U Zaječaru održana 130. sednica Gradskog veća

Zaječar
Foto: www.timokpress.rs

U Zaječaru je danas održana 130. sednica Gradskog veća na kojoj je usvojena Odluka o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu sa izmenom Kadrovskog plana.

Gradski većnici razmatrali su i o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima Javno komunalnom preduzeću „Vodovod“ u naseljenim mestima na teritoriji grada u Zvezdanu, Rgotini, Velikom Izvoru, Vratarnici i Salašu.

Na sednici je bilo reči i o davanju saglasnosti Javno komunalno-stambenom preduzeću „Zaječar“ na cenovnik usluga trećim licima, vezano za pružanje usluga održavanja stambenih zajednica. Direktor ovog preduzeća Zvonko Veličković rekao je da stari cenovnik važi od 2014. godine i da je cena do današnjeg dana, nakon uračunate stope inflacije, veća za 9,97 odsto. Predložen je i cenovnik za neenergetske usluge, prethodni je usvojen još 2012. a nova cena veća je za 29,17 odsto.

Danas su usvojeni Izveštaji o radu i Finansijski izveštaji nekoliko ustanova i data saglasnost na njihov plan rada.

Većnicima je predstavljen i Izveštaj o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2019. godinu u kome stoji da su ona korišćena za zamenu i ugrađivanje cevovoda i za čišćenje bunarskih konstrukcija na arteskim česmama u naselju „Kraljevica“, Ključ 3 i Zelengora a nabavljen i materijal za praćenje aeropolena.