Mesečni horoskop za oktobar 2019. godine

139
0
oktobar
Foto ilustracija: Pixabay

Mesečni horoskop za oktobar 2019. nam donosi nove ljubavi, ali i svađe. Oktobar slovi za mesec velikih promena i mnogobrojnih iznenađenja. U oktobru prelazimo iz leta u jesen, pa će i zdravlje biti promenljivo. Iz tog razloga posebno obratite pažnju na svoje telo i pažljivo slušajte signale koje vam šalje. Mesečni horoskop za otkobar 2019. otkriva koga očekuju noviteti na poslovnom, a koga na emotivnom planu.

Ovan

Posao

Tokom oktobra tranzitno Sunce boravi u vašem prirodnom sedmom polju i jedan od vaših najvećih prioriteta će biti odnos sa drugim ljudima, to podrazumeva i međuljudske odnose na polju posla. Kada su vaše lične finansije u pitanju, oktobar donosi iznenadne troškove koji će se ticati partnerstva, bilo da je poslovno partnerstvo u pitanju ili jednostavno partner traži vašu finansijsku podršku. Pripazite na međuljudske odnose na polju posla, ne ulazite u rasprave koje će se u suprotnom sigurno pretvoriti u sukob. Biće provokacija ali ne reagujte.

Ljubav

Ovnovi koji su zauzeti su u prvoj nedelji meseca oktobra u relativno dobrom odnosu sa voljenom osobom, jer se poljem koje predstavlja partnerstvo kreće planeta harmonije i sklada. Ipak, tu se sada nalazi i Mars koji uvek predstavlja akciju, ali i sukob, nervozu i zato je neophodno u danima koji su pred vama voditi računa na koji način komunicirate sa voljenom osobom. Ukoliko ste slobodni, za veliku većinu vas ovo će biti kvalitetan period jer ćete biti društveno aktivni a i prijatelji će insistirati na tome da se aktivirate u tom smislu. Sada će se u vašem životu pojaviti osoba sofisticiranog izgleda i ponašanja koja će vam odma privući pažnju. Moguća je strastvena avantura koja će vremenom prerasti u pravu romansu.

Zdravlje

Moguće su sitne hirurške intervencije a pazite se infekcija mokraćnih kanala.

Bik

Posao

Ovo je odličan period za posao s obzirom na to da ćete svu energiju, koje će biti na pretek, usmeriti na ovo polje. Do osmog oktobra, tranzitna Venera doprinosi skladnim odnosima sa saradnicima, dobar je momenat za sklapanje ugovora, ali je nephodno da se naoružate strpljenjem jer će se tek u daljem vremenu to pokazati kao pametan potez koji donosi prosperitet. Kako je u ovom polju tokom čitavog meseca i Mars u znaku Vage, ovo je idealan period za sve one koji se bave fizički napornim poslovima, imaće više snage za obavljanje istih. Što se tiče odnosa sa nadređenima i kolegama, biće potrebno dosta diplomatije i pažljivog pristupa u komunikaciji, jer su moguće i burne reakcije. Ne kritikujte, osim ako je u pitanju konstruktivna kritika, savet… finansije se popravljaju, ali su mogući sitni troškovi.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, u odličnom ste odnosu sa voljenom osobom tokom čitavog meseca. Planeta ljubavi od osmog oktobra prolazi kroz vaše prirodno polje partnerstava i samim tim omogućava harmoniju. Ipak, povremeno će se javiti ljubomora i posesivnost, naizmenično, s vaše strane i sa strane partnera. Gledajte da u tim trenucima ne kažete nešto zbog čega ćete se kasnije kajati. Slobodni pripadnici vašeg znaka, iako prilično fokusirani na polju posla, zahvaljujući svom nenametljivom šarmu privlače pažnju jedne harizmatične osobe kojoj će teško moći odoleti.

Zdravlje

Mogući probleni sa urinarno-genitalnim organima.

Blizanci

Posao

Veliki broj pripadnika vašeg znaka imaju potrebu za promenom, međutim, nikako im ne polazi za rukom da zamišljeno sprovedu u delo. Takođe, bez obzira na to koliko ste uspešni u onome što radite, prevelika želja za perfekcijom vas sputava, odnosno, čini kontraefekat, pa je preporuka da se malo opustite. Tranzitni Mars je u napetom aspektu sa vašim Suncem, a to govori o potencijalnom sukobu sa nadređenima. Priliv novca je stabilniji u odnosu na prethodni period.

