Mesečni horoskop za mart

171
0
horoskop
Horoskop za mesec mart , Foto ilustracija: Devanath /Pixabay.com

HOROSKOP za mart poručuje da u ovom mesecu treba biti umeren u jelu i piću. Neumerenost sada može naročito da košta zdravlja Ovnove, Škorpije i Vodolije. Vatreni znaci će u martu bespotrebno rasipati energiju, piše na sajtu luftika.rs

Kada je u pitanju ljubav i strast, poslednja dekada će staviti mnoge na iskušenja. Mart će biti mesec neplaniranih avantura.

OVAN

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Sam početak marta donosi vam dosta uzbuđenja i dinamike. Merkur će praviti kvadrat sa vašim vladarem Marsom i doneće vam nove izazove i napetosti. Imaćete teške razgovore iza zatvorenih vrata, a mogući su i konflikti sa nadređenima.

Merkur će praviti sekstil sa Plutonom koji se nalazi u vašem polju posla i karijere, što će vam olakšati da sklopite povoljan dogovor u vezi nečega što će vam doneti uspon u karijeri ali što će biti potrebno da čuvate kao poslovnu tajnu. 6. marta će Merkur ući u vaš znak, a dan kasnije i Venera.

Postaćete efikasniji u organizovanju radnih zadataka i u rešavanju bilo čega što bi moglo da poremeti razvoj vaših planova. U odnosima sa radnim kolagama, saradnicima i u poslovnim pregovorima ćete nastupati otvorenije, sa više ljubaznosti ali i sa jasnim zahtevima.

Bićete uspešni u menadžmentu i u oblastima saobraćaja i trgovine. 11. marta će Mars praviti trigon sa Uranom i doprineće uspešnom ostvarenju vaših ideja. Uspeh ćete postići kroz korišćenje novih tehnologija i modernizaciji vašeg radnog mesta.

17. marta će Mars ući u znak jarca gde je u egzaltaciji i vrlo snažan, a to je ujedno i vaše polje posla. To će vam doneti pozitivan preokret na polju posla. Umećete da koristite sve šanse koje vam se ukažu za napredak.

Između 24. i 30. marta izbegavajte nagle i nepromišljene poteze i pazite da vas neko ne isprovocira na konflikt, posebno neko od vaših nadređenih. Na polju novca vas na početku meseca očekuju dobici zahvaljujući trigonu Venere i Merkura sa Jupiterom.

Imaćete dobar osećaj za investicije i finansijske obrte, a uspećete i da uvećate zaradu kroz korišćenje tajnih kanala. U drugoj polovini marta izbegavajte rizične poteze, posebno 24. u mesecu kada će Venera praviti kvadrat sa Plutonom.

Nezaposleni Ovnovi će uspeti da se prikažu potencijalnim poslodavcima u najboljem svetlu. Lako ćete moći da dobijete novi posao, čak i da pokrenete sopstveni.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Trigon Venere sa Jupiterom na početku meseca donosi vam srećne okolnosti i pruža vam mogućnost da vaš odnos sa partnerom poboljšate onoliko koliko poželeti možete. Pružiće vam se prilika da otputujete na vikend koji ćete provesti u intimnoj atmosferi i posvetite vreme samo jedno drugom. Zajednički planovi će početi da vam se ostvaruju.

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi ulazi u vaš znak 6. marta. Doneće vam uzbudljive trenutke sa voljenom osobom pune strasti. Otkrićete koliko ste potrebni svom partneru i umećte da uzvratite na lep način. 13. marta venera će praviti kvadrat sa Saturnom što će dovesti do zahlađenja u vašem odnosu. Bićete tvrdoglavi u svojim stavovima.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se već na početku meseca i ubrzo ćete otkriti da se i vi dopadate osobi u koju ste zaljubljeni. U početku ćete nekoliko puta izaći zajedno i delovaće vam da je vaša simpatija stidljiva ali će se već sredinom meseca između vas dvoje razbuktati strasti. Bićete prijatno iznenađeni i u početku ispunjeni zadovoljstvom. U trećoj dekadi marta ćete shvatiti da je osoba sa kojom ste započeli vezu previše strastvena i pomalo ljubomorna, što će dalji tok vaše veze dovesti u pitanje.

Stariji Ovnovi će uploviti u burnu avanturu sa osobom koju će upoznati na jednoj zabavi. Poželećete da to bude više od avanture ali ćete ubrzo shvatiti da je vaša ljubav prilično zahtevna i neće vam biti lako da ostanete u vezi.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Merkur koji vlada vašim poljem zdravlja će praviti u martu uglavnom povoljne aspekte, što će vam doneti dobro i stabilno zdravlje. Merkur 6. marta ulazi u vaš znak, pa ćete osećati pojačanu potrebu za kretanjem i u tu svrhu ćete odlaziti na duže šetnje ili džoging kad god vam to budu dopuštale vremenske prilike. Bićete u pokretu i fizički aktivniji nego obično.

Prijaće vam ishrana koja u sebi sadrži više svežeg povrća kao što je zelena salata, rotkvice, spanać i blitva. Od voća će vam prijati banane, ananas i kivi. Od mlečnih proizvoda konzumirajte više sireva, dok mleko uzimajte umereno. Hleb i testenine, osim integralnih, izbacite iz ishrane. Meso i ribu možete uzimati u umerenoj meri. Pojačajte A vitamin.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

9, 11, 15, 22, 28

BIK

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Dragi Bikovi,
Venera vaš vladar na samom početku marta pravi trigon sa Jupiterom i donosi vam srećne okolnosti koje će vas izbaciti u središte interesovanja javnosti i koje će poboljšati vašu popularnost, kao i odnose sa poslovnim partnerima.

Imaćete dobar osećaj za saradnju i umećete da se nametnete kao vođa tima ili koordinator u aktuelnim radnim zadacima. Ulazak Merkura i Venera u znak Ovna 6. i 7. marta i u vaše polje tajni okrenuće vas ka pregovorima iz zatvorenih vrata koji će imati za cilj da vam obezbede prednost nad konkurencijom.

Pažljivo ćete razmatrati mogućnosti koje imate na raspolaganju i prikupljaćete potrebne informacije i sredstva u saradnji sa malim brojem poverljivih kolega i saradnika. 11. marta Merkur, a zatim par dana kasnije i Venera, prave kvadrat sa Saturnom koji vlada vašim poljem posla i donose vam zastoje i teškoće u razvoju započetih planova.

Nedostajaće vam sredstva, a u organizovanju i planiranju ćete nailaziti na kontradiktorne informacije i nepouzdano osoblje. Moraćete da se oslonite na sebe i sopstvene veštine i snalažljivost.

U trećoj dekadi marta Venera će praviti kvadrat sa Plutonom što vas upozorava da se čuvate intriga u koje će neko pokušati da vas uvuče i tako kompromituje vaš položaj.

U vezi finansija vam je relativno povoljan početak meseca kada će Merkur koji vlada vašim poljem novca, praviti povoljne aspekte sa Plutonom, Jupiterom i Venerom. To će vam doneti dobitke kroz poslove koji se tiču velikih investicija, javnih službi i svega što je u vezi sa lepotom, dizajnom i enterijerom.

