Negotin: Održana 25. sednica Opštinskog veća

U petak, 23. novembra održana je 25. sednica Opštinskog veća u Negotinu.

123
0
Foto: negotin.rs

Članovi Opštinskog veća su,nakon razmatranja, utvrdili predlog Odluke o uslovima držanja, postupanja i zaštite domaćih životinja na teritoriji opštine Negotin. Utvrđen je i predlog Odluke o dimničarskim uslugama.

Na dnevnom redu našli su se i predlozi odluka o izmenama i dopunama Odluke o linijskom prevozu putnika i izmenama i dopunama Odluke o sakupljanju i privremenom skladištenju građevinskog otpada. Izmenjena je odluka o sakupljanju i privremenom skladištenju kabastog otpada po kojoj će, umesto Službe za zaštitu životne sredine koja je prestala da postoji, poslove vođenja evidencije o sakupljanju i privremeno skladištenom građevinskom otpadu obavljati Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine. Većnici su dali saglasnost na izmenu raspodele sredstava iz budžeta namenjenih za finansiranje, razvoj i unapređenje fizičke kulture u opštini Negotin za 2018.godinu.

Odlučeno je da se opredele sredstva za nadoknadu troškova prevoza Heleni Šćopulović, učenici Negotinske gimnazije radi pohađanja Jesenje naučne škole u Istraživačkoj stanici Petnica kao i sredstva za obavljanje redovnih i programskih aktivnosti Crvenog krsta Negotin. Predloženo je da iznosi poreza na imovinu za 2019. godinu ostanu nepromenjeni na nivou iz 2017. i 2018. godine.