Ljubav

Na polju ljubavi, ukoliko ste zauzeti, prvih deset dana donose odlične momente za poboljšanje odnosa sa voljenom osobom. Takođe, mnogim Blizancima će se ukazati prilika za avanturu sa trećom osobom,  s tim što je dobro razmisliti o posledicama. Slobodni Blizanci su vrlo aktivni, posebno od trećeg oktobra kada Mars ulazi u prirodno polje ljubavi i tu će se zadržati tokom čitavog meseca. Ljubav se dešava na mestima poput fitness centara, kafića, restorana i generalno mesta gde se dešava zabava. Od druge polovine meseca je moguće zaljubljivanje u nekog od kolega.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, ovo je mesec u kojem ćete biti vrlo vitalni i aktivni  i preporučuje se više bavljenja fizičkim aktivnostima.

Rak

Posao

Ovo je još jedan mesec koji vašem znaku donosi veliki broj poslovnih obaveza koje će vam oduzimati dosta vremena, prekovremeni rad je neminovan, ali ćete biti zadovoljni jer ćete odmah videti rezultate. Imate podršku nadređenih a vi dajete sve od sebe da istu i opravdate. Ipak, povremeno će se javiti netrpeljivost u međuljudskim odnosima, pa je potrebno prvo dobro da razmislite pre nego što reagujete na bilo šta. Nekim Rakovima će se ukazati prilika za dodatnim, dobrim izvorom prihoda.

Ljubav

Na polju ljubavi, zauzeti pripadni vašeg znaka će se povući u sebe, velika većina Rakova pokušava uneti radikalne promene unutar svoje ličnosti ili se jednostavno suočavaju sa okolnostima koje ih guraju ka promenama. Sve to na uštrb partnerstva u kojem se nalaze. Pored toga, Mars je u izazovnom aspektu sa vašim Suncem. Sada imate priliku da na jedan kvalitetan način možete napraviti balans između svojih i potreba voljene osobe. Slobodni Rakovi od druge nedelje meseca ulaze u vrlo dobar period na polju ljubavi. Planeta ljubavi, Venera, će biti u znaku Škorpije i boraviće u njihovom prirodnom polju ljubavi. Ovo je šansa da se promeni ljubavni status sa osobom koja je nedavno napustila veoma težak emotivni odnos.

Zdravlje

Što se tiče zdravlje, ovo je mesec kada će se svi Rakovi prilično umarati a moguće su i povrede.

Lav

Posao

Izuzetno kvalitetan mesec je pred vama, prvenstveno jer ćete biti odlično organizovani, a povoljan uticaj tranzitnog na vaše natalno Sunce omogućava vam da se istaknete u kolektivu. Većina Lavova razmišlja i o promenama koje će zaista i uslediti u narednim mesecima, a planovi se već razvijaju u svakome od vas. Ukoliko ste do sada radili za nekog drugog, vrlo je izvesno da ćete u budućnosti početi raditi na tome da pokrenete svoj privatni biznis, malim ali sigurnim koracima. Oni Lavovi koji već dugo čekaju na rezultate uloženog truda, sada će jedan deo istih biti vidljiv.

Ljubav

Na polju ljubavi, ukoliko ste zauzeti, odnos je kvalitetan i dobar, prvenstveno zahvaljujući dobroj komuikaciji sa voljenom osobom. Trzavica će svakako biti, ali one su potpuno zanemarljive. Slobodni pripadnici vašeg znaka se dvoume da li jednoj osobi koju već dugo poznaju da pokažu otvorenije emocije. Ipak će se odlučiti za akciju, vođeni mišlju da ko ne riskira, taj ne može postići uspeh.

Zdravlje

Na polju zdravlja, vitalni ste, mada vam je potrebno više odmora, a razlog je napor koji ulažete u posao. To vam oduzima dosta vremena i prilično ste pod stresom što je značajan faktor.

Devica

Posao

U vašem prvom polju, koje predstavlja život, okolnosti u kojima se nalazite, svakodnevicu… se i dalje nalazi Mars koji vas pokreće i tera da idete samo napred. Međutim, već od četvrtog oktobra, ova planeta se seli u vaše prirodno polje novca i ličnih prihoda, pridružuje se Suncu i Veneri i jasno je da ćete se sad najviše baviti upravo finansijama. Biće troškova, prihoda a vaša analitična priroda će biti pod stresom jer volite sve držati pod kontrolom. Preporuka je da se malo opustite, jer ćete svaki gubitak koji budete imali, uspešno nadoknaditi. Mogući su pokloni, ali i podrška bliske osobe, partnera…

Ljubav

Kad smo već kod ljubavi, ako ste zauzeti, oktobar mesec donosi harmoniju, na samom nejgovom početku, međutim, vaša planeta Merkur se trećeg dana meseca seli u znak Škorpije i „boji“ vaš karakter nekim drugim bojama. Bićete sumnjičaavi prema voljenoj osobi, koja vam pruža podršku, ali je to po vašim kriterijumima ipak nedovoljno. Ukoliko ste slobodni, ovo će biti nekoliko nedelja u kojima ćete zaista imati priliku za novu ljubav ili za nastavak nekadašnje ljubavi ali u novom ruhu. Na vama je da odlučite kojm ćete putem krenuti.