Izbegavajte brzopletost i pažljivo procenite koliko i u šta ulažete svoj novac. 23. marta će merkur krenuti retrogradno, što će usporiti priliv sredstava na vaš račun. Biće neophodno da se posvetite reševanju zaostalih dugovanja.

Nezaposleni Bikovi će dobiti mogućnost da rade privremeni posao. Biće vam potrebno dosta truda kako biste našli nešto bolje od toga.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Na početku marta Venera i Merkur će praviti trigon sa Jupiterom koji se nalazi u vašem polju ljubavi i partnerstva. Doneće vam više zabave, lepih trenutaka, razmenu nežnosti i osećanja u odnosima sa partnerom, što će vas oboje ispuniti zadovoljstvom. Bićete zainteresovani da se više družite i viđate sa zajedničkim prijateljima.

Mars koji vlada vašim poljem ljubavi praviće 11. marta trigon sa Uranom. Uspećete da nađete pravo rešenje za teškoće koje već duže vreme ometaju vaš odnos sa voljenom osobom. Uvidećete da su u pitanju samo lakši nesporazumi. Mars će ući u znak Jarca 17. marta i omogućiće vam da sa više motivacije prionete na ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

Ako ste slobodni:

Bićete nemirni i skloni nestalnom ponašanju. Šansu da uđete u emotivnu vezu sa osbom koja vam se dopada ćete zbog toga propustiti. Ući ćete u tajnu vezu sa osobom koja će vas više zanimati kao neko s kim možete imati dobru avanturu i dobar seks nego što ćete biti zainteresovani za nešto ozbiljno.

20. marta će Merkur praviti konjunkciju sa Suncem i upoznaćete nekog ko će vas zainteresovati za ozbiljnu vezu. Moraćete ozbiljno da se potrudite oko te osobe.

Stariji Bikovi će upoznati osobu koja će ih na prvi pogled privući i sa kojom će imati mnogo zajedničkih interesovanja. Očekuju vas izlasci i prijatni razgovori. Imaćete utisak da ćete lako započeti emotivnu vezu ali će se to odužiti.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Venera koja vlada vašim poljem zdravlja će od 6. marta prolaziti kroz znak Ovna gde je slaba i u izgonu, što će i vaše zdravlje činiti generalno osetljivim. Biće vam osetljivi bubrezi, urogenitalni trakt, a moguća je i slabija cirkulacija. Izbegavajte preterane fizičke napore i više se odmarajte. Nađite vremena za svakodnevnu psihofizičku relaksaciju.

Potrebna vam je ishrana sa više sadržaja proteina. To možete dobiti kroz konzumiranje belog pilećeg mesa, ribe, posebno tunjevine, kao i kroz svakodnevno uzimanje tvrdih sireva, mleka i jaja. Integralne žitarice, proso i heljda vam takođe donose neophodne materije. Od voća uzimajte jabuke. Potrebno vam je više tečnosti, vode i B vitamina.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

7, 12, 16, 20, 25

BLIZANCI

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Dragi Blizanci,

Na početku marta Venera i Merkur prave trigon sa Jupiterom koji vlada vašim poljem posla i karijere, što vam donosi srećne okolnosti koje će poboljšati vaše poslovanje. Ostvarićete bolji kontakt sa klijentima, a uspeh očekuje sve Blizance koji se bave poljem usluga, zdravlja, obezbeđenja i bankarstva.

Potrebno je da više pažnje posvetite organizovanju poslovnih akcija i planiranju, kao i komunikaciji. Bićete u pokretu i održavaćete kontakte sa poslovnim parnerima, održavati poslovne sastanke i prezentacije.

Od 9. marta će Jupiter krenuti retrogradno što vas upozorava da ne započinjete ništa novo na poslovnom planu nego da se posvetite zaostalim obavezama. To će vam omogućiti da sakupite potrebna sredstva za važne i prioritetne zadatke i da napravite zapaženu reklamu koja će vam doneti više mušterija ili kupaca.

13. marta Sunce pravi trigon sa Jupiterom. Dobićete podrku vaših nadređenih da realizujete jednu ideju koja se može pokazati profitabilnom. Sa lakoćom ćete umeti da istaknete sebe i doći će do pozitivnog izražaja vaše rukovodeće sposobnosti.

Merkur, vaš vladar će krenuti retrogradno 23. marta. To vam donosi zastoje i teškoće na polju saradnje. Biće neophodno da pažljivo razmotrite kako da uspostavite bolje kontakte i dogovore sa saradnicima i kako da se uklopite u tim.

Na polju novca ćete se dobro snalaziti ali izbegavajte preterane rizike i nepromišljene poteze, naročito posle 20. marta. Isplatiće vam se investicije u oblasti medicine. Polje platnog prometa funkcionisaće otežano sredinom marta kada će Venera i Merkur praviti kvadrat sa Saturnom.

Od velikih i dugoročnih poslova će kasniti zarada i biće manja od očekivane. Na samom kraju meseca vaši nadređeni se neće složiti sa jednim vašim predlogom koji će zahtevati veće troškove.

Nezaposleni Blizanci će umeti da se dobro pokažu u uslužnim delatnostima gde će dobiti ponudu za rad na određeno vreme, što može kasnije postati stalni posao.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Na početku marta moguće su nesuglasice i prepirka sa partnerom koja će biti izazvana kvadratom Merkura sa Marsom. Nećete moći da se složite oko zajedničkih planova. Srećom, bićete otvoreni na kompromis i imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe. Neophodno je da se pozabavite nečim što već duže vreme odlažete u vašoj emotivnoj vezi.

U drugoj polovini marta ćete se više družiti sa zajedničkim prijateljima i imaćete više inicijative za izlaske i zabavu. Voljenu osobu ćete iznenaditi nečim što joj prija, kao što je poklon, zajedničko putovanje ili izlazak na mesto koje najviše voli da posećuje. Potrebno je da obratite posebnu pažnju na detalje koji su važni da bi vaša veza bila skladna i stabilna.

Ako ste slobodni:

Može vam se dogoditi da se zaljubite na samom početku marta kada Venera bude pravila trigon sa Jupiterom. Biće to osoba koju poznajete iz zajedničkog društva, a sa kojom ste ranije bili u površnom prijateljskom odnosu. Otkrićete nove zajedničke teme i doživeti jedno drugo privlačnim. Poželećete da uđete u vezu sa tom osobom, ali će se već u trećoj dekadi marta pokazati da niste jedno za drugo. Bez obzira na to, imaćete burnu avanturu koju će remetiti ljubomora.

Stariji Blizanci će trebati dobro da razmisle da li im više odgovara da ostanu i dalje slobodni i da ulaze u kratke avanture ili da poklone poverenje i svoje srce osobi koja će se truditi da im se dopadne. To bi mogao da bude komplikovan odnos.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Povoljni aspekti koje će primati Jupiter koji se nalazi u vašem polju zdravlja tokom marta doneće vam uglavnom stabilan imunitet. Početkom meseca je potrebno da se pazite povreda jer će Merkur vaš vladar praviti kvadrat sa Marsom. U drugoj polovini marta će Mars ući u znak Jarca gde je snažan pa ćete osećati pojačanu potrebu za fizičkim vežbama i kretanjem.

