Naslovna Horoskop Mesečni horoskop za april 2019. godine

Mesečni horoskop za april 2019. godine

mesečni horoskop
Foto ilustracija: Ekaterina Aleksandrovna/Pixabay

April mesec je stigao, a sa njim i pravo proleće. Pročitajte šta poručuje mesečni horoskop za april 2019. godine, kada su u pitanju ljubav, posao i zdravlje. Ono što će svakako doneti većini horoskopskih znakova jeste finansijsko poboljšanje.

Na polju ljubavi i strasti, ovo je klizav teren, dosta promena i promenjivih raspoloženja. Emocije ne mogu da budu kontrolisane u tolikoj meri. Neočekivano, iz svega bi mogli da profitiraju Jarčevi i Bikovi. Pročitajte mesečni horoskop sa sajta luftika.rs .

Ovan

POSAO

Dragi Ovnovi,

Usmerite se na rešavanje onoga što niste stigli da obavite u proteklom mesecu i onoga što ste iz nekog razloga morali da odložite. Obratite više pažnje na konkurenciju u poslu, kao i na sve drugo što bi moglo da vas ometa. Nedostajaće vam motivacija i biće vam usporen napredak u ostvarivanju onoga što ste planirali da postignete.

Kako neprestano imate potrebu da žurite, da se takmičite i sa samim sobom i kako ste skloni da budete ishitreni, nešto vam je promaklo i to će vam praviti teškoće, a vi nećete uspevati da uočite o čemu se radi. To je zbog toga što će greška koju ste napravili biti izvan vašeg vidokruga, skrivena, suptilna.

Najbolje što možete da učinite je da temeljno istražite gde je u prethodnom periodu moglo da dođe do propusta sa vaše strane. Kako ste dovoljno uporni, uspećete da to utvrdite, da ispravite ono što ne valja i da otklonite smetnje na putu do cilja.

Očekuju vas pregovori iza zatvorenih vrata, a nakon toga i dosta razgovora i dogovora sa poslovnim partnerima i saradnicima o razvoju zajedničkih projekata. To će se uspešno odvijati. U pregovorima vezanim za aktuelne i buduće poslove, osećaćete povremeno napetost jer ćete biti razvučeni na više strana. Okolnosti i sagovornici će od vas zahtevati da se prilagođavate, što vama neće uvek prijati.

Nekoliko puta ćete promeniti smer i vraćati se na početak ali će na kraju sve da se završi bolje nego što ste očekivali. Od uspeha u pregovorima zavisiće i vaše finansije, što će vas dodatno motivisati da se potrudite. U prve tri nedelje aprila potrebno je da budete štedljivi i da vodite strogo računa o troškovima. Nepotrebne troškove izbegavajte i ne ulazite u komplikovane investicije.

U zadnjoj nedelji meseca će početi da pristižu i očekivani dobici što će vam popraviti i raspoloženje i stanje na računu. Nezaposleni Ovnovi će još neko vreme čekati na ponudu za ozbiljan i stalan posao. Potrebno je da budu strpljivi i uporni.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem partnerstva će da se retrogradno vrati u vaše polje tajni već početkom meseca i zadržaće se tamo do samog kraja aprila. Bićete skloni da nešto krijete od bračnog ili emotivnog partnera. Vaše čudno ponašanje izazivaće sumnju kod vašeg partnera, što može da dovese do nesuglasica i zahlađenja u odnosima.

Nakon nekog vremena napetosti, konačno ćete izaći iz faze ćutanja i nadoknadićete dane povučenosti. Nećete direktno reći partneru šta je bio razlog vašeg čudnog ponašanja i o čemu ste toliko ćutali. Umesto toga ćete mu ispričati nekoliko verzija i ostaviti ga da sam donese zaključak. Nakon toga će se vaš odnos vratiti u ravnotežu.

Ako ste slobodni:

Venera, koja će se retrogradno vratiti u vaše polje tajni može vam doneti susret sa bivšom ljubavi, što će u vama probuditi stara osećanja. Bivša ljubav neće biti ravnodušna, pa bi moglo da dođe do obnavljanja nekadašnje veze. Romansa će trajati dve-tri nedelje, do pred kraj meseca.

Onda ćete povesti razgovor o onome što je dovelo do toga da se raziđete kada ste prvi put bili u vezi. Ako ne uspete da prevaziđete prošlost, ovog puta ćete se razići zauvek Stariji Ovnovi će se uplesti u tajnu vezu i imaće velika očekivanja, jer će idealizovati drugu osobu. To će potrajati relativno kratko. jedan nepromišljen potez druge osobe razbiće im iluzije i vratiti ih u realnost.

ZDRAVLJE

Više kretanja vam je neophodno. Iskoristite svaki dan kada bude lepo vreme bar za kraću šetnju, a jedan vikend u mesecu bi vam prijao izlet u prirodu. Čist vazduh i sunce će vam vratiti dobro raspoloženje i pozitivno će uticati na vaše zdravlje, fizičku kondiciju i imunitet. Izbegavajte da se iscrpljujete i da preterujete u bilo čemu. Potrebno je da ishranu pojačate gradivnim namirnicama, a to su pšenične klice, korenske biljke kao što su cvekla i rokvice i integralne testenine.

Sveže voće vam je važna namirnica, pa vam se preporučuje ishrana sa što više voća, a manje povrća i mesa. Takođe vam je potrebno što više tečnosti, na prvom mestu čiste vode, kao i limunovog soka.

SREĆNI BROJEVI

7, 13, 21, 24, 27

Bik

POSAO

Dragi Bikovi,

April će započeti sa konjunkcijom Marsa i Saturna. Bićete čvrsto rešeni u svojoj nameri da proširite vašu profesionalnu delatnost i u tu svrhu ćete preduzeti konkretne korake. Vaše planove će remetiti kvadrat Merkura sa Marsom i Saturnom, što će vam otežavati koordinaciju sa saradnicima. Koncentracija će vam biti oslabljena pa ćete pažnju usmeravati na manje važne stvari i bićete skloni propustima.

Nećete moći jasno da sagledate vaše prioritete. na sreću, ubrzo nakon toga, već između 7. i 11. aprila vaš vladar Venera će praviti trigone sa Saturnom i Marsom, što će vam pomoći da prevaziđete početne teškoće. 15. aprila će Merkur krenuti direktno. Imaćete bolji pregled svega što je važno da se organizuje i onoga što je u proteklom periodu propušteno i odloženo zbog nepovoljnih okolnosti.

Reorganizovaćete svoje planove i obaviti pregovore koje ste odlagali. To će od vas zahtevati strpljenje jer ćete još neko vreme nailaziti na nepoverenje druge strane. Saturn koji vlada vašim poljem posla krenuće retrogradno 18. aprila što će vas ponovo usporiti u razvoju planova.

U trećoj dekadi aprila Sunce će ući u vaš znak, čime ćete dobiti na autoritetu, a krajem meseca će praviti trigon sa Saturnom. To će vam omogućiti da postignete stabilnije poslovanje uprkos teškoćama koje nećete moći da izbegnete. Vaša finansijska situacija će početkom meseca biti promenljiva zbog nepovoljnih aspekata koje će praviti Merkur koji vlada vašim poljem novca.

