Mladi iz italijanskog AIESEC-a posetili Zaječar

33
0
Članovi italijanskog AIESEC tima na prijemu u Zaječaru, Foto: www.timokpress.rs

U Gradskoj upravi Zaječar priređen je prijem za mlade ljude iz AIESEC Italija.

Članovi AIESEC iz Italije boravili su tokom božićnih praznika u Zaječaru kako bi napravili plan aktivnosti za 2019.godinu. Njihov domaćin bio je Dušan Stojković, predsednik italijanskog AIESEC-a, inače rođeni Zaječarac.

„Nas 17, koji smo ovde, činimo nacionalni tim koji vodi i koordiniše aktivnosti AIESEC-a u Italiji. Došli smo ovde kako bi strateški planirali 2019. godinu. Ja sam rođeni Zaječarac, pa mi je velika čast da dovedem svoj tim u moj grad, da im pokažem mesto odakle sam, da vide koliko je istočna Srbija lepa. Ovde smo proveli Badnje veče i Božić. Tim je imao priliku da se upozna sa tradicijom ovog kraja i kako se ovde proslavlja Božić. Obišli smo Gamzigradsku banju, Romulijanu, Borsko jezero“, rekao je Stojković.

Članovi AIESEC tima iz Italije na prijemu u Gradskoj upravi Zaječar, Foto: www.timokpress.rs

On je naglasio da AIESEC iz Italije planira da ove godine uključi više od 3.000 mladih ljudi u svoje projekte i razmenu sa drugim državama i nada se da će među njima biti i mladi iz Zaječara.

Predstavnike AIESEC-a pozdravio je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika koji je istakao da je Grad Zaječar uvek spreman da pruži podršku mladim ljudima.

Foto: www.timokpress.rs

„Grad Zaječar će uvek pružiti podršku organizacijama koje se bave mladima i njihovim aktivnostima. Nadam se da smo bili dobri domaćini i da smo pokazali ono što grad ima“, rekao je Stanković.

AIESEC je najveća globalna međunarodna organizacija koju vode studenti i mladi ljudi. Njihova mreža omogućava organizacijama da sarađuju i pronađu studente i diplomce velikog potencijala širom sveta putem programa razmene, stručnih seminara, konferencija, i virtualnih sistema komunikacije.

IZVORwww.timokpress.rs
Prethodni tekstZaječar: Ponovo radi skijalište
Sledeći tekstPrilagodite brzinu uslovim puta, očekuje se jak mraz