Uzimajte više vitamina. Najvažniji su vam tokom ovog meseca pojčane količine B12 i E vitamina zbog pojačanih mentalnih napora. Od povrća vam je potrebno sveže zeleno povrće kao što je salata, spanać i brokoli. Morska riba će vam više prijati od mesa. Za dodatak ishrani uzimajte alge, jogurt, heljdu i kombuhu. Umanjite unos hleba i slatkiša.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

5, 9, 16, 18, 23

RAK

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Dragi Rakovi,

Na početku marta Merkur pravi kvadrat sa Marsom koji vlada vašim poljem posla i karijere, a to će vam stvarati napetosti u odnosima sa nadređenima i čini vas sklonim preduzimanju rizičnih poteza koji bi vam mogli naneti gubitke.

Ako ne budete pažljivi, vašu bezopletost i nepromišljenost mogao bi da iskoristi neko nedobronameran i da stekne ličnu korist na vašu štetu. Čuvajte se zamki konkurencije i ogovaranja iza vaših leđa. Bićete u mogućnosti da pokrenete nove poslovne projekte i započnete novu saradnju 11. marta kada Mars bude pravio trigon sa Uranom.

Ostvarićete uspeh na polju uslužnih poslova, modernih tehnologija, elektronike i u trgovini inovacijama na polju alata i mašina.

17. marta Mars ulazi u znak Jarca gde je u egzaltaciji i snažan. Kako je to ujedno i vaše polje poslovnih partnera i javnosti, ostvarićete napredak u razvoju grupnih projekata, porašće vaša popularnost i vaši napori na polju vaših delatnosti će postati zapaženiji. To će vam donesti više klijenata i mušterija i ostvarićete bolji promet i zaradu u svom poslu.

U trećoj dekadi marta Sunce će praviti kvadrat sa Marsom. Suočavaćete se sa preprekama u ravoju vaših planova koje će vas motivisati da uložite velike napre u njihovo prevladavanje, kako biste došli do pozitivnog ishoda. Budite pažljivi da ne uđete u sukobe sa nadređenima sa kojima ćete biti u napetim odnosima.

Na polju novca vas u prvoj polovini meseca očekuje promenljivo i pomalo nestabilno stanje, što vas upozorava da na ulazite u rizične investicije i da izbegavate nepotrebne troškove. 11. i 13. marta Sunce će praviti sekstil sa Plutonom i trigon sa Jupiterom, što će vam doneti prilike za obrt veće sume novca i značajne dobitke. Vaši pokušaji da po svaku cenu dobijete šta želite mogu dovesti do gubitka.

Nezaposleni Rakovi će imati dobar osećaj na koje poslove da konkurišu sa ciljem da se zaposle na radnom mestu sa boljom platom u odnosu na prosečnu.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Preložite voljenoj osobi zajedničke aktivnosti koje bi vam ispunile vreme i koje mogu ubrzati ostvarenje zajedničkih planova i ciljeva. Očekuje vas više stabilnosti u vezi jer ćete više vremena posvetiti onim aktivnostima koje su vas privukle jedno drugom. U drugoj dekadi marta ćete imati mogućnost za zajedničko putovanje na kom ćete uživati.

17. marta Mars ulazi u znak jarca i vaše polje braka i partnerstva. Osećaćete motivaciju da pružite više podrške voljenoj osobi, unećete dinamiku u vaš odnos i više strasti, što će vam oboma prijati. Sam kraj marta vam donosi nesuglasice prouzrokovane kvadratom Sunca i Saturna. Nećete moći da se složite oko jednog važnog zajedničkog cilja.

Ako ste slobodni:

Trigon Venera sa Jupiterom na početku marta vam donosi susret i poznanstvo sa osobom koja dolazi iz inostranstva, a koju možete da upoznate na putovanju ili preko daljeg rođaka na jednoj zabavi. Svidećete se jedno drugom na prvi pogled i imaćete nekoliko lepih i uzbudljivih dana zajedno.

Kasnije ćete uvideti da je moguće da održavate vezu na daljinu ali to neće biti nešto čime ćete biti zadovoljni. Vi ćete želeti više od toga ali vaša simpatija neće biti dovoljno zainteresovana.

Nešto stariji Rakovi će se zbližiti sa osobom koju duže vreme viđaju na istim mestima i u društvu jednog svog poznanika. Otkriće mnogo zajedničkih interesovanja. U trećoj dekati marta ući će u emotivnu vezu i biće ispunjeni zadovoljstvom.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Zdravlje će vam biti osetljivo u prvoj dekadi marta. Mogući su upalni procesi izazvani virusnim infekcijama. Budite pažljivi u rukovanju oštrim predmetima kako se ne biste povredili. U drugoj i trećoj dekadi marta će vam zdravlje biti stabilnije. Započećete novi program fizičkih vežbi i bićete zainteresovani za sportsko-rekreativne aktivnosti.

Izbegavajte brzu hranu, kao i namirnice koje u sebi sadrže konzervanse i razne počačivače ukusa. Takođe smanjite unos testenina, namirnica od belog brašna i previše začinjenu hranu. Vaš želudac će biti osetljiv. Prijaće vam riba, sveže voće i povrće. Uzimajte zelenu salatu, spanać i južno voće. Za bolju probavu vam je važan jogurt, mekinje i semenke bundeve.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

4, 11, 15, 20, 26

LAV

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Dragi Lavovi,

U prvoj dekadi marta Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere praviće trigon sa Jupiterom i konjunkciju sa Merkurom. Bićete u mogućnosti da prezentujete vaše projekte i da učestvujete na sajmovima i seminarima. To vam može omogućiti da steknete nove sertifikate i licence koje će vam doneti više uspeha u poslovanju.

Umećete da se snalazite u vezi investicija. Očekuje vas više uspeha u oblastima bankarstva, obrazovanja, turizma i međunarodne trgovine. Dobićete potrebnu podršku za pokretanje planiranih projekata. Venera 7. marta ulazi u znak Ovna gde je u izgonu i slaba, što će se odraziti na vaš posao kroz otežane kontakte sa osobama od autoriteta i sa klijentima.

U drugoj dekadi marta će Venera praviti kvadrat sa Saturnom, što će dovesti do zastoja i teškoća na polju usluga, u osnosima sa radnim kolegama i u razvoju važnih i dugoročnih radnih zadataka. Ulazak Marsa u znak Jarca, gde je snažan i u egzaltaciji, pomoći će vam da se izborite sa ovim preprekama. Uspećete da izbegnete veće zastoje i gubitke kroz istrajnost u sleđenju jasnih ciljeva.

Treća dekada marta će od vas zahtevati dodatne napore kako biste ostvarili planirano. Venera će praviti kvadrat sa Plutonom i konjunkciju sa Uranom. Izbegavajte ono u čemu nemate dovoljno iskustva i saradnju sa osobama koje vam deluju sumnjivo i nedovoljno stručno. Inovacije u načinu rada i pristupu obavezama će vam doneti poboljšanje.

Na polju novca je važno da koristite povoljne prilike za uvećanje zarade koje će vam se u prvoj polovini marta pružati na poljima kreativnog rada i usluga. U drugoj polovini marta će Merkur praviti kvadrat sa Saturnom, a 23. će krenuti retrogradno, što će ograničiti vaše finansijske mogućnosti. Biće potrebno da se usmerite na rešavanje zaostalih novčanih obaveza.