Troškovi će biti uvećani, a vama će nedostajati sredstva za velike projekte. Od sredine aprila kada Merkur krene direktno, polako ćete uvećavati vaše prihode, što će vam omogućiti da pokrijete neophodna potraživanja. Venera će 24. u mesecu ući u znak Blizanaca i u vaše polje novca, što će vam poboljšati platni promet.

Nezaposleni Bikovi će imati uspeha ako planiraju da se zaposle u inostranstvu. Dobićete povoljnu ponudu za privremeni rad.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Komunikacija sa voljenom osobom biće otežana na početku aprila. Nećete moći da se uskladite u vezi međusobnih potreba. U drugoj dekadi meseca Venera, vaš vladar, praviće trigon sa Marsom koji vlada vašim poljem ljubavi i probudiće u vama pojačanu potrebu za fizičkom bliskošću sa partnerom. To će uneti željeni sklad između vas dvoje.

Sekstil koji će Mars praviti sa Neptunom 14. aprila činiće vas maštovitim i kreativnim u osmišljavanju zajedničkih trenutaka sa partnerom. Zajedničko putovanje ili izlet na neku turističku destinaciju koju oboje već duže vreme želite da posetite bio bi pun pogodak. Potrebno vam je više zajedničke zabave i kvalitetna promena u zajedničkim aktivnostima.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da uđete u ozbiljnu vezu i u početku nećete imati jasnu ideju ko bi mogao da bude kandidat koji bi vam odgovarao, niti kako zamišljate takvu vezu. Obratite pažnju na svoje potrebe u ljubavi na prvom mestu.

Ako budete sigurni šta vam je u ljubavi potrebno, privući ćete pravu osobu za vezu. Već sredinom aprila kada Venera bude pravila trigon sa Plutonom, neko će vas privući poput magneta. Ostvarićete snažnu vezu punu erotskog naboja i emotivnog sklada.

Stariji Bikovi će biti romantično raspoloženi i upoznaće osobu koja će im delovati kao ostvarenje snova. U stvari, bićete više nego obično skloni da idealizujete. Potrudite se da vašoj simpatiji priđete, umesto da samo sanjarite.

ZDRAVLJE

Zdravlje će vam biti stabilno u prvom delu aprila zahvaljujući Veneri koja vlada vašim poljem zdravlja, a koje će prolaziti kroz vaš znak gde je snažna i stabilna i praviće trigon sa Saturnom. Potrebno vam je više odmora. Izbegavajte stresne situacije. Nađite više vremena za psihofizičku relaksaciju i provodite više vremena u prirodi.

Vašu ishranu pojačajte namirnicama koje su sveže i sezonske. Na prvom mestu će vam prijati više voća kao što su trešnje, jagode i mango. Koristiće vam i semenke bundeve, sušene smokve i brusnica. Od povrća će vam prijati sveža šargarepa, zelena salata i spanać. Meso uzimajte umereno. Smanjite unos mlečnih proizvoda i izbegavajte brzu hranu i grickalice.

SREĆNI BROJEVI

1, 7, 13, 18, 24

Blizanci

POSAO

Dragi Blizanci,

Vaš vladar Merkur će na početku meseca, 1. aprila praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem u vašem polju saradnje i timskog rada. To će vam razbistriti nedoumice koje ste u proteklom periodu imali oko organizacije poslovne saradnje i izbora pouzdanih saradnika.

Biće vam jasnije sa kim možete da se dogovorite, a da dogovor bude u svemu ispoštovan, a u koga ne treba više da imate poverenja i sa kim treba da prekinete saradnju. Merkur će 4. i 5. aprila praviti kvadrat sa Marsom i Saturnom, što će vam otežati razvoj prioritetnih i dugoročnih projekata zbog nedostatka sredstava.

Imaćete teške i neuspešne razgovore i pregovore sa klijentima i poslovnim partnerima. 14. aprila će Jupiter koji vlada vašim poljem posla i karijere praviti sekstil sa Plutonom. To će vam pomoći da prevaziđete teškoće na polju važnih projekata i da prikupite potrebna sredstva za započinjanje novih, kao i za investiranje u nešto novo ali što vam nije nepoznato i u čemu imate veliko iskustvo. 15. aprila će Merkur krenuti direktno, pa ćete postepeno ubrzati razvoj aktuelnih planova.

Budite pažljivi u saradnji sa ženama 17. aprila kada Venera bude pravila opoziciju sa Jupiterom. Izbegavajte rizike bilo koje vrste u tom periodu i obratite pažnju na konkurenciju. Neko će pokušati da se okoristi na vaš račun iza vaših leđa. 24. aprila će Mars praviti sekstil sa Jupiterom i Venera će ući u vaš znak. Uspećete da uspešno rešite teškoće koje ste imali u vezi priliva novca, a u odnosima sa kolegama, saradnicima i klijentima ćete biti ljubazniji.

Vaša kreativnost će biti pojačana. Na polju novca ćete u prvoj dekadi aprila imati teškoće i otežan priliv, što je delimično prouzrokovano retrogeadnim Merkurom, ali kako ovaj kreće direktno od polovine meseca, uspećete da ostvarite očekivanu zaradu.

Nezaposleni Blizanci će imati povoljne šanse da dobiju zaposlenje u trgovini i u sektoru ljudskih resursa. Takođe mogu dobiti posao u IT sektoru.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Izbegavajte povučenost i inertnost u vašoj vezi. Vašem partneru je potrebno više inicjative sa vaše strane, više komunikacije i konstruktivnih predloga u vezi zajedničkih planova i aktivnosti. Umnesto toga, vi ćete biti skloni da odugovlačite, da se žalite kako ste preopterećeni obavezama i nedostajaće vam ideje, što će dovesti do zahlađenja.

U drugoj polovini aprila izbegavajte česte izlaske i viđanje sa prijateljima bez voljene osobe jer će to samo produbiti nepoverenje i izazvati nesklad. Ulaskom Venere u vaš znak počećete da obraćate više pažnje na ispoljavanje osećanja ka vašem partneru i bićete otvoreniji u komunikaciji. To će ojačati međusobno poverenje i uneće više vedrine u odnos.

Ako ste slobodni:

Vaša strastvenost će biti pojačana tokom aprila i više će vas zanimati avanture nego ulazak u ozbiljnu vezu. Više ćete izlaziti sa prijateljima i posećivaćete mesta gde možete upoznati nekog novog, raspoloženog za avanturu i zabavu.

Na jednoj zabavi doći će do snažne privlačnosti između vas i osobe koja će vam delovati pomalo tajanstveno i harizmatično, pa ćete poželeti da je bliže upoznate. Otkrićete da se odlično slažete u seksu. Osim toga, probudiće se i emocije ka njoj.

Stariji Blizanci će u drugoj dekadi aprila započeti vezu u koju će ući kao u površnu i neobaveznu vezu ali će ubrzo shvatiti da su otišli za kratko vreme mnogo dalje nego što su nameravali i da ne žele da tu vezu tek tako prekinu.

ZDRAVLJE

Na početku i u prvoj dekadi aprila vaš imunitet će biti u padu i zdravlje će vam biti osetljivo. Moguća je prehlada i sklonost virusnoj upali. Stariji Blizanci će imati tegobe u predelu kostiju, posebno ako već imaju reumatske smetnje. Druga polovina aprila će vam doneti bolje zdravlje ali će vam biti potrebno više kretanja i boravak na čistijem vazduhu.