Zdravlje

Osetljiva koža i moguće su alergije.

Vaga

Posao

Vi ste zvezda meseca oktobra, odnosno, bar prve tri nedelje. Sunce u vašem prvom polju vas obasjava posebnom svetlošću, daje vam veliki optimizam a to primećuju i oni koji su oko vas koji žele boraviti u vašem društvu. Namećete se kao lider u poslovnom okruženju, vrlo ste vidljivi nadređenima, a neki pripadnici vašeg znaka mogu očekivati i unapređenje ili bar neki bonus na platu. Tranzitni Mars je takođe u vašem znaku, od četvrtog oktobra, što će vas dodatno motivisati u sprovođenju onog što ste zamislili u delo. Mars u prvom polju daje i na pojačanoj agresiji, pa nećete biti skloni diplomatiji kao inače, dešavaće se i da nekog drugog zadužite da umesto vas izvrši ono što se vama ne radi. Mars je u napetom aspektu sa Saturnom i sada je važno da ne odustajete pred ciljem, što bi se zaista mnogima moglo desiti.

Ljubav

U partnerskom odnosu, oktobar generalno donosi harmoniju. Suprotna strana pokazuje posvećenost iako na malo nespretan način, što će vam biti simpatično. Slobodni pripadnici vašeg znaka su okruženi zainteresovanim kandidatima, pa vas sve to dovodi u nezgodan položaj, jer vam se čini da su su svi podjednako kvalitetni. Neodlučnost će trajati do sredine meseca, kada vaša planeta prelazi u znak Škorpije i vi ste tada spremni za akciju.

Zdravlje

Ne izlažite se velikim fizičkim naporima, bez obzira na to što se osećate odlično i puni ste snage, jer su moguće povrede. Posetite stomatologa.

Škorpija

Posao

Pred vama je mesec u kojem će se u vama javiti unutrašnji strahovi i sumnje u sve ono što vas okružuje. Sve to je zapravo dosta predimenzionirano, samo je preporuka da se ne istrčavate u zaključcima, posebno na poslovnom planu. Pored toga, dobro bi bilo svu svoju energiju usmeriti isključivo na ono što je samo vaše zaduženje. Što manje komunikacije sa okolinom, jer se začas može desiti konflikt a često ćete baš vi biti inicijator. Finansije su dobre, ali imate zaista velike troškove, koji su uzrokovani vašim velikim apetitima.

Ljubav

Kontrolišite se ukoliko ste zauzeti, prisutne su trzavice u odnosu sa partnerom, koje uzrokuje tranzitni Uran. Ova planeta ide retrogradnim hodom pa će mnogi od vas sada moći popraviti, odnosno revitalizovati odnos sa voljenom osobom, ukoliko obe strane ulože minimalne napore. Slobodne Škorpije se vrlo često vraćaju u prošlost, u svojim mislima, javlja se želja za ponovnim kontaktom sa osobom iz prošlosti, samo što je razlog najverovatnije nedostatak nove zanimljive osobe.

Zdravlje

Na polju zdravlja, ovo će biti mesec velike nervoze i nesanice.

Strelac

Posao

Iskoristite tranzit Jupitera kroz vaše prvo polje, još kratko je tu. Aktivirajte se više u sprovođenju planova u delo. Ukoliko ste u potrazi za poslom, ili jednostavno želite napraviti neki korak napred, sada je trenutak, posebno što se krajem meseca Merkur sprema na svoj poslednji retrogradni hod za ovu godinu, zato ne gubite vreme. Na polju posla, oktobar donosi ispunjenje planova i želja, pa čak i kada se radi o nečemu što je relativno teško ostvarivo. Podrška prijatelja se može pokazati kao ključna, kroz dobar savet. S druge strane, pripazite na komunikaciju sa prijateljima, odnosno, ne vršite pritisak, jer su mogući sukobi.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, imaćete naizmeničnu potrebu za slobodom kao i za bliskošću, pa ćete tako zbunjivati voljenu osobu. Povedite računa o tome. Ukoliko vam se ukaže prilika da negde na kratko otputujete, učinite to zajedno, jer ćete tako učvrstiti odnos u kojem se nalazite. Povoljan aspekt planeta u vazdušnim znacima slobodnim Strelčevima donose brojne mogućnosti za promenu emotivnog statusa, a najviše ih može zainteresovati osoba koju su upoznali preko prijatelja.

Zdravlje

Zdravlje je dobro i javlja se potreba za većim fizičkim naporima.