Nezaposleni Lavovi će biti istrajni u informisanju i nastojanjima da nađu posao koji im odgovara i uspeće da nađu radno mesto u svojoj struci.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

U prvoj polovini marta vaš partner i vi ćete se posvetiti sređivanju i ulepšavanju zajedničkog životnog prostora. U tome će vas podsticati skladan aspekt Venere sa Jupiterom. Osećaćete potrebu da više vremena provodite u svom domu okruženi članovima svoje porodice. To će se pozitivno odraziti i na vaše odnose sa voljenom osobom.

U periodu od 11. do 13. marta Merkur i Venera će praviti kvadrat sa Saturnom koji vlada vašim poljem ljubavi i braka, što će dovesti do zahlađenja u odnosima sa partnerom. Zauzećete različite stavove u vezi zajedničkih izlazaka, putovanja i planova.

U drugoj polovini meseca će to zahlađenje da traje i dalje jer ćete oboje biti nezadovoljni vašom vezom.

Ako ste slobodni:

Konjunkcija Merkura sa Venerom u prvoj dekadi marta doneće vam poznanstvo sa osobom koja je drugačije od većine ljudi koje poznajete. Biće obrazovana, informisana, otvorena na razgovore i razmenu mišljenja, a uz sve to i vrlo ljubazna i simpatična. Svideće vam se na prvi pogled.

Počećete češće da se viđate i da razgovarate o zajedničkim temama. Biće vam iz svega jasno da je to osoba koja je ambiciozna i karijerista, što će vam otežavati da je pridobijete na emotivnom polju. Nešto stariji Lavovi će više nego obično izlaziti kako bi upoznali nekoga novog.

Čak i ako spustite svoje kriterijume, teško će vam biti da upoznate nekoga ko bi vas dovoljno privukao i zainteresovao za emotivnu vezu.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Zdravlje će vam biti osetljivo tokom marta. Potrebno je da se više krećete i izbegavate predugo sedenje, posebno ako vaš posao podrazumeva da dugo sedite. Kvadrat Merkura sa Saturnom će vas činiti sklonim prehladi.

Kontrolišite krvni pritisak jer će vam varirati, posebno u slučaju naglih promena vremenskih prilika. U organizam unosite više mleka i mlečnih proizvoda, zelenog povrća, celera i šargarepe. Pojačajte unos C i E vitamina. Izbegavajte testenine, suhomesnate proizvode, peciva i brzu hranu.

Od voća koristite u ishrani kivi, pomorandže i ananas. Najviše će vam odgovarati semenke suncokreta i bundeve kao i kikiriki. Potrebno vam je i više tečnosti.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

2, 8, 17, 21, 24

DEVICA

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Drage Device,

Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere već na početku marta pravi kvadrat sa Marsom, sekstil sa Plutonom i trigon sa Jupiterom. Bićete primorani da pomerite neke rokove zbog neslaganja sa naručiocem oko finalnog dela i ispravki koje ćete trebati da doradite. Bez obzira na to, postići ćete povoljne dogovore u vezi razvoja aktuelnih planova i kroz kreativne ideje i odlučne poteze doći ćete do potrebnih sredstava koji će vam obezbediti da ne uđete u gubitke.

Uspeh vas očekuje na poljima saobraćaja, komunikacije, trgovine uvoznom robom i kroz prosvetu. 6. marta će Merkur ući u znak Ovna i 13. će praviti kvadrat sa Saturnom. Savetuje vam se da u tom periodu ne prihvatate poslove u kojima nemate dovoljno iskustva i koji u sebi nose izvesnu dozu rizika jer biste u protivnom mogli da se nađete na gubitku.

U trećoj dekadi marta će Merkur praviti konjunkciju sa Venerom. Započećete novu saradnju i ostvarićete uspeh u oblastima trgovine modnom konfekcijom i kozmetikom.

Poboljšaće se uslovi i odnosi na vašem radnom mestu. Merkur će krenuti retrogradno 23. marta. Vaši planovi će se odvijati sporije nego što biste želeli zbog nedostatka sredstava. Na polju novca će vam početak marta biti naklonjen jer ćete zahvaljujući trigonu Venere sa Jupiterom uspeti da se nađete pod srećnim okolnostima i da dogovorite posao koji će vam doneti bolje prihode od očekivanih.

13. u mesecu vas očekuju povećani troškovi koji će znatno umanjiti saldo na vašem računu. To je vreme kada je najbolje da izbegavate bilo kakve ritične poteze i investicije.

U trećoj dekadi marta će Venera praviti kvadrat sa Plutonom, što vas upozorava da se ne zadužujete jer će vam u protivnom biti vrlo teško da izađete iz dugova, a mogli biste da uđete i u minus na računu.

Nezaposlene Device će imati uspeha u nalaženju poslova vezanih za trgovačke delatnosti. Možete dobiti stalno zaposlenje u jednom trgovačkom lancu.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Vaši odnosi sa voljenom osobom će biti ispunjeni skladom i razumevanjem u prvoj dekadi marta. Više vremena ćete provoditi zajedno i jedno drugome ćete pružati iskrene emocije i podršku. Prijaće vam da izlazite na mesta koja vam se dopadaju, posebno na mesta za zabavu.

Bićete raspoloženi da provedete jedan vikend u prirodi, što će vam prijati. Jupiter koji vlada vašim poljem braka i ljubavi će 9. marta krenuti retrogradno, što će vas usmeriti da više pažnje posvetite onome što duže vreme želite da poboljšate u vašoj emotivnoj vezi.

Trigon Sunca sa Jupiterom će uticati pozitivno na vašu komunikaciju sa partnerom i jedno drugome ćete izložiti nove preloge i ideje o zajedničkim ciljevima.

Ako ste slobodni:

Želite da započnete ozbiljnu vezu na duže staze. Tragaćete za nekim ko vam deluje pouzdano u tom pogledu. Više će vam prijati neko ko je zabavan nego samo ozbiljan i praktičan.

Vi sami ste dovoljno praktični ali vam treba neko ko će umeti da vas nasmeje i oraspoloži. Šanse da upoznate nekoga sličnog imaćete 17. marta kada Mars bude ušao u znak Jarca. U početku ćete osećati jaku fizičku privlačnost. Situacija se neće odvijati ka ozbiljnoj vezi nego više ka avanturi.

Nešto starije Device će naći sagovornika i osobu koja će sa njima deliti zajednička interesovanja. To je neko ko se nalazi u vašem susedstvu. Nakon svega nekoliko izlazaka započećete razgovor o emocijama i do kraja meseca ćete ući u vezu.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Vaše opšte zdravstveno stanje će biti osetljivo tokom marta. Imunitet će vam biti oslabljen, pa su moguće prolazne virusne infekcije i upale, kao i prehlada. Tegobe ćete osećati u kolenima i leđima, pa je potrebno da radite fizičke vežbe i da se više krećete. Izbegavajte preterane napore. Bićete osetljivi na stres.

Potrebna vam je psiohofizička relaksacija. Prijaće vam voćne salate i presna hrana. Kombinacija zelene salate, šargarepe, cvekle i celera uz dodatak mladog sira i maslina će pozitivno uticati na vaš imunitet.