Potrebno je da vašu ishranu obogatite proteinima koje ćete moći da unosite preko belog mesa, kao i preko mesa ribe kao što je tunjevina i bakalar. Pojačajte unos punomasnog sira i jaja. Od povrća vam je potreban grašak, boranija i sočivo. Med vam je takođe važan dodatak ishrani. Umanjite unos slatkiša, hleba i žiratica. Potrebno vam je više tečnosti i B vitamina.

SREĆNI BROJEVI

6, 14, 17, 20, 23

Rak

POSAO

Dragi Rakovi,

Odmah na početku meseca 1. aprila, Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem u vašem polju posla i karijere. To će vas pokrenuti da još jednom pažljivo razmotrite vaše planove za predstojeće radne zadatke i da ispravite propuste.

Biće vam potrebna reorganizacija u načinu poslovanja, što ćete vrlo efikasno obaviti i postići više uspeha na poljima gde su vam dodeljene odgovornije dužnosti. Vaš autoritet i sposobnost da efikasno rešavate komplikovanije radne zadatke će se poboljšati u odnosu na prethodni period.

Dogovori sa poslovnim partnerima će biti otežani i zahtevaće više pažnje, kao i ulaganje napora. U prvoj dekadi aprila nemojte sklapati nove ugovore i nova partnerstva. Povoljne mogućnosti će vam se pružati na polju saradnje sa ženama i sa firmama koje se bave kozmetikom, modnom konfekcijom, konditorskom industrijom i ugostiteljstvom, zahvaljujući pozitivnim aspektima Venere između 7. i 12. aprila.

U drugoj dekadi aprila Mars pravi sekstil sa Neptunom i jača vašu intuiciju i kreativnost. Imaćete dobar osećaj za dobitne poteze u poslu. Merkur će krenuti direktno 15. aprila, što će vam olakšati pregovore koji su se odužili i koji su više puta odlagani ili su nailazili na prepreke da se pozitivno realizuju. Počećete češće da održavate poslovne sastanke i moći ćete da se bolje organizujete.

U trećoj dekadi aprila Mars će praviti sekstil sa Jupiterom i konjunkciju sa Plutonom. Poslužiće vas sreća, pa ćete uspeti da sklopite partnerstvo koje bi u budućnosti moglo da se pokaže izuzetno korisno. Sklopićete i jedan za vas vrlo povoljan ugovor. Na polju novca ćete biti bolje organizovani i pažljivo ćete planirati investicije i transakcije.

Konjunkcija Sunca sa Uranom 18. aprila će vam doneti neočekivane dobitke. Ostvarićete stabilan protok finansija.

Nezaposleni Rakovi će sa lakoćom naći privremeni ili honorarni posao kao saradnici firme koja se bavi trgovinom parfemima ili kozmetičkim proizvodima.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Poželećete više bliskosti u odnosu sa voljenom osobom i između vas će se probuditi strasti na koje neko vreme niste obraćali dovoljnu pažnju. Smetaće vamn to što se oko zajedničkih ciljeva nećete moći složiti i dogovoriti. Izbegavajte konflikte. Potrebno vam je više emotivne topline, što ćete postići zahvaljujući trigonu Venere sa Saturnom.

U drugoj dekadi aprila Saturn koji vlada vašim poljem braka i ljubavi krenuće retrogradno. U istom polju se nalazi Pluton koji će takođe krenuti retrogradno. To vam sugeriše da je vreme da se usmerite ka rešavanju svega što otežava da vaš odnos sa voljenom osobom bude dovoljno skladan. Vaš partner će biti spreman da u tome učestvuje i biće vam podrška.

Ako ste slobodni:

Venera će praviti trigon sa Marsom 13. aprila i doneće vam priliku da upoznate osobu koja će vas magnetski privući i prema kojoj ćete osećati snažnu privlačnost. Između vas dvoje će odmah da se pojavi hemija i imaćete uzbudljiv i vatren seks, što će vas oboje ispuniti i doći će do buđenja emocija i potrebe za nežnostima. Venera će praviti trigon sa Plutonom i izazvaće snažnu zaljubljenost. Ovo bi moglo da označi početak veze koje će se pokazati neraskidivom u budućnosti.

Nešto stariji Rakovi će imati velika očekivanja u vezi osobe koja im se duže vreme dopada, a koja će pokazati spremnost za emotivnu vezu. Bićete skloni idealizovanju. Pazite da se ne razočarate. Prilagodite se realnosti i biće sve u redu.

ZDRAVLJE

Na polju zdravlja možete imati smetnje u vezu hormona, žlezda sa unutrašnjim lučenjem, kao i prolazne urogenitalne smetnje. Ovo će naročito biti izraženo sredinom aprila. Potrebno je da uzimate preparate za čišćenje štetnih materija iz organizma. Takođe bi vam koristilo da koristite i preparate za čišćenje debelog creva. To će vam ojačati zdravlje.

Potrebna vam je ishrana koja u sebi sadrži gradivne materije, kao što su slatki krompir, ovas, integralni pirinač i banane. Brokoli i zelena salata kao i sve drugo sveže i zeleno povrće, kao na primer blitva, korisni su vašem organizmu. Jabuke, orašasti plodovi i morske alge kao dodatak ishrani doprineće izbacivanju štetnih materija i boljoj probavi.

SREĆNI BROJEVI

2, 9, 14, 18, 25

Lav

POSAO

Dragi Lavovi,

Prvih dana aprila budite pažljivi u pružanju poslovnih usluga jer ćete na tom polju nailaziti na teškoće. Može da dođe do nesporazuma i do nezadovoljstva od strane klijenata ili naručioca usluga. 7. aprila će Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere praviti trigon sa Saturnom što će vam otvoriti mogućnost da ostvarite napredak u jednom važnom i dugoročnom projektu koji vam može doneti uspon u karijeri.

Uspeh vas očekuje u oblastima industrije, građevinarstva, ugostiteljstva i prehrambene industrije. Ako se bavite izradom umetničkih predmeta ili nakita, naročito unikatnih, uspećete da prodate više nego što očekujete, a bićete u mogućnosti da izlažete svoje radove na izložbama, što će povećati vašu popularnost. 17. aprila će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom.

Bićete u raskoraku između poslovnih obaveza i privatnih ambicija. Budite pažljivi sa ugovorima, pravnim i administrativnim stvarima jer se na tom polju mogu pojaviti komplikacije. Trigon Venere sa Plutonom izbeciće vas u centar pažnje zahvaljujući vašoj poslovnoj veštini.

Venera će ući u znak Blizanaca i u vaše polje saradnika 24. aprila. To će vam doneti više sastanaka i dogovora u vezi poboljšanja saradnje, a pokazaćete se efikasnijim i u timskom radu. Na polju finansija bi vam koristilo da na početku meseca reorganizujete svoje planove.

Merkur koji vlada vašim poljem novca će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, vašim vladarom i doneće vam jasnu viziju kako da upravljate finansijama i u šta da investirate. Druga dekada aprila će vam doneti teškoće na polju platnog prometa. Izbegavajte nelegalne transakcije. Merkur će krenuti direktno od 15. aprila, što će vam omogućiti da nadoknadite zaostale uplate i isplate. Krajem meseca naići ćete na prolazne zastoje.

