Negotin: Održana sedma sednica Skupštine opštine

159
0
negotin.rs

Održana sedma po redu sednica Skupštine opštine Negotin, kojom je predsedavao mr Milan Uruković. Sednici prisustvovao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i članovi Opštinskog veća.

Odbornici Skupštine opštine Negotin, posle usvajanja dnevnog reda, većinom glasova usvojili su Odluku o izmenama i dopunama Odluke o Opštinskoj upravi opštine Negotin. Ovom izmenom ugašeno je Odeljenje za zaštitu imovinskih prava i interesa opštine Negotin, s obzirom da je Skupština opštine Negotin na petoj sednici, donela Rešenje o postavljenju pravobranioca opštine Negotin.

Uprava će tako umesto osam imati sedam organizacionih jedinica. Do izmene i dopune Odluke o Opštinskoj upravi došlo je i zbog konkretnijeg opisa poslova iz nadležnosti Odeljenja za opštu uzpravu, imovinske i stambeno-komunalne poslove, Odeljenja za inspekcijske poslove, Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju i Odeljenja za društvene delatnosti, privredu i razvoj, piše negotin.rs.

Na sedmoj sednici lokalnog parlamenta usvojena je i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o javnim parkiralištima, u cilju ispravljanja uočenih nedostataka iz prvobitne odluke, kao i Odluka o konverziji potraživanja opštine Negotin u trajni ulog u kapital „Simpa AD“ Vranje, kao mera za pripremu i rasterećenje obaveza subjekta privatizacije, a na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije. Ukupan dug Simpa prema Opštini negotin sa kamatom iznosi 8.877,22 dinara.

Skupština opštine Negotin donela je i rešenja o imenovanju članova školskih odbora osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „12. septembar“, „Stevan Mokranjac“ Kobišnica, „Pavle Ilić Veljko“ Dušanovac i Tehničke škole.

Usvojena je i izmena Rešenja o obrazovanju komisije za vođenje postupka i donošenje rešenja po zahtevu za vraćanje zemljišta. S obzirom da je došlo do određenih kadrovskih promena u odnosu na važeće rešenje, na današnjoj sednici doneto je i Rešenje o izmeni rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.