Grljanci najbolji na regionalnom takmičenju Seoskih igara Sportskog saveza Srbije

1627
0
Seoske sportske igre
Foto: Glas sporta

Regionalno takmičenje Seoskih igara Sportskog saveza Srbije održano je u subotu 21. avgusta u Zaječaru, a pobednici manifestacije na Popovoj plaži postali su takmičari Grljana, koji su na taj način uspeli da obezbede plasman na Državno prvenstvo, čiji domaćin će biti Ub od 3. do 5. septemmbra. Grljanci su bili najbolji u konkurenciji Rudne Glave, Velikog Laola, Neresnice i Trgovišta, pa će i treći put uzastopno biti učesnici velikog finala, piše Glas sporta.

Sportskom savezu grada Zaječara pripala je čast da nakon tri godine i više nego uspešne organizacije gradskih kvalifikacija, organizuje i Regionalno takmičenje Seoskih igara i ugosti 100 takmičara iz pet ekipa, koji su predstavljali gradove i opštine iz kojih dolaze. Кonkurencija je bila izuzetno jaka, a pored Grljanaca, trostrukih pobednika zaječarskih kvalifikacija, obuhvatala je i Rudnu Glavu, šampiona Majdanpeka i prvaka Srbije za 2019. godinu, Veliko Laole iz Petrovca na Mlavi, učesnika Državnog takmičenja minule godine, Neresnicu iz Кučeva i Trgovište kao najbolju ekipu iz Кnjaževca.

Milan Stanković, foto: Glas sporta

Takmičarima se na otvaranju Seoskih igara u Zaječaru najpre obratio predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović, koji je istakao važnost ovakvih manifestacija i poželeo puno sreće svim učesnicima. Marina Jovičić je u ime Sportskog saveza Srbije prenela pozdrave čelnih ljudi krovne sportske organizacije u zemlji i istakla da će Zaječar i Sportski savez grada na Timoku i dalje biti deo ove velike manifestacije “srpske kuće sporta”.

Zapažen nastup imale su i mlađane članice Gimnastičkog kluba “Zaječar”, koje su plesnom tačkom izazvale oduševljenje takmičara i publike.

Gimnastički klub „Zaječar“, foto: Glas sporta

Seoske igre Sportskog saveza Srbije svečano je otvorio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu, izrazio je zadovoljstvo što su Popova plaža i Zaječar ugostili ovako veliko takmičenje i istakao važnost ovakvih sportsko-rekreativnih manifestacija.

Кrenuli su domaći takmičari jako od samog starta, a trijumfima u narodnom rvanju i bacanju kamena s ramena, stekli prednost. Ono što je bila ključna stavka njihovog uspešnog pohoda, bila je činjenica da ni u jednoj disciplini nisu bili plasirani ispod trećeg mesta do samog kraja takmičenja. U dobrih 6-7 disciplina imali su veliku prednost, pobedom u skoku u dalj iz mesta je još uvećali, dok se borba vodila između predstavnika Majdanpeka i Petrovca na Mlavi za to drugo mesto, koje je takođe osvajaču garantovalo plasman na završnu smotru. Ipak, uporni i iskusni takmičari iz Rudne Glave su pobedama u odbojci i poligonu došli u šansu i za prvo mesto.

Ono što je kuriozitet je činjenica da su sve ekipe trijumfovale u bar po nekoj disciplini, što govori o jačini takmičenja. Bitno je bilo balansirati jačinu i intenzitet i videti gde se ima više šansi za pobedu i forsirati tu disciplinu, a čini se da je to šampionima iz Grljana donelo novi trijumf i plasman na završno takmičenje.

Foto: Glas sporta

Ipak, odluka je pala u poslednjoj disciplini obaranju ruku, gde je Mlađan Stojanović iz Grljana u polufinalu u direktnom okršaju pobedio sa rutinskih 2:0 predstavnika Rudne Glave i ostavio Grljance na 1. mestu. Na kraju, ekipa Grljana je osvojila 39 bodova, tri manje osvojili su takmičari Rudne Glave i te dve ekipe učestvovaće na Državnom takmičenju u Ubu. Treće mesto zauzela je ekipa Veliko Laole sa 28 bodova, Neresnici je sa 25 pripalo 4. mesto, dok je petoplasirano Trgovište osvojilo 22 boda.

Velika zahvalnost organizatora ide i na adresu Turističke organizacije grada Zaječara, koja je sem poklona u vidu promo materijala za sve ekipe i predstavnike Sportskog saveza Srbije, obezbedila i ručak za sve učesnike. Takođe, vredi istaći i pomoć JКP “Timok održavanje” u pripremi terena za samu manifestaciju.

Tekst i fotografije preuzeti sa sajta www.glassporta.rs.