Nezaposleni Lavovi će biti u mogućnosti da se zaposle u oblasti usluga ili u nekom servisu. Potencijalni poslodavci će uvideti vaše stvarne kvalitete, što će vam biti od pomoći.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Vaš partner i vi ćete biti vrlo složni u vezi zajedničkih ciljeva i akcija. Budite samo pažljivi u vezi dogovora i komunikacije jer ćete nailaziti na prolazne nesporazume. Na polju emocija ćete umeti da jedno drugome pružite šta vam je potrebno što će vam doneti stabilnost. Nastojte da održavate postignuto na potrebnom nivou i bićete oboje zadovoljni.

U drugoj dekadi aprila će Sunce praviti konjunkciju sa Uranom, što će vam doneti promene, nešto novo u odnosu sa partnerom što bi moglo da predstavlja osveženje u vezi. Ako niste spremni na promene, može doći do zahlađenja. Potrebno vam je više međusobnog poverenja, što ćete postići ako poboljšate komunikaciju i budete iskreni jedno prema drugom.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete nekoga u koga ćete se zaljubiti sredinom aprila. Venera i Mars će praviti sekstil sa Neptunom, što će vas činiti zanesenim i sklonim da idealizujete vašu simpatiju. Opozicia Venere sa Jupiterom uvešće u igru drugu osobu koja će imati više uspeha od vas kod vaše simpatije.

To će vas motivisati da se potrudite i da zasenite konkurenciju. Kada konačno osvojite osobu koja vam se dopada, više će vam značiti to što ste uspeli da pobedite protivnika nego uspeh u ljubavi.

Nešto stariji Lavovi će biti skloni da ulaze u tajne ili paralelne veze. To vam može doneti lošu reputaciju ali vas neće biti briga. Znaćete dobro šta hoćete i kako da to postignete. Želećete da imate dobar provod i dobar seks i to ćete dobiti.

ZDRAVLJE

Vaš imunitet će biti jak i stabilan što će vam doneti dobro zdravlje. Osećaćete potrebu za fizičkim aktivnostima i u tu svrhu ćete se baviti nekim programom fizičkih vežbi ili ćete ići u teretanu. To će pozitivno uticati i na vašu kondiciju. Manje smetnje su moguće sa disajnim organima, pa je moguća prolazna prehlada ili alergija na cvetanje.

Potrebna vam je lako svarljiva hrana. Izbegavajte sve što sadrži višak masnoća, kao i brzu hranu, suhomesnate i konditorske proizvode. Budite umereni sa hlebom, žitaricama i slatkišima. Sveže povrće, posebno salate i razno mešano povrće presno ili kuvano na pari će vam pročistiti organizam. Jedite sveže voće i pijte više tečnosti, uglavnom vodu.

SREĆNI BROJEVI

7, 10, 15, 22, 27

Devica

POSAO

Drage Device,

Mars će 2. aprila praviti konjunkciju sa Saturnom u znaku Jarca i u vašem polju zabave i kreativnosti. Pružiće vam se izuzetno povoljna prilika da započnete nešto novo, što bi mogao da bude i privatni posao ali isto tako i jedan projekat koji od vas zahteva da budete maštoviti i da ga samostalno osmislite, piše na sajtu luftika.rs.

Taj projekat će obuhvatati oblasti zabave, estrade, ugostiteljstva i prosvete. Ako se bavite projektovanjem, kao na primer arhitekta ili dizajner, bićete u mogućnosti da započnete jedan važan projekat koji može da bude izrada zabavnog ili ugostiteljskog objekta ili naučnog centra. To će vam doneti i napredak u karijeri.

Vaš vladar Merkur će praviti kvadrat sa Marsom i Saturnom, pa vam se savetuje da obratite posebnu pažnju na troškove, jer će vam nedostatak sredstava predstavljati najveću prepreku na samom početku realizacije velikih i dugoročnih projekata. Od 15. aprila će Merkur krenuti direktnim hodom, a kako je on ujedno i vladar vašeg polja posla i karijere, uspećete da prepravite nedostatke u planovima i da se bolje organizujete u izvođenju aktuelnih zadataka.

U trećoj dekadi aprila Venera će ući u znak Blizanaca i vaše polje posla. Doneće vam više mogućnosti kroz poslove povezane sa trgovinom umetničkim predmetima, kozmetikom i modnom konfekcijom. Krajem aprila je potrebno da izbegavate poslove u kojima nemate dovoljno iskustva. Na polju novca će vam prva dekada aprila biti povoljna. Uspećete da se bolje organizujete u rešavanju zaostalih dugovanja.

Već u drugoj dekadi meseca ćete uspeti da dođete u stabilnu finansijsku poziciju kako biste mogli da izdvojite potrebna sredstva za važne projekte. Budite pažljivi u vezu jednog dogovora 17. aprila kako ne biste ostali na gubitku. Treća dekada meseca će vam doneti očekivani priliv novca.

Nezaposlene Device će uspeti da se zaposle u kafiću, restoranu ili će pronaći sezonski posao. Najviše šansi imaćete u oblastima zabave i radu sa decom.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Bićete neraspoloženi na početku aprila i nećete imati dovoljno vremena niti pažnje da poklonite voljenoj osobi. Doći će do zahvađenja i nerazumevanja u vašim odnosima. Pritiskaće vas brige i nećete imati želju da se poveravate partneru. Sredinom aprila će vaši odnosi biti topliji zahvaljujući sekstilu Jupitera sa Plutonom. Prilagodićete se jedno drugome.

U trećoj dekadi meseca zbližićete se više telesno nego što ćete uspeti da značajnije poboljšate komunikaciju ali će i to biti dobra promena da prevaziđete nesuglasice od ranije. Mars će praviti sekstil sa Jupiterom 24. aprila i pokrenuće vas na razgovore o zajedničkim planovima. Prijalo bi vam kada biste uneli više zabave u vaš zajednički život.

Ako ste slobodni:

Na početku meseca ćete upoznati osobu koja će na vas ostaviti snažan utisak. Po izgledu, a i na prvi pogled po ponašanju i osobinama koje bude pokazivala, delovaće vam da ste upoznali svog životnog partnera. Između vas dvoje će ubrzo doći do bližeg upoznavanja.

Počećete češće da se viđate, da izlazite, da razgovarate o sličnim interesovanjima. Ubrzo ćete postati zainteresovani da započnete vezu. Do kraja meseca ćete biti u vezi koja bi mogla da bude na duge staze.

Nešto starije Device će pokušati da se skrase uz osobu sa kojom imaju povremen kontakt nekoliko meseci unazad i koju su do sada dobro upoznali. Biće vam teško da se organizujete međusobno i mogući su nesporazumi. Veza će biti neizvesna.

ZDRAVLJE

U prvoj dekadi aprila bićete podložni virusnim infekcijama. Starije Device imaće tegobe sa kostima koje mogu biti reumatskog tipa. Bićete osetljivi na promene vremena, posebno ako imate meteoropatske smetnje. Izbegavajte da se iscrpljujete i više se odmarajte. U trećoj dekadi meseca će vaše zdravlje biti stabilnije i poboljšaće vam se kondicija.