Konzumirajte mleko i jogurt uz pahuljice od raži. Pasulj, grašak i boranija će vam takođe prijati. Meso uzimajte umereno. Potrebno je da smanjite unos hleba i slatkiša. Pojačajte vitamin B.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

5, 10, 14, 19, 24

VAGA

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Drage Vage,

Na početku marta Venera vaš vladar pravi trigon sa Jupiterom i pojačava vašu kreativnost. Imaćete snažnu inspiraciju koja će vam omogućiti da prioritetne radne zadatke sprovedete sa lakoćom u delo i da načinite kreativni proboj ako se bavite poslovima gde se od vas traži maštovitost ili sposobnost da druge animirate. Ovo vam može doneti uspeh u prosveti, umetničkom radu i u oblastima zabave i estrade.

7. marta Venera ulazi u znak Ovna i u vaše polje javnosti. Kako je Venera u ovnu u izgonu i slaba, biće neophodno da više pažnje obratite na odnose sa poslovnim partnerima i klijentima, kao i na način na koji se predstavljate u javnosti.

Kvadrat venere sa Saturnom će vam doneti zastoje u završnom delu jednog značajnijeg poslovnog poduhvata koji je povezan sa građevinskim radovima, dizajnom i arhitekturom. Neke rokove ćete biti primorani da produžite.

Merkur će 20. marta praviti konjunkciju sa Venerom pre nego što 23. krene retrogradno. Ovo vam je povoljno vreme da sa jednim poslovnim partnerom pokrenete zajednički posao koji duže vreme čeka na red.

U trećoj dekadi marta Venera će praviti kvadrat sa Plutonom i konjunkciju sa Uranom. Iz neočekivanih izvora će vas snaći blokade koje mogu biti finansijskog i administrativnog tipa, što će vas znatno usporiti u ostvarivanju planiranih radnih zadataka. Tek krajem meseca, kada Venera uđe u znak Bika, uspećete da se izvučete iz blokade.

Na polju novca vas očekuje nestabilna situacija u prvoj polovini meseca. Potrebno je da izbegavate da novac dajete na reč jer bi neko mogao pokušati da vas prevari. Jupiter koji prolazi kroz vaše polje novca krenuće retrogradno, pa ćete morati da rešavate zaostala finansijska pitanja. Uložićete više napora da poboljšate stanje na vašem računu kada Mars uđe u Jarca od 17. marta.

Nezaposlene Vage će se potruditi da se dobro informišu gde mogu da dobiju posao i oko toga će ići na razne sastanke i razgovore sa potencijalnim poslodavcima.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Pokazaćete voljenoj osobi koliko cenite neke njene osobine i koliko vam znači što vam u nekim trenucima pomaže da bolje shvatite sebe. Vaš partner će sa radošću prihvatiti vaše znake pažnje.

Ulazak Venere u znak Ovna i vaše polje braka 7. marta dovešće do napetosti. Voljena osoba će se osćeati nesigurno i biće potrebno više pažnje i podrške sa vaše strane.

Kvadrat Venere sa Saturnom i Plutonom ukazaće vam šta je neophodno da menjate i popravljate u vezi vašeg zajedničkog života i unutar doma i porodice. Merkur kreće retrogradno 23. marta i naglašava neophodnost da sa parnerom rešavate nesuglasice i ono što vam pravi teškoće u vezi kroz razgovore i međusobno prilagođavanje.

Ako ste slobodni:

Privući će vas neko ko vam iz prikrajka signalizira da mu se dopadate. Jedan vaš poznanik će vam objasniti da se radi o nekom ko je duže vreme zaljubljen u vas ali nema dovoljno hrabrosti da vam priđe.

Pokazaćete da ste otvoreni da se upoznate i već 4. marta kada Merkur bude pravi konjunkciju sa Venerom doći će do upozavanja. Nakon toga ćete početi da zajedno izlazite i osećaćete obostranu privlačnost. Bez obzira na to, nešto će vas odbijati da započnete vezu.

Starije Vage će osećatio potrebu da budu slobodne, da se druže i izlaze. Sredinom meseca upoznaćete osobu sa kojom ćete ući u prolaznu avanturu, a koja će na vas ostaviti snažan utisak. Poželećete više od avanture i potrudićete se da to dobijete.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Potrebno je da više pažnje obratite svom zdravlju tokom marta. Slabosti su moguće u vezi cirkulacije i hormona. Potrebno vam je više kretanja i više boravka na čistom vazduhu. U tu svrhu bi vam prijao izlet u prirodu, posebno na planinu ili u šumu. Izdvojite vreme vikendom, koliko to budete u mogućnosti jer će to doprineti jačanju vašeg imuniteta.

Ishrana bi trebalo da vam sadrži više gradivnih materija, belančevina i skroba. To su meso, riba, mleko i mlečni proizvodi. Od mesa konzumirajte kuvano poleće ili juneće meso. Morska riba kao što je skuša sadrži materije potrebne vašem organizmu. Zelena salata takođe treba da vam se nađe na jelovniku. Umanjite unos belog hleba i alkoholnog pića.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

3, 8, 11, 17, 24

ŠKORPIJA

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Dragi Škorpioni,

U prvoj dekadi marta Sunce će praviti konjunkciju sa Neptunom, što će vam otvoriti mogućnosti da započnete jedan novi projekat koji se odnosi na uslužne delatnosti i povezan je sa zabavom, ugostiteljstvom i kreativnošću.

Osim ovoga, očekuje vas više uspeha i priliv novih klijenata ako se bavite oblastima zdravstva. Sunce će praviti sekstil sa Plutonom 11. marta, a 13. će praviti trigon sa Jupiterom. Ostvarićete uspešne dogovore sa investitorima u vezi velikih i dugoročnih projekata koji mogu biti vezani za građevinske radove, sportske priredbe, zabavne manifestacije i naučna istraživanja.

Veća zarada očekuje Škorpione koji se bave investicijama, bankarstvom i platnim prometom. Planiraćete da proširite svoju ponudu, posebno ako se bavite trgovačkom delatnošću i u tu svrhu ćete pregovarati sa dobavljačima, saradnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima. Pregovori će se odvijati uspešno.

U trećoj dekadi marta Sunce će ući u znak Ovna i vaše polje usluga, ali će praviti teške aspekte, što vas upozorava da će biti neophodno da se prilagođavate okolnostima.

Sunce će praviti kvadrat sa Marsom 24. marta, a 29. će praviti kvadrat i sa Saturnom, što će dovesti do otežane saradnje sa poslovnim partnerima u vezi važnih poslovnih projekata. Doći će i do teškoća u saobraćaju i komunikaciji jer će Merkur krenuti retrogradno. To vam donosi teške pregovore.

Na polju novca vas očekuju pogodnosti na samom početku meseca kada Venera i Merkur budu pravili trigon sa Jupiterom. Poslužiće vas sreća, a osim toga ćete i mudro razmišljati i prihvatiti neophodan rizik u investicijama što će vam doneti veće dobitke. Sredina marta vam donosi dobitke kroz oblasti zabave i igre na sreću.

Druga polovina meseca vam nije nakonjena finansijski, pa izbegavajte veće troškove i zaduživanja.

