Održana prva sednica nove vlade, novoizabrani ministri preuzimaju dužnosti

2
Vlada Republike Srbije
Foto: Vlada RS

Vlada Republike Srbije održala je danas svoju prvu sednicu, na kojoj je postavljen Novak Nedić za generalnog sekretara Vlade, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade povučeni su iz skupštinske procedure.

Članovi Vlade usvojili su rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.

Vlada je donela odluku da se redovne sednice održavaju četvrtkom u 13 časova.

Novoizabrani ministri počeli su sa preuzimanjem resora

Irena Vujović
Foto: Vlada RS

Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obavio je primopredaju dužnosti sa novom resornom ministarkom Irenom Vujović.

Marija Obradović
Foto: Vlada RS

Dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić predao je danas dužnost novoj ministarki Mariji Obradović.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Branko Ružić preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Mladena Šarčevića, koji mu je predao Izveštaj o radu resornog ministarstva.

Aleksandar Vulin
Foto: mod.gov.rs

U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića, koji je izabran za ministra odbrane, saopštio je MUP.

U prostorijama Ministarstva kulture i informisanja, danas je izvršena primopredaja funkcije ministra kulture i informisanja između Vladana Vukosavljevića i Maje Gojković, navodi se na sajtu Minisatrstva kulture.

Foto: Vlada RS

Dosadašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u skladu sa protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave u Palati Srbija predao je dužnost novopostavljenoj ministarki Dariji Kisić Tepavčević i poželeo uspešan mandat, istakavši da je siguran da će dati svoj maksimum tokom vršenja funkcije.

Novoizabrana ministarka privrede Anđelka Atanasković preuzela je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Gorana Kneževića, saopštilo je Ministarstvo privrede.