Poboljšajte svoju ishranu tako što ćete najviše unositi svežeg povrća. Možete praviti razne salate od povrća sa obaveznim dodatkom maslinovog ulja. Orasi, lešnici, bademi i integralne žitarice treba da unosite češće. Izbegavajte meso kao što je svinjetina i govedina. Umesto toga jedite ribu i unosite više nemasnog jogurta, sa dodatkom kalcijuma i D vitamina.

SREĆNI BROJEVI

6, 14, 17, 20, 25

Vaga

POSAO

Drage Vage,

Posvetite više pažnje odnosima sa poslovnim partnerima na početku aprila. Merkur koji se nalazi u vašem polju partnerstava praviće kvadrat sa Marsom i Saturnom, što će otežavati vaše poslovne odnose. Nećete moći da se složite oko načina izvođenja zajedničkih radova i oko toga ko će preuzeti veći deo odgovornosti.

Dok ne dovršite jedan aktuelni projekat koji je u završnoj fazi nije mudro da započinjete ništa novo jer ćete imati već na početku velike teškoće. Vaš vladar Venera će na početku druge dekade aprila praviti trigon sa Marsom i sekstil sa Neptunom, što će vam doneti više motivacije i dobar osećaj za prioritetne akcije. Usmerićete se ka rešavanju administrativnih obaveza kako biste ubrzali napredak tamo gde je to trenutno najvažnije.

U rešavanju komlikovanih zadataka oslonite se na intuiciju jer će vas voditi ka cilju. 15. aprila Merkur kreće direktno, što će vam omogućiti da postignete okvirni dogovor sa poslovnim partnerima u vezi zajedničkih poslova. U tom periodu nemojte da ulazite u nova partnerstva i ne potpisujte nove ugovore o saradnji.

U trećoj dekadi aprila Venera će ući u znak Blizanaca i otvoriće vam se mogućnosti da započnete saradnju sa inostranim partnerom. Uspeh ćete postići ako se bavite turizmom ili trgovinom kozmetičkim preparatima iz uvoza. Između 26. i 29. aprila vas očekuju veoma povoljne mogućnosti na polju industrije, građevinarstva i saradnje sa osobama od autoriteta, zahvaljujući konjunkciji Marsa sa Plutonom i trigonu Sunca sa Saturnom.

Na polju novca imaćete teškoće na početku aprila zbog čega je važno da izbegavate velike troškove i velike transakcije. Izbegavajte zaduživanja. 17. aprila će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom, što može da vam nanese gubitke ako budete ušli u rizične investicije. Budite štedljivi.

Nezaposlene Vage će se truditi da nađu novi posao ali će im nedostajati pravovremene informacije. Više šansi će imati da dobiju nešto privremeno ili honorarno.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Prvog dana u aprilu Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem u vašem polju ljubavi i braka. To će vam omogućiti da jasnije sagledate potrebe svog partnera. Potrudićete se da ispravite greške i neporazume iz prethodnog perioda ali to neće biti lako jer ste dugo vremena odlagali da se bavite važnim zajedničkim stvarima.

U drugoj dekadi aprila ćete uspeti da postignete više sklada i poverenja u odnosima sa voljenom osobom. Vaše strasti će se obnoviti i to će vas oboje zbližiti. Oboje ćete osećati potrebu za romantičnim zajedničkim trenucima i uzajamnim nežnostima. Prijalo bi vam da češće izlazite u pozorište, restorane i mesta gde možete da se posvetite jedno drugome.

Ako ste slobodni:

Osećaćete pojačanu potrebu za telesnim zadovoljstvima i vaša strastvenost će se pojačati. To će vam u isto vreme doneti nestalnost u odnosima i nećete moći da mudro odaberete odgovarajuću osobu za emotivnuz vezu. Bićete skloni avanturama. Bilo bi dobro da ne ulazite u tajne veze.

Ako i uđete u novu emotivnu vezu, biće vam teško da je održavate stabilnom. Osim prevelikih strasti obuzimaće vas povremena posesivnost i ljubomora. Neko će vam ipak biti naklonjen.

Starije Vage će pokušati da zavedu osobu koja im duže vreme privlači pažnju i u koju su potajno zaljubljeni. To će se pokazati kao težak zadatak. Osoba u koju ste zaljubljeni je zaljubljena u nekog drugog. Biće vam potrebno strpljenje.

ZDRAVLJE

Potrebno vam je više kretanja. Važno je da fizičku kondiciju održavate u formi jer će vam tako i otpornost organizma na bolesti biti pojačana. Sredinom aprila će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom, što će vas činiti podložnim disajnim smetnjama, bronhitisu, kao i alergijskim reakcijama izazvanim cvetanjem. Prostorije u kojima boravite provetravajte.

Kako biste održavali dobar imunitet, potrebno je da u ishrani svakodnevno koristite šumski ili livadski med. Izbegavajte beli hleb i umesto toga koristite hleb od celog zrna i integralne žitarice. Kao dodatak ishrani neophodan vam je vitamin B, gvožđe i kalcijum. Pojačajte unos povrća kao što su grašak, sočivo, tikvice, paprika i paradajz.

SREĆNI BROJEVI

7, 11, 13, 16, 22

Škorpija

POSAO

Dragi Škorpioni,

Kontakti sa ljudima koji su iz vaše profesije su vam korisni tokom aprila. Nastojte da se povežete sa kolegama kako biste bili u toku onoga što je trenutno aktuelno i u trendu jer će vam to pomoći da ostanete konkuretni na tržištu i da poboljšate vašu ponudu. Poseban naglasak će vam biti na radnom okruženju.

Počinjete sve više da shvatate da ne možete da funkcionišete dobro na poslu ako ste okruženi osobama koje vas ometaju, sa kojima ne delite slične ideje i ritam rada. Zbog toga ćete usmeriti svoje napore da se oslobodite onoga što vas u okviru posla i u radnom okruženju ometa i usporava i potrudićete se da se okružite onim osobama koje imaju sličan pristup radnim obavezama poput vas kao i sličan stil rada, radne navike i dovoljno samostalnosti i odgovornosti. To vam neće biti lako i na prvom mestu ćete trebati da osmislite plan kako da to ostvarite.

Ako ste zaposleni na mestu gde je za vas nepovoljno radno okruženje, možete odlučiti da promenite posao. U tome ćete imati pomoć jednog poznanika koji vam može srediti novo radno mesto.

Obratite pažnju na vaš javni nastup, način na koji se predstavljate pre drugima, posebno u poslovnim pregovorima ili u odnosima sa poslovnim partnerima, kao i pred publikom. Merkur će od 10. aprila da se kreće retrogradno kroz vaše polje javnosti i partnerstava, što će vam doneti nesporazume i usporiti razvoj planova i poslova koje radite u saradnji sa poslovnim partnerima.

Ovaj period vam nije pogodan za javne nastupe, reklamne kampanje i sklapanje novih poslovnih ugovora. Umesto toga, posvetite se zajedničkim obavezama sa kojima ste u zaostatku. Uspeh možete ostvariti u svemu gde možete da ispoljite svoju kreativnost, kao i u oblastima zabave i ugostiteljstva. Finansije će biti u skladu sa prosekom.