Nezaposleni Škorpioni će biti u mogućnosti da pokrenu startap posao u svojoj režiji jer će imati velike izglede da za to dobiju donacije ili subvencije.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Voljenoj osobi ćete pružati iskrene emocije i umećete da unesete više radosti, smeha i zabave u vašu emotivnu vezu. Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom 4. marta i pokrenuće vas da više izlazite sa partnerom na mesta za zabavu kao što su bioskop, pozorište i restorani. Posećivaćete više nego obično koncerte i umetničke manifestacije.

U drugoj polovini marta će Venera koja vlada vašim poljem ljubavi i braka praviti izazovne aspekte sa Saturnom i Plutonom. Nailazićete na nesuglasice i suprotstavljena mišljenja i stavove sa voljenom osobom. Nećete moći da se složite oko međusobnih predloga i zajedničkih planova. Jedno drugome ćete nametati sopstvena rešenja. Izbegavajte svađu.

Ako ste slobodni:

Početkom marta ćete se zaljubiti u nekoga ko će vam se na prvi pogled dopasti. To je osoba lepe spoljašnjosti i dubokih osećanja kojima će vas osvojiti. U početku će vam delovati da postoje šanse da zavedete vašu simpatiju i da se između vas probude osećanja ali ćete već u drugoj polovini marta shvatiti da je ona previše osetljiva emotivno.

Između vas će doći do buđenja strasti ali će to ubrzo zameniti ljubomora i preterana očekivanja. Na sreću, šansa da uđete u vezu postoji.

Stariji Škorpioni će tražiti način da se približe nekome ko duže vreme zaokupljanjihovu pažnju ali će otkriti da je ta osoba teško pristupačna. Vaša upornost vam neće dati da odustanete ali ovog puta ćete naići na tvrd orah. Uspeh nije siguran.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Prva polovina marta vam donosi nestabilno zdravlje i podložnost upalama, virusnim infekcijama, pa čak i povredama. Merkur će praviti kvadrat sa Marsom koji je vaš vladar. Moguća je upala sa visokom temperaturom. U drugoj polovini marta će Mars ući u Jarca gde je u egzaltaciji, što će pojačati vaš imunitet i poboljšati fizičku kondiciju.

Korisne i neophodne namirnice u vašoj ishrani tokom marta biće one koje u sebi sadrže ugljene hidrate i vlakna, a to su proizvodi od žitarica, posebno ječma i ovsa. Zatim šargarepa, pasulj i grašak. Prijaće vam još sušene smokve i urme. Smanjite unos mesa, mleka i mlečnih proizvoda. Slatkiše možete pojačati ali nemojte preterivati.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

7, 12, 14, 20, 26

STRELAC

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Dragi Strelčevi,

Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere će početkom marta praviti kvadrat sa Marsom, sekstil sa Plutonom, trigon sa Jupiterom i konjunkciju sa Venerom. Očekuje vas dinamičan početak meseca koji će vam doneti nesuglasice sa nadređenima. Ponašaćete se brzopleto, što će dovesti do teškoća u poslovnim pregovorima.

Pozitivna strana ovih aspekata će vas činiti prilagodljivim i snalažljivim, pa ćete uspeti da rešite neslaganja i u četiri oka sklopite važan ugovor koji će vam u daljem toku doneti dobru zaradu. 6. marta će Merkur ući u znak Ovna i vaše polje zabave, što će vam doneti više zadovoljstva u radu. Postići ćete uspeh ako se bavite prosvetom i radom sa decom i mladima, kao i ako se bavite oblastima estrade.

11. marta će Merkur praviti kvadrat sa Saturnom, što vas upozorava da ne rizikujete sa novcem i da ne ulazite u velika ulaganja i troškove, posebno u vezi jednog velikog posla ili građevinskog poduhvata.

U trećoj dekadi marta će Merkur praviti konjunkciju sa Venerom. Započećete nešto novo što ste već duže vremena hteli da pokrenete. Merkur će krenuti retrogradno 23. marta, pa će vam trebati više vremena da prikupite potrebna sredstva za realizaciju planiranog. Biće potrebno i da prethodno pozavršavate one obaveze koje kasne i čiji ste rok morali da pomerite zbog nepovoljnih uslova.

Na polju novca je potrebno da budete pažljivi i štedljivi jer vas očekujen otežan priliv finansija na račun.

To će posebno biti vidljivo 13. marta kada će Merkur praviti kvadrat sa Saturnom koji se nalazi u vašem polju novca. Neki dogovori neće dobro funkcionisati i izostaće zarada koju očekujete. Po svaku cenu izbegavajte rizične investicije. U drugoj polovini marta ćete imati dobitke zahvaljujući ulasku Marsa u vaše polje novca.

Nezaposleni Strelčevi će uspeti da dobiju novo zaposlenje zahvaljujući uspešnim prezentacijama svojih projekata i ideja. Bićete vešti u pregovorima.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Početak marta vam donosi prepirke i nesuglasice sa partnerom u vezi sitnica oko kojih ne možete da se usaglasite, a koje se gomilaju. Vreme je da ih počnete rešavati kako vam ne bi unele pometnju i stvarale pojačanu napetost u vezi. Potrebno vam je više zabave. Sa ulaskom Merkura u znak Ovna imaćete više ideja za izlaske i zajednička zadovoljstva.

U drugoj polovini marta će biti potrebno da više pažnje posvetite zajedničkim planovima i da poboljšate komunikaciju sa partnerom. Merkur će krenuti retrogradno 23. marta, pa će vam biti važno da porazgovarate o onome što već duže vreme ometa sklad između vas dvoje. Potrebno vam je više komunikacije, bliskosti i poverenja u odnosima sa partnerom.

Ako ste slobodni:

Početkom marta Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom, što će vam doneti poznanstvo sa osobom koja je komunikativna, zabavna i inteligentna, čime će vas najviše privući. Sastajaćete se u istom društvu i često ćete izlaziti zajedno.

Otkrićete da imate mnogo zajedničkih interesovanja. Saznaćete da je vaša simpatije tek izašla iz duže veze i da još uvek pati za bivšim partnerom. To će otežavati da vas dvoje započnete novu vezu. Potrebno vam je strpljenje.

Nešto stariji Strelci biće ispunjeni optimizmom i širiće radost i sreću. To će vam doneti susret sa osobom sa kojom ćete početi da se viđate i izlazite. Biće vam jasno da ste stvoreni jedno za drugo. Ubrzo ćete ući u vezu i uživaćete.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Prva polovina marta vam donosi dobro zdravlje. Bićete puni pozitivne energije i raspoloženi za kretanje i izaske u prirodu. kad god budu povoljne vremenske prilike napravite izlet u prirodu. Potreban vam je čist planinski vazduh. U drugoj polovini marta ćete biti osetljivijeg zdravlja i skloni prehladama. Moguće su i alergijske reakcije na cvetanje.

Vaša ishrana treba da obuhvata većim delom sveže namirnice. Posebno povrće kao što je šargarepa, kupus i zelena salata. Od voća će vam prijati banane i avokado. Potrebne su vam i namirnice koje sadrže vlakna za bolju probavu, a to su brokoli, prokelj i sočivo. Crnu čokoladu i jogur konzumirajte umereno. Izbacite iz ishrane testenine i svinjetinu.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

7, 11, 16, 22, 25

JARAC

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Dragi Jarčevi,

Početak marta vam donosi srećne okolnosti u napretku važnih poslova zahvaljujući trigonu Venere sa Saturnom. Poboljšaćete saradnju, što će vam pomoći da ubrzate razvoj aktuelnih planova. Imaćete dosta uspeha i u poslovnim pregovorima. Jedino je važno da pazite da se pregovori odvijaju iza zatvorenih vrata i samo sa osobama od poverenja jer su mogući pokušaji da se neko okoristi na vašu štetu i da vam radi u tajnosti iza leđa.

Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere ulazi 7. marta u znak Ovna i u vaše polje završetaka. Biće neophodno da obratite više pažnje na rokove jer je Venera u Ovnu slaba i u izgonu, što će otežavati finalizaciju predviđenih radnih zadataka. Venera će 13. marta praviti kvadrat sa Saturnom, vašim vladarem, što vas upozorava da ne započinjete nove važne i dugoročne projekte dok ne dovršite obaveze koje ste bili primorani od ranije da prolongirate.

Takođe izbegavajte prihvatanje radnih zadataka u kojima nemate dovoljno iskustva. Mars 17. marta ulazi u vaš znak. Pojačaće vašu efikasnost i istrajnost.

U trećoj dekadi marta Merkur će krenuti retrogradno, što će usporiti promet roba i usluga i izazivaće povremene nesporazume u komunikaciji sa radnim kolegama i saradnicima. Venera će praviti kvadrat sa Plutonom, što će vam donositi gubitke zbog zamki koje vam je postavila konkurencija.

Na polju novca vas očekuju teškoće i slabiji promet i priliv finansija. 11. marta će Merkur praviti kvadrat sa Saturnom koji vlada vašim poljem novca. Nećete umeti dovoljno dobro da procenite svoje poteze po pitanju troškova i ulaganja.

Ponašaćete se svojeglavo u stvarima u kojima nemate dovoljno znanja i iskustva. U drugoj polovini marta će vam nedostajati potrebna sredstva za nove projekte.

Nezaposleni Jarčevi će biti pozvani na razgovor u vezi jednog posla ali će morati dobro da se dokažu i čak da imaju i nešto sreće kako bi dobili novi posao.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Potrudite se da ispunite obećanje koje ste dali voljenoj osobi u vezi renoviranja kućnih aparata i ulepšavanja vašeg zajedničkog doma. Obećali ste i da ćete izaći sa zajedničkim prijateljima na jednu zabavu ili priredbu ali to stalno odlažete pod izgovorom da ste zauzeti poslom. Krajnje je vreme da se aktivirate i posvetite više pažnje svom partneru.

Venera će praviti kvadrat sa Saturnom sredinom meseca, što će dovesti do zahlađenja u vašoj emotivnoj vezi i do nesuglasica u okviru porodice. Neophodno je da se prihvatite ozbiljno svojih obaveza u porodičnom životu. To će od vas zahtevati više napora i dosta prilagođavanja ali će na kraju marta dovesti do poboljšanja odnosa sa najbližim osobama.

Ako ste slobodni:

Osoba koja vam se dopada i koju često viđate na mestima na koja izlazite će vam pružiti šansu da joj priđete i zainteresujete je za vas. Imajte u vidu da se radi o zahtevnoj osobi sa visokim kriterijumima kada su emotivne veze u pitanju i da će vas staviti na probu. To će učiniti tako da ne primetite da vas isprobava. Ponašaće se ležerno.

Ukoliko želite da se dokažete i započnete novu emotivnu vezu, stavite ovaj odnos na vrh svih vaših prioriteta. Samo tako ćete uspeti.

Nešto stariji Jarčevi će biti privučeni jednom osobom koju će upoznati na poslovnom sastanku. Biće vam jasno da je otvorena da vas bolje upozna privatno. Biće vam teško da se uskladite oko obaveza. Budite uporni i strpljivi.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Tokom marta ćete biti osetljivi na stres, pa bi bilo poželjno da izbegavate koliko to budete u mogućnosti, situacije i osobe koje u vama izazivaju stres. Izbegavajte i preterane napore. Biće vam potrebno više odmora i relaksacije. Prijalo bi vam da budete više u prirodi na čistom vazduhu, kad god vam to budu dozvoljavale vremenske prilike. Više se krećite.

Ishrana treba da vam se sastoji od lako svarljivih namirnica kao što su šargarepa, smenke suncokreta i bundeve i zelena salata. Umereno konzumirajte pileće meso i ribu. Izbegavajte šećer i slatkiše i umesto toga koristite prirodne zaslađivače ali i to u minimalnoj meri. Najviše će vam prijati voće kao što je banana, kivi, ananas i avokado. Pojalčajte vitamin B.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

4, 10, 17, 23, 27

VODOLIJA

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Drage Vodolije,

Početak marta vam donosi nesuglasice sa saradnicima oko načina realizacije aktuelnih zadataka, što će biti prouzrokovano kvadratom Merkura sa Marsom koji vlada vašim poljem posla i karijere. Potrebno je da pažljivo pristupite dogovorima sa saradnicima. Sve gde budete bili nepromišljeni i i brzopleti doneće vam nove teškoće.

6. marta će Merkur ući u znak Ovna i vaše polje komunikacija, a za njim odmah sledeći dan i Venera. To će vam doneti nove ideje kako da predstavite svoje planove na radnim sastancima ali će vam doneti i nove izazove jer je Venera u Ovnu slaba i u izgonu. To će vaše sagovornike činiti teškim za saradnju. Biće skloni da često menjaju stavove i mišljenja. Zbog toga će vam trebati dosta snage i strpljenja u poslovnim pregovorima. Na teškoće ćete nailaziti i u trgovini modnom konfekcijom i kozmetikom.

17. marta će Mars ući u znak Jarca gde je snažan i egzaltiran. To će vam doneti uspeh u oblastima zdravstva i usluga. Imaćete vam bolje uvide u to šta sprema vaša konkurencija i kako da joj doskočite. Ostvarićete bolju saradnju sa nadređenima.

U trećoj dekadi marta Sunce će praviti kvadrat sa Marsom. Vaši nadređeni će od vas zahtevati ulaganje više napora u nešto što vi smatrate manje važnim i što će vas usporiti u razvoju onoga što planirate. Na polju novca ćete imati srećne okolnosti početkom meseca zahvaljujući trigonu Venere i Merkura sa Jupiterom koji upravlja vašim finansijama.

Ranije investicije će vam se višestruko isplatiti, što će znatno popraviti stanje na vašem računu. Nemojte da se opustite zbog ovoga i da postanete nemarni jer će Jupiter 9. marta krenuti retrogradno, što će usporiti obrt novca i prilive na vaš račun. Ako budete savesno upravljali vašim novcem i racionalno raspoređivali prihode i rashode kraj meseca ćete dočekati sa dobitkom.

Nezaposlene Vodolije će konkurisati za posao u velikoj firmi kojoj su potrebni timski igrači i iskusni saradnici. Na poslovima ovakve vrste imate najviše šansi za uspeh.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Sunca koje vlada vašim poljem ljubavi i braka sa Neptunom na početku marta doneće vam jasne uvide u to šta je vašem partneru potrebno da bi se osećao voljenim i podržanim sa vaše strane. Potrudićete se da to pružite, što će vašem partneru prijati i uzvratiće vam prijatnim iznenađenjem. To će vam omogućiti bolji sklad u vezi i više radosti.

