Naslovna Magazin Zanimljivosti Danas je Dan mačaka (FOTO + VIDEO)

Danas je Dan mačaka (FOTO + VIDEO)

31
facebook.com

Ukoliko ste ljubitelj mačaka, onda sigurno znate da se 8. avgust širom sveta obeležava kao Dan mačaka!

ŠAPA (facebook.com)
MIŠA

Dan ovih krznenih lepotana počeo je da se obeležava 1990. godine kada je Kolin Pejdž, veliki zagovornik dobrobiti životinja, želeo da skrene pažnju na nebrigu o mačkama i sve učestalije eutanazije u to vreme. Nakon osnivanja, Dan mačaka je usvojen od strane Američkog društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama.

SOKRAT (facebook.com)
JUNIOR
ŽUĆA

Mace su nežne životinje, koje umeju da vas oraspolože i da vam velikom merom uzvrate ljubav koju im pružate, iako mnogi misle da one ne mogu da budu umiljate.

Kod Egipćana su smatrane božanskom životinjom.

Mačka je vrsta sisara iz roda Felis. Veruje se da je njen predak bila afrička divlja mačka (Felis silvestris lybica). Mačke žive u bliskoj vezi sa ljudima najmanje 9.500 godina, prenosi sr.wikipedia.org.

MIONA

Postoji mnogo različitih rasa mačaka, od kojih su neke bezrepe ili bezdlake i ima ih u različitim bojama. One su vešti grabljivci i poznato je da za ishranu love preko 1000 različitih vrsta životinja.

Ukoliko imate mačku, vreme je da ovaj njihov veliki dan obeležite na grandiozan način! Međutim, svoju ljubav im pokazujte svakog dana, jer će vam one uvek biti verni prijatelji!

Ako nemate ovakvog kućnog ljubimca, možda je vreme da ga nabavite. U tome vam može pomoći i Uduženje Beta iz Zaječara, koja svakodnevno udomljava napuštene životinje.

HVALA SVIM PRIJATELJIMA NA FOTOGRAFIJAMA!!!

 

- mesto za reklamu -