Nezaposleni Škorpioni će uspeti da nađu sezonsko zaposlenje ili nešto honorarnog tipa, što će ujedno biti i nešto što vole da rade. Na primer posao freelancera.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Potrebna vam je podrška i osećanje da ste voljeni i nekome potrebni. To će vas motivisati da se više dajete u odnosima sa bračnim ili emotivnim partnerom i da na prvo mesto stavljate potrebe svog partnera. Vaš partner će biti prijatno iznenađen vašom brigom jer to ne pokazujete često na toliko očigledan način. U svakom slučaju će to umeti da ceni.

kako ćete osećati pojačanu potrebu da veći deo slobodnog vremena provodite u društvu voljene osobe, pokazaćete inicijativu za zajedničku zabavu i provode. Znate dobro šta vaš partner voli i šta ga zabavlja, pa čak i ako vi imate nešto drugo od zabave što više volite, ovog puta ćete se prilagoditi partneru. Iznenadiće vaš što ćete se oboje odlično zabavljati.

Ako ste slobodni:

Osoba sa kojom ste u prošlosti imali skladnu vezu i koju još uvek niste preboleli, odjednom će se ponovo pojaviti u vašem životu zahvaljujući Veneri koja se retrogradno vraća u vaše polje ljubavi i tu ostaje većim delom aprila.

Između vas i bivšeg partnera probudiće se ponovo nekadašnja osećanja i oboje ćete poželeti da pokušate ponovo. Ovakva šansa se pruža možda samo jednom u životu. Potrudite se da ovog puta ne uprskate i dajte sve od sebe.

Stariji Škorpioni će biti otvoreni na udavaranja ali će im više prijati zabava od bilo čega ozbiljnog na ljubavnom polju. Jedna osoba koja već duže vreme pokušava da vas zavede biće blizu toga da uspe u svojoj nameri.

ZDRAVLJE

Vaša vitalnost je pojačana u aprilu i potrudite se da tako ostane. Izbegavajte preterivanja bilo koje vrste, kao i podložnost porocima. Preterivanje u hrani i piću bi moglo da dovede do kardiovaskularnih smetnji i povišenog krvnog pritiska. Ako budete umereni i održavalio kondiciju u formi, ne treba da brinete za dobro zdravlje.

Vaš način ishrane je često nemaran. Zbog toga je pravo vreme da se posvetite zdravijoj ishrani i da na taj način eliminišete štetne materije iz organizma. Vašem organizmu je potrebno čišćenje. U tu svrhu koristite morske alge kao dodatak ishrani, mekinje, kurkumu i rotkvice. Posna hrana i više tečnosti, posebno vode, dovešće vaš organizam u ravnotežu.

SREĆNI BROJEVI

2, 12, 23, 26, 30

Strelac

POSAO

Dragi Strelčevi,

Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere kretaće se u aprilu kroz vaše polje usluga. Ako se bavite nekom vrstom usluga, kao što su ugostiteljstvo, zanatske ili konsultantske usluge, ili servisiranjem i popravkama razne vrste, ovaj mesec će vam biti značajan po tome što će vaše usluge biti više tražene.

Još u prvom delu aprila ćete shvatiti da je neophodno da nešto poboljšate u organizaciji, planiranju i načinu vašeg rada, kao i u odnosima sa kolegama na poslu. Obim vaših poslovnih obaveza će biti uvećan, pa će vam biti teško da sve stignete da obavite u planiranom roku. Uz to, Merkur od 10. aprila počinje da se kreće retrogradno i to će vas usporiti.

Zbog toga nije preporučljivo da započinjete nove projekte niti da prihvatate nove obaveze dok ne dovršite one koje su trenutno u toku. Posebno posvetite vreme i pažnju obavezama sa kojima ste u zaostatku. Ukoliko se potrudite da napravite reviziju svojih planova, otkrićete propuste koje ćete biti u prilici da ispravite i da se usmerite sigurnijim pravcem u ostvarivanje ciljeva, što će se pokazati mudrim potezom.

Venera izlazi iz retrogradnog hoda sredinom aprila i najveći deo meseca će podsticajno uticati na Strelčeve koji se bave sopstvenim poslom ili rade u privatnom sektoru. Imaćete povoljne mogućnosti da servisirate i obnovite osnovna sredstva za rad ili bar jedan deo radne opreme, što će vam otvoriti prostor za povećanje produktivnosti.

Razmislite i o mogućnosti adaptacije poslovnog prostora, jer ćete imati i za to sredstva, a to bi vam omogućilo da se bolje osećate i da imate više volje za rad. promena i osveženje će vam prijati. Na polju finansija ćete profitirati ako se bavite kupoprodajom nekretnina. Uglavnom će vam finansije biti stabilne, ali će biti neophodno da se prilagođavate aktuelnim monetarnim tokovima.

Nezaposlenim Strelčevima će biti lakše nego obično da nađu novi posao jer će biti snalažljivi. Možete dobiti i ponudu da se vratite na stari posao.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Zajednički trenuci sa voljenom osobom biće usmereni na rad na ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Nešto što duže vreme odlažete, sada će konačno moći da se realizuje jer ćete se oboje usaglasiti i potuditi oko toga. Jedno drugome ćete pružati oslonac i podršku, što će dovesti do pojačane bliskosti. Imaćete više vremena jedno za drugo.

Prijaće vam da sa partnerom razgovarate o temama o kojima volite da razgovarate, a u poslednje vreme niste imali vremena za to, jer ste oboje bili zaokupljeni svako svojim obavezama. Zajednički izlasci i provod su vam neophodni kako biste se opustili, a za to ćete uspeti da se organizujete u drugoj polovini aprila.

Ako ste slobodni:

Sunce većim delom aprila prolazi kroz vaše polje ljubavi, gde je egzaltirano, što će vas činiti punim inicijative u traženju osobe sa kojom biste mogli da uđete u novu emotivnu vezu. Privlačiće vas osobe od akcije, avanturističkog duha i strastvene.

Takvu osobu možete upoznati na mestima za zabavu ali i u prirodi ili sportskim terenima ako budete izlazili na rekreaciju. Vi volite dinamiku u vezi i nije vam od primarne važnosti koliko će veza da traje.

Nešto stariji Strelci će tražiti kvalitet na prvom mestu i biće u pruilici da upoznaju osobu koja će zadovoljavati njihove kriterijume. Ostaje vam još da proverite da li vi zadovoljavate potrebe osobe koja vam se dopadne.

ZDRAVLJE

Retrogradno kretanje Merkura kroz vaše polje zdravlja doneće vam pad imuniteta, pa ćete biti podložni prehladi, virusnim infekcijama i osetljivosti na cvetanje, što može prouzrokovati alergije. Zbog toga je važno da preventivno delujete i da pripazite kada su nagle promene vremena. Potrebna vam je pravilna ishrana radi jačanja ravnoteže organizma.

Preporučuje vam se da uzimate pojačanu dozu vitamina i to više vrsta: B i B12 vitamin, kao i C i E vitamin. Sveže povrće, posebno presno, kao što su mladi luk, šargarepa, zelena salata uzimajte svakodnevno. Riba i belo meso su vam važni kao izvor proteina. Takođe će vam prijati sveže voće koje možete obraditi u sokovniku i tako konzumirati.