Oko sredine marta će Sunce praviti sekstil sa Plutonom i trigon sa Jupiterom, što će vas činiti prilagodljivim u odnosu na potrebe voljene osobe i optimistički raspoloženim u svemu gde se zajedno budete angažovali. Više ćete izlaziti i imaćete vremena za zabavu. Krajem meseca su moguće prolazne nesuglasice jer ćete jedno drugome nametati dominaciju.

Ako ste slobodni:

U prvoj dekadi marta Merkur pravi konjunkciju sa Venerom što vam donosi poznanstvo sa osobom koja je po nečem drugačije od većine drugih koje poznajete. Prepoznaćete u njoj nešto blisko vama. Na prvom mestu originalnost i ideje koje su ispred svog vremena. S jedne strane ćete imati otvorene razgovore o raznim temama i dobro ćete se razumeti, dok će vam s druge strane biti teško da probudite dublje emocije. Još je rano da razmišljate o vezi. Budite strpljivi.

Nešto starije Vodolije imaće kratku ali uzbudljivu avanturu. Sve će se odigrati brzo na jednoj zabavi. Nakon toga ćete se videti još nekoliko puta. Saznaćete da je osoba iz drugog mesta, da je zauzeta i da se vraća. Neće želeti dalji kontakt.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Tokom prve polovine marta će vam biti osetljiv urogenitalni trakt. Potrebno je da izbegavate duži boravak na vetrovitom i vlažnom vremenu. Pijte više čajeva za čišćenje mokraćnih kanala. Ako imate kamen u mokraćnoj bešici ili bubrezima, moglo bi da dođe do pokretanja i bolova. U drugoj polovini marta će vam zdravlje biti stabilnije i imunitet ojačan.

Poželjno je da vam ishrana sadrži dodatke koji služe čišćenju štetnih materija iz organizma. Za to su vam najbolje morske alge, kombuha i kefir. Svakodnevna ishrana treba da sadrži više povrća kao što su grašak, spanać i brokoli. Zelena salata će vam prijati. Meso, brzu hranu, testenine, grickalice i slatkiše izbegavajte. Pijte više vode i čajeva i pojačajte A vitamin.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

3, 8, 14, 19, 25

RIBE

Posao

Poslovne prognoze za mart 2019.

Drage Ribe,

Venera će na samom početku marta praviti trigon sa Jupiterom koji vlada vašim poljem posla i karijere, što će vam doneti pogodnosti za stručno usavršavanje, posete sajmovima, seminarima i uspehe u održavanju poslovnih prezentacija i saradnje sa inostranim partnerima. Ako ste to imali u planu i ako ste u tom pravcu konkurisali, možete dobiti ponudu za posao ili poslovnu saradnju od jedne inostrane firme, što će se pozitivno odraziti na vašu karijeru ali i na finansije. Trigon Merkura sa Jupiterom doneće vam povoljne mogućnosti povezane sa trgovinom inostranom robom, uspeh ako se bavite prosvetom, turizmom ili ako ste po struci ekonomista.

9. marta će Jupiter krenuti retrogradno, što će vam usporiti poslove koji zahtevaju veće investicije jer će vam sporije pristizati neophodna sredtva. Sredinom marta Sunce će praviti trigon sa Jupiterom. Potrudite se da zauzmete što bolje pozicije i da se istaknete na polju svojih delatnosti. Uspeh ćete imati ako se bavite menadžmentom i ako ste na rukovodećoj poziciji. Moguće je i unapređenje. Pratiće vas sreća u poslu.

U trećoj dekadi marta Sunce će praviti kvadrat sa Marsom koji se nalazi u vašem polju posla. Nailazićete na nesuglasice sa nadređenima. Ne bi valjalo da se ponašate svojeglavo i da radite na svoju ruku jer bi to moglo da vam nanese štetu.

Na polju novca izbegavajte početkom marta nepromišljene i ishitrene troškove i investicije. Potreban vam je jasan plan i validne informacije o berzanskim kretanjima. Ako budete proračunati i strpljivi, ukazaće vam se šansa gde ćete moći da zaradite veću sumu novca.

17. marta će Mars koji vlada vašim poljem novca ući u znak jarca gde je u egzaltaciji, što će vas činiti efikasnim u rešavanju važnih finansijskih pitanja. Uspećete da uvećate saldo na svom računu.

Nezaposlene Ribe će dobiti mogućnost da sarađuju u jednom naučnom projektu ili da zasnuju radni odnos u firmi koja se bavi trgovinom inostranom robom.

Ljubav

Ljubavne prognoze za mart 2019.

Ako ste u vezi:

Prolazne nesuglasice sa voljenom osobom imaćete na samom početku marta zbog kvadrata Merkura koji vlada vašim poljem ljubavi sa Marsom. Biće potrebno da nađete način da se dogovorite oko toga šta vam je neophodno u vezi jer je postalo monotono zbog čega ste oboje napeti. Nepohodne su vam promene i nešto novo što će vas pokrenuti na akciju.

Merkur će 13. marta praviti kvadrat sa Saturnom što je pojačati zahlađenje u odnosima sa voljenom osobom. Biće vam potrebno da prihvatite više odgovornosti u vašoj vezi i da izbegavate da se ponašate svojeglavo. 23. marta će Merkur krenuti retrogradno i to je znak da je potrebno da počnete da rešavate zaostale nesuglasice kako biste poboljšali vezu.

Ako ste slobodni:

Počećete razočarani da verujete kako više nema romantičnih osoba ali će vas velikom brzinom razuveriti neko koga ćete odmah prepoznati kao srodnu dušu. Najzad će vam se nakom mnogo vremena pružiti prilika da sa nekim uživate u romantičnim izlascima na mesta koja volite da posećujete. To su pozorišta, restorani, umetničke izložbe i koncerti. Na prvi pogled će vam sve delovati gotovo idealno. Ipak, pripazite i prvo dobro upoznajete potencijalnog partnera. Ne žurite.

Nešto starije Ribe će nakon mnogo truda uspeti da privuku pažnju osobe u koju su zaljubljene već više meseci. Otkrićete da ste kao i obično idealizovali tu osobu. Sada će biti neophodno da prihvatite realnost i odlučite da li još uvek želite vezu.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za mart 2019.

Prva polovina marta vam donosi stabilno i dobro zdravlje. Potrebno vam je više relaksacije, kretanja i izbegavanja stresnih okolnosti. U drugoj polovni marta ćete biti osetljivijeg zdravlja, pa su moguće reumatske smetnje, posebno kod starijih Riba. Bićete podložni virusnim infekcijama i upalnim procesima praćenim visokom temperaturom.

Vaš svakodnevni jelovnik bi trebao da sadrži hranu bogatu proteinima koja vam je potrebna radi jačanja imuniteta. Uzimajte u većim količinama pileće belo meso, jaja, tvrde sireve, jogur i morsku ribu. U umerenim količinama konzumirajte orašaste plodove, sočivo i karfiol. Od voća su vam neophodni banane, jabuke i kokos.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za mart 2019.

6, 13, 17, 22, 25

Mesečni horoskop za mesec mart  – luftika.rs