DOĐI NA PESAК 2021: Večeras finale turnira u odbojci na pesku

1951
0
Odbojak na pesku Zaječar
Foto: Glas sporta

Turnir u odbojci na pesku “Dođi na pesak 2021” već puna tri dana okuplja zaljubljenike u ovaj sport u Zaječaru na Popovoj plaži, a publika će od 22. do 25. avgusta, kada je na programu finale, imati priliku da na delu vidi više od 100 učesnika. Učestvuje 18 ekipa, šest u mlađim kategorijama i 12 u konkurenciji seniora.

“Najmlađi učesnik ima 10, a najstariji 59 godina. Ovo je prvi turnir koji organizujemo, a mi smo zaječarski srednjoškolci i studenti, zaljubljenici u sport i odbojku. Obezbedili smo vredne nagrade, a posebno se zahvaljujemo generalnom sponzoru, Tehnomediji na finansijskoj podršci, majicama, kačketima i svemu ostalom”, ističe za Glas sporta jedan od organizatora Bratislav Кostić.

Za najbolje na turniru u odbojci “Dođi na pesak 2021” obezbeđene su i vredne novčane nagrade, pehari i medalje. Ekipe su mešovite, a svaku čine 2 momka i 2 devojke + 2 izmene. Igra se u dva dobijena seta do 15 poena, osim finala, gde će se igrati u dva dobijena seta do 21. Dozvoljena su dva tajm-auta i četiri izmene (dve pune) u toku jednog seta.

Turnir ima i humanitarni karakter, a učesnici se mogu oprobati u Zimi-zami-zum nadmetanju (papir-kamen-makaze). Кao prijavu, svaki prijavljeni takmičar doneće po jedan slatkiš ili slaniš, koji će kasnije biti poklonjeni nekom od zaječarskih vrtića.