SREĆNI BROJEVI

6, 10, 17, 20, 26

Jarac

POSAO

Dragi Jarčevi,

Venera se u retrogradnom hodu vraća u vaše polje komunikacije i saobraćaja i najveći deo aprila će provesti tamo. Kako se u isto vreme vraća u znak gde se dobro oseća, to će vas činiti ljubaznim i prijatnim u komunikaciji. Iskoristite ovaj period da obnovite kontakte sa osobama sa kojima ste već ranije imali dobru saradnju i sa kojima lako nalazite zajedničke interese.

Ideje i predloge o kojima razmišljete duže vreme ili koje ste već ranije pokušali da predstavite ali nisu imale dovoljno odjeka kod vaših sagovornika, sada imaju više šansi da budu prihvaćete. Ovog puta sagovornike neće privući na prvom mestu vaši predlozi, već način kako ih budete izneli i prijatan, prijateljski, pokroviteljski ton vašeg izlaganja. Umećete da u poslovnim pregovorima pronađete šta je ključna potreba vaših sagovornika i tako ćete ih privoleti na saradnju.

Ovo će se posebno isplatiti Jarčevima koji se bave poslom prodavca ili savetnika. Bićete uspešni i u poslovima gde se od vas očekuju kreativna rešenja. Ostvarićete dobru saradnju sa osobama na visokom položaju.

Tokom prila izbegavajte rizične poteze, naročito kada se radi o novcu i investicijama, ali i zaključivanju novih poslova koji u sebi sadrže povećanu dozu rizika ili u kojima nemate dovoljno iskustva. Merkur će se od 10. aprila kretati retrogradno, zbog čega nećete moći da dovoljno dobro procenite koliko je sigurno nešto u šta nameravate da se uspustite u vezi poslovnih ponuda.

To će vam donositi zastoje ako se bavite oblastima zabave ili ugostiteljstvom. S druge strane, dobar uspeh vas očekuje ako se bavite privatnim poslom jer ćete uspeti da dođete do izražaja i vaš nastup na tržištu će biti zapažen. Umećete izuzetno dobro da upravljate svojim preduzećem, a ako radite za drugog, istaći ćete se kao ličnost.

Nezaposleni Jarčevi će biti dobro informisani gde su otvoreni konkursi za zapošljavanje i gde se traže njihove kvakifikacije, što će im olakšati pronalaženje novog posla.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Zajedničko vreme sa voljenom osobom će vam biti važnije od stalne posvećenosti poslu i životnim ciljevima. Izlasci sa partnerom u pozorište, bioskop, koncert ili odlazak na izlet u prirodu kada je lepo vreme predstavljaće vam izvor pozitivne energije i činiće vas motivisanim, vedrim i punim inicijative, što će prijati vašem partneru.

Bićete više nego obično posvećeni vašoj porodici i potrudićete se da vaš dom zablista. Partneru ćete predložiti vaše zamisli o ulepšavanju izgleda vašeg doma, a partneru će se to dopasti, pa ćete zajedničkim snagama da to sprovedete u delo. Imaćete dovoljno vremena i za intimne trenutke udvoje, što će vas još više zbližiti i poboljšati vašu emotivnu vezu.

Ako ste slobodni:

Merkur će se kretati retrogradno kroz vaše polje ljubavi, što vam može doneti susret sa bivšim partnerom. Kako nećete imati nikoga ko bi mogao da vam privuče pažnju, ovaj susret će u vama pokrenuti nekadašnja osećanja, a nakon nekoliko susreta ćete zaključiti da je i bivši partner zainteresovan da ponovo pokušate. Postoje izgledi na uspeh, pod uslovom da ne ponovite greške koje su prvi put dovele do raskida. Na to naročito pripazite jer ćete biti skloni ponavljanju grešaka.

Nešto starijim Jarčevima neće prijati izlasci i zabava. Umesto toga, počećete da se tajno viđate sa jednom osobom koja nije slobodna, a koja vas od skora zavodi i deluje vam privlačno. Pazite da neko ne otkrije vašu tajnu vezu.

ZDRAVLJE

Zdravlje će vam biti promeljivo i osetljivo. Merkur koji vlada vašim poljem zdravlja će u aprilu biti retrogradan, što će prouzrokovati pojačan umor i variranje krvnog pritiska. Moguće su i respiratorne smetnje. Prilalo bi vam da više vremena provodite u prirodi na čistom vazduhu, kako bi vam se pojačao imunitet. Izbegavajte preterane napore.

Zdrava ishrana će preventivno uticati da se osećate bolje i poboljšaće odbrambene sposobnosti vašeg organizma. Potrebno vam je više tečnosti i vitamina. Osim čiste vode, povremeno pijte i mineralnu. Ceđeni sokovi, posebno od limuna, pomorandže i jabuke su dobar izvor vitamina. Sveže povrće, mleko i mlečni proizvodi vam se takođe preporučuju.

SREĆNI BROJEVI

1, 8, 17, 21, 31

Vodolija

POSAO

Drage Vodolije,

Merkur će praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem 1. aprila u vašem polju komunikacija i saobraćaja. To će vam pomoći da jasnije sagledate uzroke zastoja i nesporazuma koje ste imali u vezi važnih dogovora u prethodnom periodu. Proverićete i vaše planove u kojima ćete otkriti propuste, pa ćete ih ispraviti.

Sve to će vam pomoći da se bolje organizujete i počnete pripreme za realizaciju novih projekata koji čekaju već neko vreme da dođu na red. Merkur će praviti kvadrat sa Marsom i Saturnom u vašem polju tajni, što vas upozorava da izbegavate pregovore iza zatvorenih vrata i da obratite pažnju na konkurenciju koja će pokušati da vam nekim spletkama nanese štetu. Neko nedobronameran će vas ogovarati i pokušati da se iza vaših leđa okoristi na vaš račun.

U drugoj dekadi aprila će Mars koji vlada vašim poljem posla i karijere praviti sekstil sa Neptunom. Imaćete dobar osećaj kako da se postavite u važnim pregovorima koji će se odvijati u tajnosti, van domašaja konkurencije. Oslonite se na intuiciju kako biste imali uvid u želje druge strane.

Vaša kreativnost će biti pojačana, što će vam doneti uspeh ako se bavite umetnošću, glumom, predstavama ili produkcijom. U trećoj dekadi aprila ostvarićete napredak u realizaciji planova zahvaljujući sekstilu Marsa sa Jupiterom i konjunkciji Marsa sa Plutonom. Uspećete da konačno dovršite jedan važan projekat koji se odužio, a koji će vam doneti dobru zaradu.

Na polju finansija vam je april većim delom povoljan. Ranija ulaganja će uroditi plodom i doneće vam zaradu veću od očekivane. Sa zaradom idu i povećani trpškovi sredinom aprila, pa se potrudite da na ulazite u veća zaduženja, osim ako nemate drugog izbora. Treća dekada aprila vam donosi sigurne i očekivane prilive na račun.

NezaposleneVodolije će imati sreće u nalaženju privremenog ili honorarnog posla. Mogućnost stalnog zaposlenja je i dalje neizvesna.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Bićete u mogućnosti da jasnije sagledate potrebe voljene osobe i da poboljšate bliskost zahvaljujući retrogradnoj konjunkciji Merkura sa Suncem. Vodićete razgovore o zajedničkim planovima i bićete spremni da voljenoj osobi izađete u susret u vezi nekih predloga o kvalitetnim promenama u vašem zajedničkom životu. Potrebno vam je više dinamike.

