trebalo je da se zove Mortimer Maus, ali Diznijeva supruga Lilijan mislila je da to nije lepo ime za miša, pa je tako nastao Miki. U prvim srpskim izdanjima, Miki Maus se zvao Mika Miš!

Miki Maus je prvi crtani lik, koji ima zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu, a dobio je 18. novembra 1978. na svoj 50. rođendan. Voltu Dizniju lik Miki Mausa doneo je nagradu „Oskar“ 1932. godine, iako u svojoj karijeri ima više od dvadesetak „Oskara“.

„Samo se nadam da nikad nećemo izgubiti iz vida – ovo je sve započelo s jednim mišem!“, jedan je od citata Volta Diznija, tvorca najpoznatijeg miša na svetu.

printscreen/youtube.com
- mesto za reklamu -