Jarac

Posao

Krajem prošlog meseca je vaša planeta, Saturn, krenula direktnim hodom, ali se se još uvek osećate nedovoljno snažnim i jakim, a očekivanja se i dalje sporo ispunjavaju. Postavili ste realne ciljeve. Ogrničenja su i dalje prisutna i to vas negde duboko u vama jako frustrira. Srećom, važite za najstrpljiviji zodijački znak i to je vaša takoreći, tajna moć. Tranzitno Sunce se nalazi u vašem prirodnom desetom polju, polju koje predstavlja Zenit, sve što ste postigli  i što ćete postići. Karijeru, status, sliku u javnosti. Pored Sunca, tu je Venera u prvoj polovini meseca, zajedno sa Marsom, koji će u ovom polju boraviti do devetnaestog novembra. Svu energiju usmeravate na deseto polje. Smatrate da ste dovoljno čekali i da je sada vreme za akciju. Oktobar to i omogućava. Podrška nadređenih ili ljudi koji su na visokim  društvenim položajima neće izostati. Šefovi će možda imati drugačiji pogled kada su neke ideje u pitanju, pa se mogu desiti nesporazumi kratkog daha.

Ljubav

Na polju ljubavi, vrlo ste posvećeni voljenoj osobi, ili bolje rečeno, kvalitetu odnosa. U zavisnosti od prošlosti, partnerstvo opstaje. Slobodni Jarčevi su već dugo usamljeni, međutim, fokus nije na polju ljubavi. Više se bave poslovnim obavezama, a za ljubav ima vremena. Ipak, sudbina se može našaliti sa vama i vratiti vam važnu osobu u život koja će vam na pozitivan način poremetiti svakodnevicu.

Zdravlje

Premoreni ste ali se fizički aktivirate jer osećate da vam je to neophodno. Bolja kondicija i snaga.

Vodolija

Posao

Poslovna situacija će se tokom oktobra iz dana u dan menjati, što je i inače priroda vašeg znaka: preokreti, skretanje sa planirane rute, improvizacija; pa se nećete previše stresirati kada vidite da planovi idu nekim drugim tokom. Finansije su ono što vam može doneti zabrinutost. Konstantno imate utisak da ste na nuli, odnosno, kako se desi prihod, automatski sledi rashod. Sve što možete učiniti jeste da se štedite kada su nepotrebne stvari u pitanju, impulsivna kupovina i tako dalje. Priliv novca je sada moguć iz inostranstva ili zarada kroz putovanje preko granice. Saturn, koji ujedno, pored Urana vlada vašim horoskopskim znakom je u vašem prirodnom dvanaestom polju, pa imate utisak da ste nekako izdvojeni iz realnosti, povučeni u svoj svet.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, takav stav izaiva sumnju u voljenoj osobi, ali će se ipak suzdržati jer oseća da je u pitanju samo prolazna potreba i u pravu je. Ukoliko ste još uvek usamljeni a želite promenu emotivnog statusa, ljubav dolazi sa najneobičnijih mesta: iz inostranstva, na putu, pa čak i u blizini neke crkve, odnosno verskog objekta. Takođe, ljubav se može desiti sa osobom sa kojom ćete se na samom početku sukobiti oko razičitih stavova.

Zdravlje

Zdravlje je u redu, ali ćete se ulenjiti.

Ribe

Posao

Tokom oktobra tranzitno Sunce boravi u vašem prirodnom osmom polju i jedan od vaših najvećih prioriteta će biti finansije koje su povezane sa pozajmicama, kreditima pa ćete se potruditi da sve što se tiče ovog segmenta rešite u smislu da smanjite dugovanja, lična ili ona dugovanja prema vama. Važno je da imate na umu da se često znate zabrinuti više nego što je zaista realno i savet je da pitate nekog za objektivno mišljenje. Kako su se prethodnog meseca desili mlad i pun Mesec na prvom i sedmom polju, promenićete svoj odnos prema nekim ljudima. Nećete dozvoliti da vas stavljaju u poziciju koja je pogodna za sve osim za vas. Sada ste isključivo vi na redu.

Ljubav

Naravno, ovo se tiče i odnosa sa partnerom. Jasno ćete staviti do znanja da je poželjno da se više posveti zajednici u kojoj ste oboje. Vi tu niste sami. Suprotna stranaće vas čuti na pravi način. Slobodni pripadnici vašeg znaka idealizuju blisku osobu. Oprez, jer sa „oblaka“ se može pasti a otrežnjenje je uvek neprijatno. Slušajte srce ali ne zapostavljajte ni racio. Kako je dosta planeta u vašem prirodnom osmom polju, sada ćete imati priliku da započnete strastvenu vezu. Osoba koja vam privlači pažnju će u vama naći balans, ali će za nešto ozbiljnije ipak biti neodlučna.

Zdravlje

Izbegavajte hirurške intervencije ozbiljnijeg tipa, ako ste u mogućnosti.