Sredinom aprila će iskrsnuti nesuglasice zbog nečega što ste tajili od partnera, a što će ovaj saznati. Sunce će praviti kvadrat sa Plutonom što bi moglo dovesti do ozbiljnog zahlađenja i sukoba. Potrudite se da ispravite greške. Sekstil Marsa i Jupitera 24. aprila uneće vedrinu i neophodne strasti u vašu vezu. Očekuju vas lepi intimni trenuci udvoje.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da ostanete slobodni i da se dobro zabavljate. Neće vas privlačiti ulazak u vezu, posebno ne u ozbiljnu. Privući će vas neko ko nije slobodan ali ko želi avanturu i kome se vi već duže vremena dopadate. Vama će prijati pažnja koju dobijate ali ćete biti skloni dvostrukim igrama.

Venera će praviti opoziciju sa Jupiterom, što bi moglo da dovede do toga da vaša tajna veza bude otkrivena ali i da raskinete zbog nekoga ko će vama privući pažnju.

Nešto starije Vodolije će primetiti da dobijaju komplimente i pažnju od nekoga ko je često u njihovoj blizini u proteklom periodu. Zainteresovaće se da bliže upoznaju tu osobu. Iznenadiće ih prijatno kada saznaju koliko imaju zajedničkog.

ZDRAVLJE

Vama su zglobovi često osetljiva tačka, a to će naročito biti izraženo u prvoj dekadi aprila. Najviše će to osećati starije Vodolije. Mlađe Vodolije će osećati prolazne smetnje u predelu disajnih puteva i imaće slabiju cirkulaciju, a moguće su i smetnje u vezi hormona. U drugom delu aprila će vam se poboljšati zdravlje. Potrebno vam je više fizičkih aktivnosti.

Potrebno vam je više proteina i belančevina u ishrani. Uzimajte svakodnevno jaja i sir, a poželjno je da češće jedete meso, ribu, pasulj, orahe i grejfrut. Mleko ili jogurt možete takođe svakodnevno da koristite u ishrani. Od voća će vam prijati južno voće, kao rane jagode. Smanjite unos suhomesnate i konzervirane hrane i pijte više vode. Pojačajte E vitamin.

SREĆNI BROJEVI

6, 14, 19, 24, 27

Ribe

POSAO

Drage Ribe,

Potrebno je da na početku meseca više pažnje posvestite odnosima sa saradnicima. Moguć je početak nove dugoročne i plodne saradnje, zahvaljujući konjunkciji Marsa sa Saturnom, ali i nesuglasice sa dugogodišnjim saradnicima zbog kvadrata Merkura sa Marsom i Saturnom.

Nesuglasice će iskrsnuti zbog nejasnih dogovora i nerešenih finanskih pitanja. 7. aprila ćete uspeti da prevaziđete teškoće, postignete obostrano zadovoljavajući dogovor i učvrstite odnosa sa saradnicima zahvaljujući trigonu Venere sa Saturnom. 14. aprila će Jupiter koji vlada vašim poljem posla i karijere praviti sekstil sa Plutonom, što će vam doneti napredak u ranije započetim projektima i uspeh na poljima zabave i estrade, prosvete, kreativnim poduhvatima i dizajnerskim projektima.

Uspeh ćete postići i ako se bavite energetskim resursima, inžinjeringom ili IT tehnologijama. Budite pažljivi na poljima međunarodne trgovine, ekonomije i bankarstva. Ako planirate poslovno putovanje odložite ga 17. aprila jer će Venera praviti opoziciju sa Jupiterom.

U trećoj dekadi aprila Sunce će ući u znak Bika, što će vam doneti više uspeha na polju komunikacije i bićete bolje organizovani. Mars će praviti sekstil sa Jupiterom i doneće vam više uspeha u timskom radu. Bićete izabrani za vođu tima. Vaše finansije biće promenljive početkom meseca. Izbegavajte da se zadužujete i pripazite na troškove. Pritiskaće vas dugovanja koja niste na vreme uspeli da rešite.

To će potrajati do sredine aprila, kada će Merkur izaći iz retrogradog hoda, pa ćete moći bolje da raspoređujete svoje prihode i rashode. Krajem meseca će Mars praviti sekstil sa Jupiterom i doneće vam svež priliv finansija što će vam omogućiti da pokrenete jedan projekat za koji su vam nedostajala potrebna sredstva.

Nezaposlene Ribe će dobiti šansu da se zaposle u oblastima komunikacija i IT sektora. Takođe ćete biti u prilici da započnete saradnički posao.

LJUBAV

Ako ste u vezi:

Na samom početku aprila Merkur koji vlada vašim poljem ljubavi i braka praviće retrogradnu konjunkciju sa Suncem što će vam da jasnije sagledate vrednosti vašeg partnera i da uvidite šta je potrebno da bi vaš odnos postao kvalitetniji. Nesuglasice će nastati iz razloga što ćete više pažnje poklanjati prijateljima nego voljenoj osobi. Zahlađenje je prolazno.

Od sredine aprila Merkur kreće direktno. Uspostavićete bolje odnose sa voljenom osobom i ispravićete greške koje ste pravili u prethodnom periodu. Razrešićete nesporazume i konačno ćete se složiti u vezi zajedničkih finansija, budućih ulaganja i izdataka. Važno je da održavate komunikaciju, razmenjujete emocije i da pružate podršku jedno drugom.

Ako ste slobodni:

Osoba koja vam se dopada i sa kojom ste želeli da započnete novu emotivnu vezu delovaće vam zatvoreno, a vaši pokušaji da se bolje upoznate i da se zbližite nailaziće na neku vrstu otpora. Biće vam teško da uspostavite komunikaciju sa vašom simpatijom. Bićete uporni ali ćete ubrzo uvideti da se nećete moći sporazumeti i da su vam interesovanja različita. To će vas na kratko razočarati ali će vam u drugoj polovini aprila prići osoba sa kojom ćete otkriti dosta sličnosti.

Nešto starije Ribe će se osećati nesigurno u vezi osobe koju žele da upoznaju. U isto vreme će biti nešto što će vas privlačiti i nešto što će vas odbijati. Ako ne priđete i ne pokušate da je upoznate, nećete imati novu priliku u aprilu.

ZDRAVLJE

Imunitet će vam biti pojačan u prvoj polovini aprila jer će Sunce koje vlada vašim poljem zdravlja prolaziti kroz znak gde je snažno i egzaltirano. Osećaćete potrebu da se krećete, pa ćete praktikovati i sportsko rekreativne aktivnosti, što će poboljšati vašu kondiciju. U drugoj polovini aprila ćete biti skloni da se opustite, što vam može doneti višak kilograma.

Ishranu pojačajte vlaknima i vitaminima. Uzimajte svakodnevno sveže i zeleno povrće kao što je zelena salata, spanać, blitva, brokoli i prokelj. Pojačajte unos voća, posebno sezonskog, a prijaće vam i rane trešnje i jagode. Od mesa će vam koristiti goveđe i pileće ali umereno. Umanjite unos mlečnih proizvoda i brze hrane. Potreban vam je C vitamin.

SREĆNI BROJEVI

1, 8, 14, 19, 25

 

Mesečni horoskop za mesec april 2019. godine preuzet je sa sajta luftika.rs