Opštinski odbor „Dosta je bilo“ Кnjaževac bojkotovaće predstojeće izbore

136
0
Dosta je bilo Knjaževac

Opštinski odbor „Dosta je bilo“ Кnjaževac uputio je saopštenje za medije u kojem se kaže da će bojkotovati predstojeće izbore.

„Кao odgovorni građani i odgovorna opozicija, mi ne želimo da svojim učestvovanjem na izborima damo legitimitet vlasti Aleksandra Vučića. Ne želimo da damo legitimitet nedemokratskom izbornom procesu u kome ova vlast zastrašuje, ucenjuje i kupuje birače.

U Srbiji se glas kupuje za lanč paket ili jednu crvenu. U Srbiji glasaju i mrtvi. U Srbiji u biračkom spisku ima više od 6,7 miliona birača a svega 5 miliona izdatih ličnih karti. U Srbiji ne postoji minimum uslova za fer izborni proces .

Pozivamo sugrađane da na dan izbora ne izađu na birališta i ne pruže na taj način podršku naprednjačkom uništavanju države. Кnjaževački lokalni moćnici koji gledaju samo svoje fotelje i svoj interes i koji su na prošlim izborima prekrojili izbornu volju građana preletanjem u SNS, obećavaće i sada kao i tada kule i gradove, na isti način na koji to radi Aleksandar Vučić, a naša deca će pakovati kofere i odlaziti u svet poražena saznanjem da se u Кnjaževcu mogu zaposliti samo uz člansku kartu SNS-a.

Dosta je bilo zna da će, kada se stvore fer uslovi za izbore, građani čuti i podržati politiku DJB kojom ćemo od Srbije stvoriti zemlju u kojoj svi lepo i rado žive a ne samo partokratija. U toj Srbiji neće biti subvencija za strane kompanije već ćemo pomagati naše porodične firme, neće biti zapošljavanja sa članskom kartom već na konkursu, trošenje javnog novca biće transparentno a državni organi biće u službi građana.“ – stoji u saopštenju OO „Dosta je bilo“ Кnjaževac.

Glavni odbor DJB, zajedno sa predsednicima, koordinatorima i poverenicima iz 93 lokalna odbora u subotu, 7. marta jednoglasno je doneo odluku o bojkotu predstojećih izbora na svim nivoima.